Teraz jest 3 mar 2025, 23:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Newbie...
PostNapisane: 9 sie 2005, 21:27 

Witam jest nowy jeżeli chodzi o BF 2 jaki o to forum :) Na początek, jeżeli to możliwe oczywiście chciałbym się dowiedzieć gdzie najczęściej graja Polscy gracze i czy serwery, które uczeszczają są postawione pod najnowszą wersje gry. Pozatym chcialbym się dowiedzieć gdzie mógłbym znaleść ludzi, którzy lepiej zapoznają mnie z aktualna sceną, strategiami, taktykami itd. Mam nadzieje, że będziecie skłonni wprowadzić mnie w "wspaniały" świat wojny BF 2.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2005, 21:33 

czolem czolem :)...

a wiec tak.. jesli chodzi o serverek to polecam goraco EA Aster
( 212.76.32.54:16567 ).. polski serverek prowadzony przez pana Roberta ( Piasecznik ) :P.. mam nadzieje ze mnie nie zabije za te informacje personalne :)...
Ping 15 - 20 :>.. takze super celnosc...

Co do strategii.. zgrania... jesli jestes podatny na rozkazy lub polecenia... albo prosby.. lubisz fajna i napieta atmosfere walki... zgrana paczke i sympatycznych ludzi to na tym serverze szukaj glownie teamu o nazwie Dream Team :).. taki glownie zakladam... a jak takiego nie bedzie.. to cosik z nickiem "zlomik" :)...
ale uprzedzam.. strasznie sie trudno do nas wcisnac.. bo mamy coraz wieksza popularnosc :).. i caly czas full 6/6 :>..

do zobaczenia w grze :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2005, 21:44 

Ze strategią może być cięzko... bij, zabij, gryź i nie daj się - to chyba podstawy ;)
Troche rzeczy znajdziesz tutaj - http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=11427
95% serwerów stoji na 1.02

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2005, 22:06 
Moderator forum

http://www.game-monitor.com/search.php?country=PL&game=bf2
Game monitor polskich serwów :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2005, 22:19 

Ja polecam serwery z serii "Multiplay.co.uk" - taki poczatek nazwy. Ja gram na takich do 32 graczy. Jako ze zazwyczaj sa to serwery jakichs klanow wiec tez ludzie zazwyczaj graja z glowa, choc czasem sie trafi czarna owca (serwer). Ludzie zazwyczaj chetnie organizuja sie w sklady (sa z 3-4) i dosyc czesto sluchaja rozkazow komendanta, jesli sa przemyslane i poparte np wskazaniem wrogow w danej okolicy czy tez tam zmierzajacych, gdzie squad ma sie udac. Dodatkowo jak widza, ze komendant wydaje rozkazy to dowodcy squadow/druzyn sami skladaja zamowienia. Jedyna wada/zaleta jest to ze czesto nikt nie chce na komendanta. Wiec zazwyczaj ja jestem =], chyba ze jednak znajdzie sie jakis chetny.

Co do serwera "EA Polska | Aster" to raczej mi sie nie spodobal. Dziwaczna rotacja map: wszystkie mapy we wszystkich rozmiarach po 1 rundzie. Wychodzi z tego kasza bo nie ma czasu na przemyslenie taktyki i wyprobowanie nowej na tej samej mapie, tylko od razu trzeba zminiac taktyke. Na mapie duzej wszyscy rozbiegaja sie po calej mapie jakby piorun w kapuste strzelil i koniecznie czekaja na pojazdy (no bo wszedzie daleko). Na srednich troche lepiej (potrafi sie czasem zarysowac cos na ksztalt forntu), a na malych to juz tylko wlasciwie (s)kill i mapa konczy sie w 5-10 min. Raz trafilem ze byly 2 druzyny w teamie. Jedna z 5 ludzmi druga 1-osobowa.

Ogolem poprobuj roznych, z 1,2 i 3 rundami na mape, z 16-24-36-40 czy 64 graczami. Sam musisz poszukac co ci pasuje.

WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2005, 23:32 

Da się zlomik mieć więcej niż 6/6 w teamie ja widziałem 8/6 raz na jednym servie ale nie wiem jak to zrobili. Może trzeba zapraszać to może wtedy będzie więcej ludzi.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2005, 23:36 

nGc.pl napisał(a):
Ze strategią może być cięzko... bij, zabij, gryź i nie daj się - to chyba podstawy ;)
Troche rzeczy znajdziesz tutaj - http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=11427
95% serwerów stoji na 1.02

[OT] Fajne tlo podpisu :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2005, 23:37 

A jeżeli chodzi o klany ? Ile w tej chwili wogóle istnieje polskich klanów ze skillem i ludźmi na poziomie ? Może kiedyś też się gdzieś dostane więc warto zapytać prawda :) ?

