Teraz jest 3 mar 2025, 23:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 sie 2005, 13:28 

Postanowilem podzielic sie komenda ktora pokazuje FPS w BF2.
Napewno wiekszosc maniakow BFa zna ta komende ale nigdy nie wnikalem w komendy bo bylo mi to nie potzrebne. Bardziej staralem sie zapamietac jak najwiecej komend do csa.

renderer.drawFPS 1

Po wpisaniu tej komendy w konsoli w lewym gornym rogu pojawia sie klatki na sekunde wyswietlane mala czerwona czcionka. U mnie na Strike At Karkand 62-96 przy 16 graczach detale na meduim 1024x720 @85mhz
az sie prosi o dodatkowa kosc ramu

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2005, 13:45 

wow, jestes wielki gnacie nikt, zaprawde nikt tej komendy nie zna... lol

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2005, 13:59 

Może spróbuje ocalić ten topic:
Niech ktoś mi powie jaki wpływ na wydajność mają zmainy częstotliwości odświerzania?
Czy np. zmianę z 1024x768@75Hz na 100Hz uda mi się zauważyć?
Powiedzcie też jaką częstotliwość macie ustawioną.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2005, 14:39 

Ja na monicie 17" LG F700P mam 85Mhz na nizszysz widac migotanie i galki sie mecza. Wspolczucie jak ktos ma 60Mhz.

Ja pierwszy raz na oczy ta komende widzialem dzis i jestem przekonany ze sa osoby na tym forum ktore mogly tej komendy nie znac. Piotr3k jak jestes taki masta cammand to mogles podac wczesniej

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2005, 15:06 

Częstotliwość odświerzania obrazu ma wpływ na wydajność, jeśli masz włączoną opcję synchronizacji rysowania obrazu i jego wyświetlania na monitorze (o ile pamiętam w sterownikach ta opcja nazywa się vertical sync, albo jakoś podobnie). Maksymalna liczba fps możliwych do osiągnięcia w takiej sytuacji jest równa częstotliwości odświerzania. Jeśli tę opcję wyłączysz, to fps jest ograniczony tylko przez wydajność komputera, a częstotliwość odświerzania wpływa jedynie na komfort patrzenia na monitor (jeśli to jest monitor CRT) - im wyższa, tym lepiej dla oczu, ale nie należy przesadzać, bo zbyt wysoka wartość może spowodować pogorszenie jakości obrazu (np. obraz będzie rozmyty).

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2005, 15:07 
Maskotka BF.pl

dobra, spokój... nie kłócić się...
co prawda zakładanie nowego tematu aby napisać jedną komendę bfową jest trochę... nie teges.. ale... fakt faktem przydałby się temat z różnymi przydatnymi komendami konsolowymi - z opisem co robią... -> może ktoś się pokusi i coś takiego napisze?

@gnat8 - czy mógłbyś nie używać wulgaryzmów w tematach postów? to że są one w języku obcym nie oznacza, że nie są uznzawane za przekleństwa... tak więc jeśli możesz zmień topic na jakiś na odpowiednim poziomie...

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2005, 15:12 

lady vicky napisał(a):
może ktoś się pokusi i coś takiego napisze?

kto chce ten znajdzie -> google i oto komendy, wszystko ładnie opisane::
http://www.totalbf2.com/game/console/

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2005, 15:18 
Maskotka BF.pl

salimus napisał(a):
lady vicky napisał(a):
może ktoś się pokusi i coś takiego napisze?

kto chce ten znajdzie -> google i oto komendy, wszystko ładnie opisane::
http://www.totalbf2.com/game/console/

hehe, dzięki ;) stronka jest już u mnie w ulubionych :) jeszcze jakby jakiś moderator zrobił taki temat z tymi komendami, przykleił i zamknął - żeby nikt nie offtopicował, to byłoby cudownie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2005, 15:45 

dobra strona, ja w sumie szukalem w google tylko komendy na fps i znalazlem ja na jakims zagranicznym forum.

@lady vicky w niektorych srodowiskach gdzie uzywa sie angielskiego jezyka potocznego zwrot "bitch" nie jest niczym wulgarnym i oburzajacym. Uzywany w zwrotach do bliskich znajomych jest tylko zabawna forma cos ala "ZIOM"
Np. That's my bitch. Nazwa nikogo nie obraza i sie nie czepiaj.

PostNapisane: 3 sie 2005, 15:57 

gnat8 napisał(a):
U mnie na Strike At Karkand 62-96 przy 16 graczach detale na meduim 1024x720 @85mhz
az sie prosi o dodatkowa kosc ramu

czyli mówisz, że masz za mało FPS? :shock: z tego co wiem oko ludzkie nie "wykrywa" więcej niż 30 fps....(moge się mylić)

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2005, 16:09 
Moderator forum

gnat8 napisał(a):
@lady vicky w niektorych srodowiskach gdzie uzywa sie angielskiego jezyka potocznego zwrot "bitch" nie jest niczym wulgarnym i oburzajacym. Uzywany w zwrotach do bliskich znajomych jest tylko zabawna forma cos ala "ZIOM"
Np. That's my bitch. Nazwa nikogo nie obraza i sie nie czepiaj.

Tak, to się nazywa madafakerski język każdego ulicznego gangsta :P

Gnat, wiem, że młodzieńczy wiek jest pełen buntu, próby pokazania jaki z Ciebie cwaniak itd., ale staraj się to robić wśród kolegów o podobnej mentalności, bo tutaj nic nie zwojujesz. Co znaczy "się nie czepiaj" i skąd przypuszczenie, że "nikogo nie obraża"? Jakąś ankietę przeprowadziłeś na forum, której wyniki o tym świadczą? Nie? Oops. Poza tym przestań zakładać bzdurne tematy, bo już mnie krew zalewa od ich kasowania, oraz wyrzucania Twoich ekscentrycznych, YoPostów. Pomyliłeś blokowiska. Bitch.

lady vicky napisał(a):
Jeszcze jakby jakiś moderator zrobił taki temat z tymi komendami, przykleił i zamknął - żeby nikt nie offtopicował, to byłoby cudownie

Problem polega właśnie na tym, że nowi oraz mniej rozgarnięci nie czytają przyklejonych tematów, tylko walą to samo pytanie po raz setny. Zastanowię się, może do końca września porobimy porządki i jakoś się to wszystko pozbiera "do kupy", podobnie jak uczyniliśmy to z FAQ do BF42.

A tymczasem zamykam topic, wszelkie bluzgi kierować na priv ;)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2