Teraz jest 4 mar 2025, 23:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 sty 2006, 15:33 

Jesli macie chwile czasu przeczytajcie i przemyślcie to.
Wszystko sie zaczyna jak wsiadacie na wierze czolgu.

1) nie strzelajcie do innch czolgow z karabinu na wierzy, zdradzacie pozycje przeciwnikowi (bardzo czeste na wszystkich serverach)
2) nie strzelajcie z karabinu do helikopterow jak kierujacy czolgiem nie strzela, prawdopodobnie czeka na odpowiedni momet zeby go zniszczyc
3) jak widzisz ze dobrze ustawiony eryx strzelajacego do czolgu(ma przewage zaslony czy tez poziomów), nie strzelaj do niego z karabinu na wierzy... o wiele skuteczniej jest wysiasc do niego.
4) jak czolgista wysiada z czolgu i go naprawia to nie znaczy ze juz go nie chce!! (nie kradnij)

Teraz o czolgistach "amatorch"
wsiadanie do czolgu inna profesja niz eng jest lameriadą
czesto czolg jest brany zeby na poczatku rundy nabic sobie pare szybkich fragow i zachwile uciec z niego kiedy zaczyna sie palic... tak tak ciezko jest naprawic czolg asaltem lub sniperem.

Nie pisze tego tylko dla siebie ale dla wszystkich czolgistow ze sceny.
Poprostu krew zalewa jak dzieja sie takie rzeczy.
Jak by jakis tank chcial dopisac cos jeszcze to prosze bardzo z kolejnym numerem 5) ... i tak dalej

Amen

Ostatnio edytowano 17 sty 2006, 23:00 przez michał, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 15:37 

Popieram :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 15:38 

a ilu Was czołgistów o to prosi ?

Ja WIERZA że zawsze jak jade czołgiem i zapraszam gunnera to po to żeby sobie ponapier.....ł bo przeciez jak on tylko wsiada to po to zeby postrzelać choćby w powietrze.

Do głowy nawet mu nie przyjdzie że jak stoimy to moze wysiąść a jak ktoś mu strzela w głowe to moze się schować ... no i oczywiście że jak nie ma do czego to nie powinien sztrzelać :P

Ogólnie gunner jest tylko po to żeby wysiadać i szukac Spec Opsów, choć nieraz lepiej jest wcisnąć "C" i obserwować samemu :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 15:45 

postulat przyjęty i poparty

ja tak na dobrą sprawę potrzebuję operatora KMu z jednej tylko przyczyny - ma szansę odstrzelić speca który wdarł się w martwą strefę i kleji mi na dupsku paczki c4

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 15:50 

Popieram a dodatkowo
5) Jeżeli jadę od tyłu na pozycje wroga to proszę żeby gunner nie strzelał dla zabawy bo zdradza moje zamiary!!! (zdażało mi się to kilkukrotnie i wtedy krew człowieka zalewa, bo jedzie przez całą mapkę kryjąc się przed wrogiem a tu koleś zadowolony strzela bo sie nudzi)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 15:57 

witam
Bardzo sie ciesze ze w koncu pojawil sie wotek o czolgistach...
Jest to moj ulubiony pojazd w bf2 (w sumie przejezdzone ponad 110 h) i mam pare uwag:
1. jescze nie spotkalem lub bardzo rzadko paru piechurow oslaniajach czolg
2. bardzo male wspoldzialanie czolgow z aa
3. za male obrazenia zadawane pojazdom "niepancernym" (wodnik, hammer)
jeden strzal od razu powinien zakonczyc zywot
4. powinny byc wobor amunicji do niszczenia np czolgow i zywych celow
5. za duza parobola lotu pocisku na duza odleglosc
6. wiekszy kont strzelania z kmu
7. najbardziej irytujaca sprawa to podniszczenia czolgu jadac po jakis
nierownosciach mam cicha nadzieje ze w koncu to poprawia

...i czekam z niecierpliwoscia na te pancerne bitwy...

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 16:00 

michał napisał(a):

Jak w bazie wroga jest czołg do wzięcia to się specjalnie nie zastanawiam jaką klasą gram.. biorę i jadę :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 16:01 

Mordoklej napisał(a):
michał napisał(a):

Jak w bazie wroga jest czołg do wzięcia to się specjalnie nie zastanawiam jaką klasą gram.. biorę i jadę :lol:

nie zrozumiales czy przyszedles pospamowac?

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 16:13 

Wiesz.. Wezmy przykladowo Karkand.. nawet na poczatku rundy czolg jest jeden a chetnych przynajmniej polowa graczy.. Niech kazdy z nich zacznie gre jako Eng.. 1 pojedzie a 15 zostanie z kluczami :wink: Nikt tak nie robi.. ludzie biora swoja ulubiona klase i jak zalapie sie na czolg to jak go zabija bedzie mial respawn jako Eng bo juz mu nikt czolgu nie wezmie.. Ty takich od razu wyzywasz od lamerow.. No coz.. Ale tak ludzie robia na publicznych i wcale ich nie winię. Ja Engiem bez czolgu grac nie lubię..

Mecze to co innego bo tam kazdy wie czym gra i wybiera docelową klasę.