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2005, 23:39 

http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=10519

Szukajcie a znajdziecie.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2005, 07:26 

ziemniaczek nawet mnie nie wkurzaj... bo marzy mi sie 10 osobowy team :)... bo ja mam wrazenie czasami ze to TYLKO moj team gra na mapie a reszta siedzi i kampi na lotniskach albo gdzie sie chowa po krzakach.. :>

blagam.. powiedzcie jak to zrobic jak ktos wie na 100% ..

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2005, 08:36 

Co do polskich serverow to nie ma co narzekac. Glownym atutem jest wysoki poziom wielu graczy (jak wiemy polacy sa pr0 :P ) fakt, ze mozna sie normalnie dogadac(albo przynajmniej sprobowac) no i znajome twarze sie kreca.

Klanow jest sporo z czego czesc podbija roznego rodzaju ligi(co pewno w newsach masz okazje poczytac) wiec poziom polskiego gamingu chyba nie najgorszy.

Co do squadow to nie da sie miec ponad 6 osob w squadzie bo limit 6 chyba jest dosc klarowny? :P Co do sensownosci zwiekszenia tej liczby to imo nie istnieje. Zakladajac, ze staramy sie jakos zgrac etc to powyzej 6 osob bylo by to coraz trudniejsze. Oddzial to nie armia. To grupa wykonujaca dane zadanie i 6 ludzi starcza zarowno do defensywy jak i ofensywy. No bo jesli nie to jak graja ludzie 8v8 klanowki? :P

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2005, 10:42 

Witam wszystkich. Jestem MEGA Newbie w Bf2 i mam pytanie. Na razie gram w DEMO (sprawdzam czy warto kupić pełna orginał) i dotychczas trafiam na serwery gdzie biega banda debili walacych do siebie która nie słyszała nawet o czymś takim jak gameplay. W związku z tym mam pytanie czy na demie moge sie podpiąc pod serwery które tutaj zostały podane?

Drugie pytanie dotyczy klanów. W jaki sposób sie grupujecie, czy trzeba mniec jakis ranking by do niego sie dostac oraz jak sie umawiacie na gre (tj. czy jest jakiś muss by grac od godz. x do godz. xx i w okreslone dni). Sorrka za byc może dla was podst. pytania ale bede wdzieczny o odpowiedz. Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2005, 10:54 

Raczej TeamWork a nie gameplay. Nie mozesz się podłoczyć do tych serverów bo są one z pełnej wersji.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2005, 10:58 

bartas1979 napisał(a):
Witam wszystkich. Jestem MEGA Newbie w Bf2 i mam pytanie. Na razie gram w DEMO (sprawdzam czy warto kupić pełna orginał) i dotychczas trafiam na serwery gdzie biega banda debili walacych do siebie która nie słyszała nawet o czymś takim jak gameplay. W związku z tym mam pytanie czy na demie moge sie podpiąc pod serwery które tutaj zostały podane?

Drugie pytanie dotyczy klanów. W jaki sposób sie grupujecie, czy trzeba mniec jakis ranking by do niego sie dostac oraz jak sie umawiacie na gre (tj. czy jest jakiś muss by grac od godz. x do godz. xx i w okreslone dni). Sorrka za byc może dla was podst. pytania ale bede wdzieczny o odpowiedz. Pozdro.

1. Nie podlaczysz sie do tych serwerow. A w wersji demo na sieci jest niski poziom, bo nikt juz w demo nie gra.

2. Nie dokladnie zrozumialem pytania. Jesli szukasz jakiegos klanu, to poszukaj topicow o rekrutacji (albo przeszukaj strony klanow - spis klanow jest przyklejony), bo wiekszosc klanow wciaz szuka ludzi.
Zglos sie do jakiegos klanu a bedziesz sprawdzony czy trzymasz jakis poziom oraz potrafisz sie chociaz troche dogadac z innymi w teamie.
Co do grania, to juz zalezy od danego klanu.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2005, 11:03 
Oldboy Battlefield.pl

bartas1979 napisał(a):

Nie, choćby z tego powodu, że są to serwery stojące na pełnej (spatchowanej już) wersji gry... Musisz kupić pełną wersję gry (orginał oczywiście :wink: ).

bartas1979 napisał(a):

yh... z tego co mi wiadomo, to żaden klan nie przyjmuje na podstawie rankingu. Przeważnie kryterium jest umiejętność grania w zespole i trochę umiejętności samego grania (myślenie przede wszystkim).
Reszta jest kwestią dogadania się i organizacji danego klanu, tj. treningi o wyznaczonych porach w dane dni, mecze, wspólny freeplay itp.
Poczytaj sobie topici rekrutacyjne (niektóre są przyklejone).

EDIT:
maTTi - uprzedziłeś mnie o pare minut :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2