Teraz jest 3 mar 2025, 23:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lip 2005, 12:08 

Czy ktoś może wie jak się steruje rakietami wystrzelonymi przez drugą osobę która siedzi w śmigłowcu bojowym a także rakietami wystrzelonymi przez te wyrzutnie "SRAW" i "Eryx" bo w instukcji pisze że do pewnego stopnia można nimi sterować :roll:

PostNapisane: 22 lip 2005, 12:11 
Moderator forum

Homar napisał(a):
Czy ktoś może wie jak się steruje rakietami wystrzelonymi przez drugą osobę która siedzi w śmigłowcu bojowym a także rakietami wystrzelonymi przez te wyrzutnie "SRAW" i "Eryx" bo w instukcji pisze że do pewnego stopnia można nimi sterować :roll:

przy pomocy myszki mozna sterowac Srawem i Eryxem a z heli strzela 2 osoba i ona steruje przy pomocy lasera

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 12:16 

Poprostu po wystrzeleniu dalej trzymaj lewy czy gdzie tam masz strzał podpisany i voila można sterować.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 12:45 

Tak jak koledzy powiedzieli stacjonarne i antitanki leca w kierunku kursora, natomiast jako gunner heli w trakcie lotu rakiety muszisz "klikac" w nowy punkt zeby zmienila kierunek.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 13:20 

maTTi napisał(a):
Tak jak koledzy powiedzieli stacjonarne i antitanki leca w kierunku kursora (...)

trzeba w tym czasie trzymać "fire" na myszcze?
maTTi napisał(a):
(...) natomiast jako gunner heli w trakcie lotu rakiety muszisz "klikac" w nowy punkt zeby zmienila kierunek.

w tym wypadku nie trzymam "fire" cały czas a jedynie klikaniem zmieniam kierunek lotu?

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 13:22 

Zdaje się, że dokładnie tak jak napisałeś :!:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 13:48 

AndyN napisał(a):
maTTi napisał(a):
Tak jak koledzy powiedzieli stacjonarne i antitanki leca w kierunku kursora (...)

trzeba w tym czasie trzymać "fire" na myszcze?
maTTi napisał(a):
(...) natomiast jako gunner heli w trakcie lotu rakiety muszisz "klikac" w nowy punkt zeby zmienila kierunek.

w tym wypadku nie trzymam "fire" cały czas a jedynie klikaniem zmieniam kierunek lotu?

1. Jesli bedziesz trzymal "fire" to bedziesz mial nonstop przyblizenie. Ale zeby skrecala nie jest to wymagane. Mozesz nacisnac "fire" i puscic - przyblizenie sie wylaczy, ale rakieta i tak bedzie kierowana na celownik.
2. tak

Polecam odpalic BFa i samemu przetestowac, bo w grze latwo to zobaczyc, a opisac szczegoly trudniej :D.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 17:26 

Dzięki że mi tak wszystko szczegółowo napisaliście szczególnie ze śmigłowcem bo tego nie wiedziałem a z tym Srawem i Eryxem to sam odkryłem w trakcie gry tuż po wysłaniu tego posta ale mam jeszcze inny problem niezwiązany za bardzo ze sterowaniem rakiet a mianowicie grałem sobie na serwerze i dodam że dopiero co wszedłem na ten serwer przejąłem flagę wroga wcześniej dostałem 2 pkt. za neutralizację i w sumie miałem 4 punkty ale co się później okazało, patrzę na listę i mam 0 pkt.! a nikogo z drużyny nie zabiłem itp. nie wiem co jest, może te pkt. które ktoś zyska z neutralizacji lub przejęcia flagi po jakimś czasie znikają? Jak ktoś coś wie na ten temat to proszę pisać odpowiedzi :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 18:16 

nie zabiłeś na 100%? :) moze uszkodziles pojazdy czlonkow swojej druzyny? albo sam sie zabiles?

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 19:26 

Moze grales commanderem?

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 20:33 

Często to jest tak że używając rakietek samonaprowadzalnych namierzamy wrogi cel i odpalamy rakiety, cel schodzi z pola widzenia i gdzieś z boku pojawia sie jednostka własnej drużyny która obrywa wystrzelonymi wcześniej do innego celu rakietkami. Jak jest sporo celów wrogich i sprzymierzonych to można sobie na tym ładnie minusów nabić :?

