Bhalzack napisał(a):
Dopiero zaczołem gre w BF2 i mam pare pytań:

Czy opłaca się odblokować broń dla spec opsa(nim gram głównie)
IMHO nie. Weź pod uwagę, że pewnie nie będziesz grał całą grę Specem, a inne klasy mają moim zdaniem ciekawsze unlocki. Polecam L85A1 (medyk), PKM lub G3.
Bhalzack napisał(a):

Czy wysadzanie obiektów strategicznych wroga jestopłacalne?tzn czy jedynym zyskiem są punkty
Ma jakiś sens, jeśli wróg ma komendanta. A raczej, jeśli ma komendanta, który ma głowę na karku i używa swoich zabawek. Kolejność rozwalania - UAV, radar, i dopiero na końcu arty. Artyleria ma ten urok, że z reguły ubija równeż własnych ludzi

więc jej zniszczenie nie jest jakąś wielką stratą. Przy tym hint, na wielu planszach komendant kampuje w okolicy swoich zabawek, z reguły w jakimś zadaszonym miejscu. Warto się przejść i ubić. Dobry wrogi komander to nic fajnego

Najlepiej, żeby był martwy.
A jeśli wróg nie ma komendanta, to wysadzenie nie ma oczywiście żadnego sensu. Poza jakimiś punktami, które teraz za to przyznają.
Bhalzack napisał(a):

Jakie są najskuteczniejsze techniki wykorzystania C4
Do tego, co napisał Alcatraz, dodam jeden z klasycznych numerów. Obklejasz jeepa lub inny pojazd (np. krowę) ładunkami. Ile wlezie. Wsiadasz, i spokojnie jedziesz. Jak widzisz wrogi czołg lub zgrupowanie wyskakujesz w drodze, chowasz się i gdy samochód siłą rozpędu dojedzie do celu - bum. Tylko pamiętaj, żeby wyskoczyć zanim wybuchnie
Bhalzack napisał(a):

Czy wysadzenie pojedyńczego działa weroga zmniejsza siłe ostrzału artyleryjskiego
Zmniejszona jest siła ostrzału. Mniejsza szansa na team kille
pozdrawiam,
Ognacy
p.s. jak zaczynałem grę, myślałem, że będę grał tylko specem. Taka fajna klasa. Teraz w ogóle nim nie gram, mimo iż mam unlocka. Stosuję tylko jeśli drużyna przeciwnika ma dużą przewagę - jednorazowo, żeby wywalić im UAV, jeśli jest łatwo dostępne.