Co do klas... niby wszystkie miały miec róno rozłorzone siły a tutaj bzdura... Ogulnie uwazam snajpera za najfaniejszą klase, ale nie w BF2 tutaj snajper jest wyjatkowo nudna postacia.. on to powinen isc na gorke rozlorzyc sie tam i siedziec cala mape i od czasu do czasu po ammo isc, pomijam fakt ze cos malo ma amunicji jak na snajpera... A jego miny to nie wiem gdzie moze postawic.. Jak wkradnie sie do bazy wroga to dostanie po lbie, jak nastawi w bazie to zabije swoich...
W BF2 klasa bez odpowiedniej siły zniszczenia czołgu jest raczej "bezbronna" i tak zostają nam tylko 3 klasy: SF, Mechanik, Grenadier..
Nie wiem czemu ale grenadier najbardziej mi niepodchodzi, czasem trzeba 3 strzaly oddac aby rozwalic czołg.. troche nie oplacane :/ A jego bron jest gorzej niż zalosna...
Z piechoty uwazem ze masowym niszczycielem opancezonych wechikułow jest mechanik jego miny poprostu powalają. Rozłorzy je się umiętnie i co chwila nabija nam pkt

A jego srutowka w dobrych rekach moze byc smiertelna broną, ale raczej przy mocnym kompie..
SF ta klasa jak sama nazwa wskazuje powinna być najlepsza i niby taka jest ale jakoś mam dystans do niej... Moze dlatego ze zbyt popularna?
Z pozostałych to Medyk i Suppot jest jeszcze ciekawi. Medykiem szybko pkt nabijemy a jego dodatkowa bron jest wyjatkowo smiertelna zabawka choc słaby dmg ma. Suppot to raczej tylko dla wsparcia druzyny, samemu nie ma mowy o zabiciu "armi"... I tutaj już dyskwalifikacja bo na FFA raczej nie liczmy na kogos...
No i jeszcze szturmowiec... on to mi najbardziej pasuje na mieso armatnie, widzi czołg to spieprza i kryje dupe. Choc jego bron przeciwko piechocie jest wyjatkowo mocna i celna i za to "+"
Osobiscie mam dylemat kim grac rozwazam pomiedzy SF a medykiem, ale jak niemoge czolgu rozwalic to mnie zciska :/ calkiem niedawno bawilem sie mechanikiem spk klasa mozna ladnie nabic pkt ale ten minus za bezbronnosc wobec dalekich odleglosci..
To oczywiscie moje odczucie i każdy może miec inne napisałem to bo może komuś przyda sie w wlasnej ocenie i wyobrze postaci.