PostNapisane: 17 sty 2006, 16:14 

michał napisał(a):
Jesli macie chwile czasu przeczytajcie i zastosujcie sie do tego.
Wszystko sie zaczyna jak wsiadacie na wierze czolgu.

1) nie strzelajcie do innch czolgow z karabinu na wierzy, zdradzacie pozycje przeciwnikowi (bardzo czeste na wszystkich serverach)
2) nie strzelajcie z karabinu do helikopterow jak kierujacy czolgiem nie strzela, prawdopodobnie czeka na odpowiedni momet zeby go zniszczyc
3) jak widzisz ze dobrze ustawiony eryx strzelajacego do czolgu(ma przewage zaslony czy tez poziomów), nie strzelaj do niego z karabinu na wierzy... o wiele skuteczniej jest wysiasc do niego.
4) jak czolgista wysiada z czolgu i go naprawia to nie znaczy ze juz go nie chce!! (nie kradnij)

czesto czolg jest brany zeby na poczatku rundy nabic sobie pare szybkich fragow i zachwile uciec z niego kiedy zaczyna sie palic... tak tak ciezko jest naprawic czolg asaltem lub sniperem.

Nie pisze tego tylko dla siebie ale dla wszystkich czolgistow ze sceny.
Poprostu krew zalewa jak dzieja sie takie rzeczy.
Jak by jakis tank chcial dopisac cos jeszcze to prosze bardzo z kolejnym numerem 5) ... i tak dalej

Amen

Generalnie OK. Ale....
Czy będąc asfaltem ma zakaz wchodzenia do czołgu? to jest małe nieporozumienie. asfalt w czołgu też może pomagać zespołowi. I pamiętaj, nie wszyscy uciekają z płonącego czołgu, niektórzy bronią go do końca :wink:
Dalej... jak helikopter poluje na czołg to gunner ma patrzyć biernie?? Pamiętaj że dwa takie działka ostrzeliwujące heli ... po chwili BUM. A po patchu pewnie jeszcze szybciej :twisted:

Prośba do czołgistów.

Pamiętacie że macie tzw ‘smoke’. Możecie czasem pomóc piechocie i utworzyć zasłonę z dymu, a nawet zasłonić biedaków czołgiem. plizzzz :cry:

PS. Nigdy nie kradnę i nienawidzę tego. Nienawidzę też jak prowadzę skuteczny ostrzał z działka zamontowanego na pojeździe i PORYWA mnie jakiś upośledzony gracz :evil:

PostNapisane: 17 sty 2006, 16:18 

ojej113 napisał(a):
Czy będąc asfaltem ma zakaz wchodzenia do czołgu?
powiecie że jestem noob, ale dla mnie Asfalt w czołgu jest git. zawsze jak stoje bo np zaznaczam flage to mam kamere na zewnatrz i wypatruje C4, zwykle zabijam mase Spec Ops w ten sposób zanim mnie wysadzą. Wyskakuje i wale w łeb.
Czy tym śmiesznym Shotgunem Inzyniera można kogoś zabić jak nie jest AFK ?
Powinien to robić gunner ale weż znajdz żywego gunnera na random serwie - ginie przy pierwszym starciu bo wali w czolg z wieżyczki

PostNapisane: 17 sty 2006, 16:22 

Cytuj:
PS. Nigdy nie kradnę i nienawidzę tego. Nienawidzę też jak prowadzę skuteczny ostrzał z działka zamontowanego na pojeździe i PORYWA mnie jakiś upośledzony gracz :evil:

Mnie raz gosc ukradł czołg jak go naprawiałem.. powiedziałem żeby nie kradł.. a on nic.. nie wytrzymalem i mu podrzuciłem AT minę.. :oops:
Albo ci nawiedzeni np na Iron Gator.. strzelam sobie z łódki pod lotniskowcem, broniąc tej flagi pod pokładem, a ci wsiadają i wiozą mnie nie wiadomo gdzie.. konczy się to zawsze naszą śmiercią :?

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 16:25 

Jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby 15 osob chcialo wziasc czolg :O to po pierwsze. Po drugie nie zdarzylo mi sie zeby asalt ktory wzilo czolg z bazy pozniej sie spawnowal engiem zeby go zabrac jeszcze raz, zawsze uciekaja z czolgow zanim wybuchna zeby dalej ponabijac fragi.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 16:33 

michał napisał(a):
zawsze uciekaja z czolgow zanim wybuchna zeby dalej ponabijac fragi.
kurka to musza byc zajebiści. moje 70% KIA w czołgu to C4.
Zazdroszcze im refleksu i jeżdże nowym czołgiem :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 16:35 

@ojej113

moze wyjasnie rozdzial o polowaniu na heli

jak heli nie atatakuje czolgu wtedy nie strzelaj.
czesto jest ze ludzie strzelaja jak tylko heli pojawi w zasiegu wzroku (zle).
szanse heli wzrastaja a czolgu maleja
jak heli sie nie dymi to musi najpierw oberwac z dziala czolgu a pozniej trzeba go dojechac z karabinu.

odnosnie twojej prosby
zaslaniam piechote i uzywam dymu jak gram z ludzmi ktorych znam i znaja moje intencje i ja ich, czesto "obcy" koncza pod gasienicami :|

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2