Teraz jest 5 mar 2025, 21:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pare Pytań
PostNapisane: 20 paź 2005, 18:39 

Dopiero zaczołem gre w BF2 i mam pare pytań:

:arrow: Czy opłaca się odblokować broń dla spec opsa(nim gram głównie)
:arrow: Czy wysadzanie obiektów strategicznych wroga jestopłacalne?tzn czy jedynym zyskiem są punkty :?:
:arrow: Dokładnie ile C4 potrzeba na wysadzenie poszczególnych pojazdów :?: (heli,bh,tank,APC)
:arrow: Jakie są najskuteczniejsze techniki wykorzystania C4 :?:
:arrow: Czy wysadzenie pojedyńczego działa weroga zmniejsza siłe ostrzału artyleryjskiego :?:
:arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 18:51 

-> gram mało spec-opsem ale wydaje mi sie ze warto ja odblokowac ze wzgledu na duza celnasc - sile ognia ma podobna do podstawowej broni. Proponuije jednak odblokowac G3, moja najukochańsza bron :D
-> jest oplacalne gdyz oprocz punktow, ktore dostajesz za zniszzenie UAV/SKAN/Arty oslabiasz przeciwnika gdyz ich komendant nie moze spuszczac UAV ani arty, ktora zazwyczaj zabija kilku ludków :-)
-> zeby wywalic w powietrze pojazd typu jeep, lazik wysarczy jeden - na helikoptery, APC i czolgi potrzeba 2
-> z tym zwroc sie lepiej do spec opsow :-)
-> chyba tak, aczkolwiek nie jestem pewien. Moze byc tez tak ze spowowalnia jego przewadowywanie, ale bardziej skolnny byłbym stwierdzic ze oslabia ja

Jestes chyba pierwsza osoba na tym forum, ktora zamiast napisala wszystkie pytania w jenym temacie, a nie jak wszyscy nowi - pisza po 5nowych tematow :-)

:(

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 18:52 

zdaje sie ze ze po 2 c4 na kazdy pojazd a gdzie połozysz c4 to niema znaczenia,bron spec opsa jest dobra ale spory jest tez PKM i bron medyka,wiesz zapewne ze po patchu dostajesz punkty za wysadzanie urzadzen komendanta,

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 18:58 

gdy odblokowałem broń speca byłem mocno zawiedziony,ale nauczyłem sie paru sztuczek z tej broni i teraz gorąco ją polecam

Tytuł: Re: Pare Pytań
PostNapisane: 20 paź 2005, 19:16 

Bhalzack napisał(a):

Tak, opłaca się.

Cytuj:
Czy wysadzanie obiektów strategicznych wroga jestopłacalne?tzn czy jedynym zyskiem są punkty :?:

Jedynym zyskiem są punkty za teamwork. IMO nie opłaca się grzać powiedzmy na 2gi koniec mapy, żeby wysadzić arty (chyba że squad leader/commander nalega), ale jeżeli jestem w pobliżu to jak najbardziej.

Cytuj:
Dokładnie ile C4 potrzeba na wysadzenie poszczególnych pojazdów :?: (heli,bh,tank,APC)

jeepy 1 ladunek; APC, czołg, heli - 2, BH chyba 2 styka, ale ja zawsze 3 przyklejam.

Cytuj:
Jakie są najskuteczniejsze techniki wykorzystania C4 :?:

Ja standardowo widząc nadjeżdzającą kolumnę pojazdów rzucam C4 na drodze i czekam na detonację w odpowiednim momencie. Czasami po respawnie rozrzucam C4 naokoło flagi i przy każdym komunikacie o utracie którejś z flag patrzę na mapę czy to aby nie ta moja "zaminowana", jeżeli tak to odpalam detonator i heya :wink:. Oczywiście dochodzą do tego wszelkie numery z obklejaniem czołgów i APC (najlepiej podbiec oczywiście z boku, bądź od tyłu :P), zdarza się, że wroga krowa/BH zawiśnie bardzo nisko przy fladze, wtedy też mam pole do popisu. Jeżeli goni mnie wróg/jedzie na mnie jeep to rzucam C4 i uciekam tak, by przeciwnik wpakował się na moje ładunki. Jeżeli masz łeb na karku to możesz w zadymie wybić ładunkami mnóstwo wrogiego mięsa. Obserwuję mapę, jeżeli na UAV widzę gościa po drugiej stronie murku to nie biegnę tam, rzucam C4 :wink: . Aha no i najbardziej chamski numer czyli obklejenie w bazie wroga BH/krowy/heli ładunkami i czekanie, aż przeciwnik wsiądzie do środka ;).

Cytuj:
Czy wysadzenie pojedyńczego działa weroga zmniejsza siłe ostrzału artyleryjskiego :?:
:arrow:

Tak.

Tytuł: Re: Pare Pytań
PostNapisane: 20 paź 2005, 19:43 

Bhalzack napisał(a):
Dopiero zaczołem gre w BF2 i mam pare pytań:

IMHO nie. Weź pod uwagę, że pewnie nie będziesz grał całą grę Specem, a inne klasy mają moim zdaniem ciekawsze unlocki. Polecam L85A1 (medyk), PKM lub G3.

