Teraz jest 4 mar 2025, 08:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 wrz 2005, 11:10 

Czołem!!!!!!
Chce kupić BF, bo to git gierka, ale mam dylemat.
Co wybrać BF2 czy (BF: 1942+BF: RtR+BF: SW)? Cena jest zliżona 105zl i 125zl. Jednak slylszalem różne opinie...
Mam dość już Enemy Teritory (choć to tez wybitna gierka) i America's Army. Jedna to ma ksieżycową dynamikę (zero realizmu), a druga dużą statykę (duży realiz, ale 1 strzal i czekamy 20 min w najgorszym przypadku).
...slylszalem różne opinie o BF2 np. ze jest zbliżona do AA i cieżko się w nią gra (najbardziej na początku).
Jest jeszcze kwestia CD-KEY, np. jak kotoś bedzie używał już mojego (slyszałem o takich przypadkach). Tymbardziej, że neta mam na kablówce "Vectra" (na P2P jak jakiś dupas dostanie bana to i ja go mam- podejżewam ze cała sieć go ma).

...a co na to Weterani!!!!
p.s.
mam nadzieje, że takim pytaniem ni wywołam bezsensownej wojny zwolenników tej czy innej wersji- w stylu Boski wiatr.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 11:24 

Wojny nie wywolasz ale w classica + dodatki prawie nikt juz nie gra, wiec odpowiedz na twoje pytanie moze byc tylko jedna:

KUPUJ BF'2

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 11:25 

Nie wywolasz wojny bo niby o co ? Obie gry(jak i vietnam trzeci) sa fajne. Jednak sa rozne. Ja osobiscie posiadam wszystkie gry z serii(poza dodatkami do 1942) wiec chyba moge sie wypowiadac ;>
Bf 1942(dalej zwany classiciem) to gra juz leciwa. Widac to w poziomie grafiki jaki prezentuje. Jednak ma to swoj + bowiem ma male wymagania sprzetowe. Ilosc graczy spadla od kiedy powstaly kontynuacje classica co jest naturalne. Bardzo popularny jest MOD Forgotten Hope, ktory to poprawia realizm, dodaje ogromna ilosc sprzetu i map oraz mocno ulepsza grafike. Ale jak to z modami bywa nie sa tak zoptymalizowane jak podstawka wiec trzeba miec mocnego kompa by w niego grac. Gra jednak bardzo fajna szczegolnie jesli lubi sie klimat WWII

BF Vietnama nie wymieniles czyli cie nie interesuje-daruje sobie opis

Bf2 to gra nowa. Ladna grafika, duzo nowosci, ogromna ilosc serverow i graczy. Wymagania sprzetowe ma troche mniejsze niz mod FH do classica(przynajmniej mi plynniej chodzi) ale skoro grywasz w AA to bf2 ci pojdzie bez problemu bo jest bardziej zoptymalizowany. W drodze jest bodajze 150 modow, ktore to z bf2 zrobia co tylko zamarzysz(konwersja FH juz w drodze) Gra ma klimaty wspolczesne co dla czesci osob jest + dla innych - ale i tak dla fanow klasyki powstaja mody(chocby w/w)

Logiczne wydaje sie kupic BF2. Na pewno zakupu zalowac nie bedziesz. To po prostu tak jakbys mial wybor "kupic radeona 8500 albo 9800" na obu pograsz ale z roznymi odczuciami chocby jakosciowymi(grafika).

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 11:33 

mao .. jesli posiadasz naprawde mocny sprzet.. to bez zastanowienia BF 2 :)
goraco polecam :>

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 11:34 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):
Wymagania sprzetowe ma troche mniejsze niz mod FH do classica(przynajmniej mi plynniej chodzi) ale skoro grywasz w AA to bf2 ci pojdzie bez problemu bo jest bardziej zoptymalizowany.

tutaj nie moge sie zgodzic bo w AA gralem na Geforce 2 a w BF2 na nim juz sie nie da grac ale ja jakbym mial wybierac Bf 1942 lub BF2 wybral bym dwojeczke.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 12:00 

uapa moj komp to:
Barton 2800 + (2.1 ghz)
1 Gb ramu
radeon 9600 Xt 256Mb

w AA gralem na lower i mialem 30-80(na sekunde i zazwyczaj patrzac na sciane) fps

w bf gram an medium detalach, max widocznosci a mimo to fpsy ponad 40. O tym, ze grafika BF2 zgniata AA pisac chyba nie musze ;)

DEV team AA nie slyszal slowa "optymalizacja" czego dowodem jest porownanie plynnosci UT 2k5 a AA

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 12:01 

<ciach>

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 12:16 

Mowie ci....Wybieraj BF 2!!!Jak koledzy podawali wczesniej serverow jest b. duzo a co jeszcze bardziej zacheca do gry to fakt,że prowadzony jest ranking w ktorym po osiagnieciu 1000 punktow odblokowujesz 1,specjalną broń.Awansując dalej masz możliwosc odblokowania kolejnych broni ktoryh jest w sumie 7.W poprzednich czesciach BF'a teraz tego nie uswiadczysz.....

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 14:10 
Moderator forum

Identyczny temat juz dales na forum bf1942.
Zainteresowanych zapraszam tutaj http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=11912

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2