Teraz jest 24 cze 2025, 13:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lip 2005, 23:56 

No cóż długo się zastanawiałem czy taki temat w ogóle powinno się zakładać... no ale z tego co widzę co jakiś czas powstaje jakiś topic, mówiący (głównie o wadach) o danej klasie, pomyślałem więc, że lepiej dla porządku i ogólnie będzie lepiej ( 8) ) jak będzie jeden temat, w którym będzie można pisać kto kim gra... dlaczego... jakie są zalety danych klas, jak i ich wady, dobrze jest też pisać, o stronach konfliktu jakimi najlepiej się wam gra i ogólnie o całym syfie związanym z klasami.

Ja osobiście gram aktualnie dwoma klasami medem (przeszło mi z ET) i grenadierem (nowe zainteresowanie) właściwie to nie mogę się zdecydować bo kurde obiema mi się gra dobrze...
Jednak mam małe pytanie odnośnie pana od wsparcia, chodzi mi dokładnie jaką broń dostaje po awansie i jak się ona sprawdza, bo M249 w BF to broń w sumie nie tyle służąca do masowej eksterminacji (jak m60 z Vietnama), a sprawdzająca się raczej w prowadzeniu ognia zaporowego i osłanianiu przemieszczających się wrogów...
Najlepiej gdyby mi odpowiedział jakiś doświadczony supporter, bo podczas moich kilku gier na necie spotkałem tylko paru, a to i tak zwracałem na nich uwagę tylko kiedy dawali mi ammo...
A no i bym zapomniał jaką broń dostaje grenadier po awansie, bo o broni dla meda już przeczytałem kilka niezłych opinii.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 23:59 

a moze jakas sonda? odnosnie tych klas?

jezeli chodzi o mnie to spec ops (uniwersalny - dobry rifle na piechotę, c4 na pojazdy, do tego dobry sprint)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 00:01 

Ja AT. Zawsze trafi się jakiś cwaniak co chce pojazdem zaszpanować 8) Co do piwchoty to pistolet się lepiej sprawdza niż MP5.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 00:02 

Wiesz zastanawiałem się nad sondą, ale w sumie to nie ma być głosowanie na najczęściej wybieraną klasę, tylko wygłaszanie o nich opinii, chociaż w sumie to może i się pojawi (jak mi się zachce i zdecyduje się na kogo miałbym wreszcie zagłosować :wink: )

No Specyfik muszę się z tobą niestety zgodzić MP5 to nędzna broń, bardzo się zawiodłem, tym bardziej, że ja jako wielki fan jednostek antyterrorystycznych itd. zawsze miałem tą broń na pierwszym miejscu, tym bardziej ucieszyłem się kiedy doszła do mnie wiadomość, że jedna z moich ulubionych klas będzie z nią łazić, no i niestety czekało mnie rozczarowanie.
Mam nadzieję, że to poprawią w jakimś patchu... pożyjemy zobaczymy.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 00:11 

Specyfik napisał(a):
Ja AT. Zawsze trafi się jakiś cwaniak co chce pojazdem zaszpanować 8) Co do piwchoty to pistolet się lepiej sprawdza niż MP5.

popieram
pominowszy polszczyzne :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 00:19 

Wasili Czapajew napisał(a):
Specyfik napisał(a):

popieram
pominowszy polszczyzne :wink:

no właśnie, pominąwszy polszczyznę ;D

Ostatnio edytowano 10 lip 2005, 00:27 przez Ogdovsky, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 00:25 

Literówki, bo puźna godzina ;/

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 00:36 

znowu popieram

Dr. Miodek :wink:

wróćmy do klas chamy !

dla grenadaiera - pistolet + sraw\eryx

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 00:37 

Co do klas... niby wszystkie miały miec róno rozłorzone siły a tutaj bzdura... Ogulnie uwazam snajpera za najfaniejszą klase, ale nie w BF2 tutaj snajper jest wyjatkowo nudna postacia.. on to powinen isc na gorke rozlorzyc sie tam i siedziec cala mape i od czasu do czasu po ammo isc, pomijam fakt ze cos malo ma amunicji jak na snajpera... A jego miny to nie wiem gdzie moze postawic.. Jak wkradnie sie do bazy wroga to dostanie po lbie, jak nastawi w bazie to zabije swoich...

W BF2 klasa bez odpowiedniej siły zniszczenia czołgu jest raczej "bezbronna" i tak zostają nam tylko 3 klasy: SF, Mechanik, Grenadier..

Nie wiem czemu ale grenadier najbardziej mi niepodchodzi, czasem trzeba 3 strzaly oddac aby rozwalic czołg.. troche nie oplacane :/ A jego bron jest gorzej niż zalosna...

Z piechoty uwazem ze masowym niszczycielem opancezonych wechikułow jest mechanik jego miny poprostu powalają. Rozłorzy je się umiętnie i co chwila nabija nam pkt ;) A jego srutowka w dobrych rekach moze byc smiertelna broną, ale raczej przy mocnym kompie..

SF ta klasa jak sama nazwa wskazuje powinna być najlepsza i niby taka jest ale jakoś mam dystans do niej... Moze dlatego ze zbyt popularna?

Z pozostałych to Medyk i Suppot jest jeszcze ciekawi. Medykiem szybko pkt nabijemy a jego dodatkowa bron jest wyjatkowo smiertelna zabawka choc słaby dmg ma. Suppot to raczej tylko dla wsparcia druzyny, samemu nie ma mowy o zabiciu "armi"... I tutaj już dyskwalifikacja bo na FFA raczej nie liczmy na kogos...

