Teraz jest 3 mar 2025, 23:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 lip 2005, 21:12 

Zanim zdecyduję się na wydanie takiej właśnie sumy na nową produkcję EA, chciałbym w dwóch sprawach zasięgnąć rady fachowców (ale się podlizuję :D), dlatego postanowiłem utworzyć ten temat (mam nadzieję, że moderatorzy nie będą mi mieli tego za złe). A więc do meritum.
1. Czy jest w ogóle sens myśleć o kupnie tej gry dysponując łączem jedynie NEO 128? Dla singla nie ma dla mnie sensu wydawać takiej kasy, zwłaszcza, że nie jest tu zbyt rozbudowany. Zastanawiam się jak z lagami w takiej sytuacji, czy da się w ogóle grać. Być może ktoś ma identyczne łącze i już zakupił BF2 - te osoby szczególnie proszę o opinie.
2. Czy poziom detali w grze ma znaczenie dla występowania bądź nasilenia lagów w rozgrywce sieciowej, zakładając że karta świetnie daje sobie radę? Innymi słowy czy na 128kb mógłbym sobie pograć na wysokich ustawieniach bez klatkowania obrazu? Muszę przyznać, że troszkę by mnie denerwowało, gdybym po sieci musiał grać na minimalnych detalach podczas gdy w singlu chodzi super na maxa.
Z góry dziękuję za odpowiedzi szanownym gronowiczom.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 21:15 

chyba łącze nie ma wplywu na ilosc detali - conajwyzej gra moze "plywac" jak bedziesz mial lagi. kilka osob tutaj chyba ma 128, wiec ja tu sie specjalnie wymadrzac nie bede (w czym mistrzem nie jestem)...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 21:16 

Na 128 grać możesz... tylko lepiej ustaw sobie grafe na medium. Jeżeli karta świetnie daje sobie rade, to możesz i high grafe na serwerach z ciut mniejszą liczbą pacjentów.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 21:33 

lacze masz dobre bf2 na PC ci pociagnie. Ale skoro na jesien ma wyjsc dodatek to czy jest jakis sens kupowania teraz i potem jeszcze raz ?? :> na to pytanie odpowiedziec musi Ci twój portfel. Ja bym nie kupowal but you have the choice

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 21:38 

Podpalacz napisał(a):
Ale skoro na jesien ma wyjsc dodatek to czy jest jakis sens kupowania teraz i potem jeszcze raz ?? :

Co ma dodatek do podstawki? Jezeli bedzie chcial kupic dodatek to i tak musi posiadac podstawke aby zainstalowac go

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 21:50 

Właśnie, też jestem ciekaw. Przecież to nie będzie jakieś "Gold Edition" w cenie jednej gry (poza tym czekać do grudnia?!?), tylko coś za co będzie trzeba jeszcze raz zapłacić. Niestety :/

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 21:51 

a ja jako pracownik &tp (narobilem sobie wrogow chyba w tej chwili :roll: ) nie mogę pozostać obojetny i chcę zaprosić Cię do najbliższego Telepunktu i zachęcic do zapytania się o korzyści migracji na wyższą opcję bez opłat :))

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 22:02 

Na Neo 128 da rade grać nawet na 64 graczy. Też miałem obawy co do 128/64kbps do BF2 ale jest znacznie lepiej niż przypuszczałem 8)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 22:08 

Niestety nie stać mnie na wydawanie dodatkowych 40-50 zł miesięcznie na 512, bo przecież opłata promocyjna obowiązuję jedynie przez pierwszy miesiąc czy dwa. 128 to moja jedyna opcja w tym momencie :/.

A tak a propos, jak można zwiększyć sobie jednorazowo limit o 2GB? Podobno jest jakiś kupon czy zdrapka.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 22:32 

jak mialem demo to gralem na laczu 100kbps (może źle pisze) czyli 12,5kb/s i bez żadnych lagów a grafika tez nie ma wplywu na lagi i lacze, obecnie mam 512kbps = 65kb/s (za 59zl m-c :])

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 22:34 

Maciek_D napisał(a):
a ja jako pracownik &tp (narobilem sobie wrogow chyba w tej chwili :roll: ) nie mogę pozostać obojetny i chcę zaprosić Cię do najbliższego Telepunktu i zachęcic do zapytania się o korzyści migracji na wyższą opcję bez opłat :))

łeee to ja chody powinienem miec :) bo posiadam neo 2Mbit :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 22:46 

Desert Rat napisał(a):
A tak a propos, jak można zwiększyć sobie jednorazowo limit o 2GB? Podobno jest jakiś kupon czy zdrapka.

tak, jest mozliwosc wykupienia zdrapki, za ok 10 zl (9zl coś tam). tak jak mowisz, zwiekszasz tym swoj limit transferowy o 2GB (jesli nie wykorzystasz calego przechodzi na kolejne miesiace) i powracasz do naturalnej predkosci swojej neostrady. Mozesz to dostać w Telepunkcie lub zadzwonic na numer 0-300-900300 (polecam pierwszy sposob)

Przepraszam za offtopic ale musialem odpowiedziec :-)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 22:54 

ja mam neo 128 czasem sie tnie jak jest to zależy od ilości osób na servie i chyba od tego gdzie serv jest postawiony tzn.kraj ale warto kupic gre bo jest zajebista mój średni ping na servie pl to ok 60 czaem są lagi czasem pisze mi że "są problemy z twoim połączeniem" wtedy ping do 1025 podskakuje i grac sie nieda ale takie sytuacje zdażają się żadko.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2005, 00:37 

Maciek_D napisał(a):
Desert Rat napisał(a):
Mozesz to dostać w Telepunkcie lub zadzwonic na numer 0-300-900300 (polecam pierwszy sposob)

Dzwoniąc dostajesz numer przez telefon, razem z sumą kontrolną (która nigdy nie była mi potrzebna). 9.90 zostaje doliczone do rachunku telefonicznego.
Polecam drugi sposób, ten bez wychodzenia z domu :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2005, 00:53 

Dzięki za pomoc. Nie spodziewałem się w tak krótkim czasie tylu podpowiedzi. Muszę przyznać, że chyba mnie przekonaliście i się skuszę na wydanie tej kasy. Mało to dla mnie nie jest, ale cóż, raz się żyje.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2