Bhalzack napisał(a):
:arrow: Czy wysadzanie obiektów strategicznych wroga jestopłacalne?tzn czy jedynym zyskiem są punkty :?:

Ma jakiś sens, jeśli wróg ma komendanta. A raczej, jeśli ma komendanta, który ma głowę na karku i używa swoich zabawek. Kolejność rozwalania - UAV, radar, i dopiero na końcu arty. Artyleria ma ten urok, że z reguły ubija równeż własnych ludzi :-) więc jej zniszczenie nie jest jakąś wielką stratą. Przy tym hint, na wielu planszach komendant kampuje w okolicy swoich zabawek, z reguły w jakimś zadaszonym miejscu. Warto się przejść i ubić. Dobry wrogi komander to nic fajnego :-) Najlepiej, żeby był martwy.

A jeśli wróg nie ma komendanta, to wysadzenie nie ma oczywiście żadnego sensu. Poza jakimiś punktami, które teraz za to przyznają.

Bhalzack napisał(a):
:arrow: Jakie są najskuteczniejsze techniki wykorzystania C4 :?:

Do tego, co napisał Alcatraz, dodam jeden z klasycznych numerów. Obklejasz jeepa lub inny pojazd (np. krowę) ładunkami. Ile wlezie. Wsiadasz, i spokojnie jedziesz. Jak widzisz wrogi czołg lub zgrupowanie wyskakujesz w drodze, chowasz się i gdy samochód siłą rozpędu dojedzie do celu - bum. Tylko pamiętaj, żeby wyskoczyć zanim wybuchnie :-)

Bhalzack napisał(a):
:arrow: Czy wysadzenie pojedyńczego działa weroga zmniejsza siłe ostrzału artyleryjskiego :?:

Zmniejszona jest siła ostrzału. Mniejsza szansa na team kille ;-)

pozdrawiam,
Ognacy

p.s. jak zaczynałem grę, myślałem, że będę grał tylko specem. Taka fajna klasa. Teraz w ogóle nim nie gram, mimo iż mam unlocka. Stosuję tylko jeśli drużyna przeciwnika ma dużą przewagę - jednorazowo, żeby wywalić im UAV, jeśli jest łatwo dostępne.

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 20:35 

Jeszcze jedno:Czy ma znaczenie gdzie na pojeżdzie przykleje C4?tzn czy jak np z tyłłu to większa siła rażenia

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 20:50 

W sumie to koledzy odpowiedzieli już na twoje pytania, ale...:
- warto odblokować broń spec opsa jeśli nim dużo grasz bo jest to najcelniejszy karabinek w tej grze (mimo że najslabsze obrażenia zadaje),jeśli grasz komandosem to nie pożałujesz
- tak ma znaczenie gdzie przykleisz C4 dlatego radze tobie na czołg przyklejaj zawsze 3 paczki :)

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 21:02 
Moderator forum

Niumen napisał(a):
- tak ma znaczenie gdzie przykleisz C4 dlatego radze tobie na czołg przyklejaj zawsze 3 paczki :)

na czolg stykna dwa C4 w zupelnosci 8)

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 21:53 

Twinn napisał(a):
Niumen napisał(a):

Jasne że stykną tyle że trzeba wiedzieć gdzie je przykleić :) więc Bhalzack'owi na początek radze przyklejać 3 dla pewności :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 22:10 

Niumen napisał(a):
Twinn napisał(a):
Niumen napisał(a):

Jasne że stykną tyle że trzeba wiedzieć gdzie je przykleić :) więc Bhalzack'owi na początek radze przyklejać 3 dla pewności :D

Obojętnie, gdzie przyklei sie 2 C4 to po czołgu, jeszcze innego przypadku nie widziałem.... chyba że po prostu miałem farta i zawsze mi sie udawało w odpowiednie miejsce przyklejać.... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 23:15 

Niumen napisał(a):
Twinn napisał(a):
Niumen napisał(a):

Na 3 paczki czasami nie ma czasu :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 23:20 

Grałem bardzo ale to bardzo dlugo komandosem i 2 c4 starczy na kazdy pojazd w tej grze
Wystarczy nawet ze bedzie przejezdzal obok paczek ktore leza na ziemi i juz tylko zlom lezy
I nie ma lepszego mistrza od komandosa na pojazdy :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 23:23 

olli napisał(a):
Obojętnie, gdzie przyklei sie 2 C4 to po czołgu, jeszcze innego przypadku nie widziałem.... chyba że po prostu miałem farta i zawsze mi sie udawało w odpowiednie miejsce przyklejać.... :roll:

No to miałeś farta :P ;załóż 2 paczki na pancerz przedni lub boczny(ale nie gąsiennice) i zobacz czy dalej jeździ...;mi raz czołg umknął bo w pośpiechu 2 paczki tylko rzuciłem.

Ostatnio edytowano 21 paź 2005, 02:49 przez Niumen, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 23:55 

ja tam nigdy różnicy nie zauważyłem przy składaniu paczek przy czołgu, a zazwyczaj robię to w pośpiechu i 2 wystarczają.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2