Teraz jest 3 mar 2025, 11:11

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: gra zespolowa
PostNapisane: 27 cze 2005, 22:24 

Kolezanki i koledzy,

mielismy BF42, BF:V - teraz mamy BF2. Moim zdaniem to czym BF2 sie wyroznia od poprzednikow (nieliczac grafiki, broni i map) to przede wszystkim ulatwienie rozgrywki zespolowej. W poprzednich tytulach gra zespolowa wymagala dobrego zgrania, dodatkowych kanalow komunikacji i najlepiej wychodzilo to klanom.

W nowym tytule jest mozliwe granie zespolowe ludzi "z przypadku" - trafilem pare razy na taka rozgrywke. Mnie osobiscie bardzo na tym zalezy - nudzi mnie granie solo a nie mam czasu na klany.

Tym samym bardo prosze zolnierzy o laczenie sie w sqady, sluchanie rozkazow dowodcy i spawnowanie sie na dowodcow.

Prosze rowniez dowodcow o sensowne dowodzenie i ew. doradzanie zolnierza ile squadow jest potrzebne.

Jezli ktos z cos moze dodac od siebie by nam bylo latwiej grac zespolowo to bardzo prosze.

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 22:27 

B się gada do Teamu V do dowódcy a do całej drużyny jak? Da rade?

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 00:01 

Specyfik napisał(a):
B się gada do Teamu V do dowódcy a do całej drużyny jak? Da rade?

Nie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 00:17 

C. Lipton napisał(a):
oczywiscie sa od tego wyjatki. Np. gdy mamy pod kontrolą tylko jedna flagę i trzeba ją utzymać za wszelka cenę. Wtedy nie wolno tracić nawet tych 5 sekund... :wink:

Dlatego warto mieć też jakiegoś "wolnego" dowódcę- snajper etc., trzymający się daleko od frontu- wtedy można przyłączyć się do jego squadu, pojawić się na mapie i wyjść z drużyny, robiąc miejsce dla innych osób :D Możemy w ten sposób zrobić naprawdę spory desant :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 00:22 

no ale najwiekszy bajer ze spwanem z dowodca to fakt pojawiania się od razu w centrum akcji

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 07:13 

_OskaR napisał(a):
Dlatego warto mieć też jakiegoś "wolnego" dowódcę- snajper etc., trzymający się daleko od frontu- wtedy można przyłączyć się do jego squadu, pojawić się na mapie i wyjść z drużyny, robiąc miejsce dla innych osób :D Możemy w ten sposób zrobić naprawdę spory desant :twisted:

No taaaak - snajper. Bo przeciwnik sie nie domysli kto go ostrzeliwuje jak z jednego dachu ciagle ludzie skacza na spadochronach, ktorzy sie spawnowali przy dowodcy.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 10:15 

Wczoraj grałem w demo na polskim servie zaczynającym się na A :D Grałem MEC i w squadzie miałem jakiegoś pana. gdy zacząłem gadać przez mikrofon zgadaliśmy się. Był z Nowego Meksyku :) Chodził z SVD a ja z Assultem. gdy atakowałem flage gadałem żeby dał ogień na co się rusza a on wykonywał rozkaz :D Gdy wpadałem na flagę przejmowałem bez pośpiechu. Wtedy on przychodził i kładł miny. Szliśmy do następnej nawzajem się kryjąc. Pare razy było tak że odwracam się w prawo a tam USMC soldier zmieniam na Auto a on już pada :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 10:16 

czesc lhobbit :). nigdy nie wiadomo, gdzie się spotka swojego ex-szefa, nie Dobrawek? ;)

co do tematu - i tak jestem zaskoczony in plus, że tak wielu graczy stosuje się do używania wszystkich zespołowych wodotrysków. oczywiście są wyjątki, ale te wyjątki, jak i cheaterzy i inne głupole są wpisani w środowisko gier sieciowych. i pozostaje się tylko z tym pogodzić.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 10:33 

kriz napisał(a):
co do tematu - i tak jestem zaskoczony in plus, że tak wielu graczy stosuje się do używania wszystkich zespołowych wodotrysków.

Sir, yes, sir!

Jeśli gracie na freeplayu, dołączacie do jakiegoś teamu i klniecie na czym świat stoi, bo trafiliście na lolków bez pojęcia - załóżcie własną drużynę. Zaraz się napatoczy dwóch, trzech gości kumatych i chcących pograć - i zostaną z wami do końca gry, nawet jeśli przez ten team przewinie się jeszcze paru innych. Oczywiście jeśli chcecie i umiecie grać jako squadleader.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 12:54 
Oldboy Battlefield.pl

ja polecam zrobic custom team i wpisac nazwe jakas ktora odpowiadac bedzie temu co chcecie robic.
np ostatnio biegalem w teamie demolition i dolaczylo sie do mnie 2 spec opow i wysadzalismy i minowalismy wszystko co sie dalo...
proponuje jeszcze
airsupport
heli
itp...
o wiele ladniej to wyglada
szkoda tylko ze commander nie widzi nazwy teamu tylko cyferke...

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 13:11 

Warto pamiętać że dowódca moze zapraszać ludzi do teamu. Można sobie uzbierać całkiem niezłą grupę.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 14:29 

Okota napisał(a):
ja polecam zrobic custom team i wpisac nazwe jakas ktora odpowiadac bedzie temu co chcecie robic.

Good idea! Nawet nie wiedziałem, że coś takiego da się zrobić (zmienić nazwę na inną, niż Alfa, Bravo, Charlie...)

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 14:54 

Okota napisał(a):
np ostatnio biegalem w teamie demolition i dolaczylo sie do mnie 2 spec opow i wysadzalismy i minowalismy wszystko co sie dalo...
proponuje jeszcze
airsupport
heli
itp...
o wiele ladniej to wyglada
szkoda tylko ze commander nie widzi nazwy teamu tylko cyferke...

Attak Squad, Defend Squad - bingo, rozwiązany problem z wydawaniem drugiego rozkazu, jeśli trwa pierwszy:).

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 15:42 

Ja dziś grałem w " rzeźnicy i twardziele " ;d

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2