No i jeszcze szturmowiec... on to mi najbardziej pasuje na mieso armatnie, widzi czołg to spieprza i kryje dupe. Choc jego bron przeciwko piechocie jest wyjatkowo mocna i celna i za to "+"

Osobiscie mam dylemat kim grac rozwazam pomiedzy SF a medykiem, ale jak niemoge czolgu rozwalic to mnie zciska :/ calkiem niedawno bawilem sie mechanikiem spk klasa mozna ladnie nabic pkt ale ten minus za bezbronnosc wobec dalekich odleglosci..

To oczywiscie moje odczucie i każdy może miec inne napisałem to bo może komuś przyda sie w wlasnej ocenie i wyobrze postaci.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 01:37 

lens napisał(a):
Z piechoty uwazem ze masowym niszczycielem opancezonych wechikułow jest mechanik jego miny poprostu powalają. Rozłorzy je się umiętnie i co chwila nabija nam pkt A jego srutowka w dobrych rekach moze byc smiertelna broną, ale raczej przy mocnym kompie..
.

ehhh i niestety na bliskie odleglosci :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 02:00 

interesuje mnie wasza opinia, najlepiej osób które odblokowały granatnik dla mechanika, jak ta broń sie prezentuje ?
większość czasu latam granadierem i bawie sie w rozwalanie "rocket luncherem" czołgów ( i ludzi - z q3 mi to zostało ).
Wydaje mi się że broń ma za słaby zasięg na walke "wręcz" . Myle się ?

Następnie, czy odblokowując broń w 1 profesji ( np snajper ) , automatycznie trace prawo do pozniejszej zmiany odblokowanej broni na inny charakter gracza ? czy moze da sie te bronie potem zamieniac ?
Ewentualnie czy zachowanie profilu , odblokowanie, granie i ponowne skopiowanie prof. przed odblokowaniem , działa ?

kolejna sprawa to prośba o wykonanie screenów celowników broni ( odblokowanej ) g3 i jej pochodnej.
z góry dzięki.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 03:11 

Co do mechanika - na jakiejś ładnej mapie pod czołgi, np. Dragon Valley, ew. Dalian Plant, koleś się sprawdza pięknie - włazisz do czołgu i szalejesz (szkoda, że nie ma punktu za repair własnego wozu, ale co tam, przeżyć można).

Najwięcej gram medem i wcale mi nie przeszkadza, że nie mogę kasować czołgów - mam za to ten zajebisty komfort, że jak dostanę kulkę, to się przyczaję, apteczka, i zdrów jak ryba zasuwam do akcji:) poza tym med jest nieoceniony dla drużyny, zrozumiała sprawa, szczególnie jako squadleader - ciężko skruczybyka zabić i spawn dłużej na mapie jest:)

AT też dobry, te jego rakiety lepsze niż snajperka czasami, a jeżeli chodzi o pistolet maszynowy, to rzeczywiście sobie nim można w zębach podłubać niestety - ale takie już są peemy, w porównaniu do karabinu szturmowego to one dobrze tylko na filmach wyglądają.

Innymi klasami grałem sporadycznie, wypowiadał się nie będę. Spec Opsów lubię u przeciwnika, tak zabawnie wyglądają, jak gonią czołg, żeby podłożyć to swoje C4:) aż żal ich z karabinu pociągnąć, starają sie chłopaki:)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 04:27 

fth poszukaj jakiegos servera gdzie sa odblokowane bronie i tam sobie potestuj... poszukaj "global unlock" "unlock" "unlocked" "weapons" itp w nazwie serva

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 08:09 

Po pierwsze... żadna klasa nie ma granatnika do odblokowania... i mechanik i grenadier, mają tylko shotguny... Choć lepsze od starej broni. Oba są automatyczne, mechanik ma 10 naboi w magazynku, a grenadier 12.
Poszukajcie topicu o odblokowaniu broni w singlu... kwestia edycji jednej linijki w pliku z ustawieniami. Można poćwiczyć na botach.
MP5 nie trzeba poprawiać... to PeeM, a nie karabin :wink: Chcecie, żeby miał taką siłę rażenia jak np G3, albo kałach??? Trochę powagi.
Akcja toczy się na otwartych przestrzeniach, a nie w zakamarkach budynków... To chyba logiczne, że zwykły PeeM nie sprawdza się w konfrontacji z karabinami szturmowymi.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 08:43 

Snajper zajefajny jest.. nie znacie sie. Ale szczegolnie te krzaki co ubiera szczegolnie na mapach jak Gulf of Oman to doprawdy trudno go nie zauwazyc :P Jest ciezko, ale to wlasnie rajcuje :twisted: I co z tego ze nie koncze mapy z najlepszym wynikiem. Wejde w czolg i zaraz bede pierwszy ale to juz zadne wyzwanie 8)

Mechanik jest znakomity jak jezdzi sie pojazdami.. Pelny serwis jak cos sie uszkodzi, blacharka w kilka sekund :wink: A bron mechanika to niezly wypas, kosi wszystko co blisko i od frontu :twisted:

Medyk.. lubie takiego spotkac jak zarobie kulke :P

Wszystkie klasy maja cos w sobie i nie ma lepszej lub gorszej bo kazdy sobie cos znajdzie.. Np. dlaczego mechanik wg Was jest gorszy od Spec Ops? Spec Ops to straszna doopa gdy wejdzie do czolgu i znacznie lepszym materialm na czolgiste jest mechanik. Wiec co, lepszy mechanik? Nie.. spec ops lepiej zadzi sobie poza czolgiem czy pojazdem. Z doswiadczenia wiem, ze jako mechanik moge przejezdzic cala mape, i kosic dusze nie tracac mojej cudownej maszyny przez dlugi czas. Spec Ops'em dlugo nie pojezdzimy :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2