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 20:52 

Inną sprawą jest notorycznie zapominanie, przez pilotów śmigłowców i samolotów, że są tylko kierowcami platformy z bronią a nie samotnymi ułanami kawalerii powietrznej. Jaki jest sens brania na pokład strzelca, skoro piloci nie pozwalają mu korzystać z najlepszego uzbrojenia?
Piloci hawków i 17-tek, notorycznie utrzymują czolowy kurs na cel, zamiast go oblecieć i dać strzelcom pole ostrzału, a piloci szturmowców (dumnie brzmi nie?) notorycznie kręcą piruety i tańczą nad samym celem, zamiast zawisnąć spokojnie i pozwolić strzelcowi działać. Wolą ostrzelać chaotycznie cel i natychmiast wracają po amunicję, zapominając o rakietach strzelca i jego działku.
Spotkałem tylko kilka zespołów, które sprawiały, że człowiek tęsknił za mamusią, słysząc ich maszynę. Takie połączenie było śmiertelnie groźne. Strzelec z daleka rozwalał najcięższe pojazdy, pilot szybko ostrzeliwal cel rakietami a potem jeszcze dobijali piechotę dzialkami.
Ale 80% pilotów śmigłowców, lata dla własnej radości, mając (za przeproszeniem) strzelca w dupie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 22:06 

Madrian napisał(a):
Inną sprawą jest notorycznie zapominanie, przez pilotów śmigłowców i samolotów, że są tylko kierowcami platformy z bronią a nie samotnymi ułanami kawalerii powietrznej. Jaki jest sens brania na pokład strzelca, skoro piloci nie pozwalają mu korzystać z najlepszego uzbrojenia?
Piloci hawków i 17-tek, notorycznie utrzymują czolowy kurs na cel, zamiast go oblecieć i dać strzelcom pole ostrzału, a piloci szturmowców (dumnie brzmi nie?) notorycznie kręcą piruety i tańczą nad samym celem, zamiast zawisnąć spokojnie i pozwolić strzelcowi działać. Wolą ostrzelać chaotycznie cel i natychmiast wracają po amunicję, zapominając o rakietach strzelca i jego działku.
Spotkałem tylko kilka zespołów, które sprawiały, że człowiek tęsknił za mamusią, słysząc ich maszynę. Takie połączenie było śmiertelnie groźne. Strzelec z daleka rozwalał najcięższe pojazdy, pilot szybko ostrzeliwal cel rakietami a potem jeszcze dobijali piechotę dzialkami.
Ale 80% pilotów śmigłowców, lata dla własnej radości, mając (za przeproszeniem) strzelca w dupie.

Dokładnie, nie nawidze jak jestem gunnerem, czołg stoi bezkarnie pod flagą, a gośc zamiast zawisnąc męczy sie rakietkami, jak wystarczy jedna moja, ale co go to obchodzi :roll: owszem można na chamca siedziec przy TV w heli ale trudno jest wtedy coś trafic, a pozatym rakieta zanim sie nakieruje musi miec troche przestrzeni, a przy dzikim lataniu herosów to niemożliwe :roll: Owszem znajdzie sie taki że jak widzi czołg to zawiśnie i poczeka na strzelca zanim nakieruje i odpali ale to bardzo rzadkie przypadki :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 22:45 

To są Rambo Piloci jak to ja ich określam zero skilli choć of courso oni myślą że są the bestciaki :roll: Ja jak jestem pilotem i mam Gunnera to nie latam na 100% mocy bo to totalny bez sęs tylko schodze na 70% 50% tak by w miare szybko lecieć ale żeby koleś mógł celować. Jak nas namierzą szybko zwiększam obroty jak nie moge uciec to puszczam flarki potem przepraszam kolesia że musiałem zwiać bo takto by się skończył nasz żywot.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 22:49 

W każdej grze gdzie liczy się team play możesz sie przekonać że człowiek jako gatunek z natury jest egoistyczny 8) Ci co stawiają zabawe innych na równi ze swoją to wyjątek od reguły.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2