Teraz jest 15 lis 2024, 06:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 lis 2005, 10:51 

Hej ho

Jakis czas temu mialem 'awans' i nie wybrałem unlocka, w nadziei że będę go mógł lepiej spożytkować po wyjściu SF. Zainstalowałem wczoraj patcha 1.12 i kicha - do wyboru mam te same 3 pozostałe unlocki z podstawki, nie mogę wybrać żadnego z nowych. Czy do wyboru nowych unlocków muszę mieć zainstalowane SF? Przyznam, że to co jest napisane w readme do patcha jest dla mnie dość mętne.

pozdrawiam,
Ognacy

PostNapisane: 23 lis 2005, 11:15 

ognacy napisał(a):
Hej ho

Jakis czas temu mialem 'awans' i nie wybrałem unlocka, w nadziei że będę go mógł lepiej spożytkować po wyjściu SF. Zainstalowałem wczoraj patcha 1.12 i kicha - do wyboru mam te same 3 pozostałe unlocki z podstawki, nie mogę wybrać żadnego z nowych. Czy do wyboru nowych unlocków muszę mieć zainstalowane SF? Przyznam, że to co jest napisane w readme do patcha jest dla mnie dość mętne.

pozdrawiam,
Ognacy

Sam sobie odpowiem - wygląda na to, że rzeczywiście trzeba posiadać SF, żeby móc wybrać nowego unlocka do klasycznego BF2 - mimo iż te unlocki są obecne w kodzie patcha, który wszyscy właściwie muszą ściągnać. Czysta złośliwość. Co prawda i tak kupię tego bubla, bo chcę pobiegać na nowych mapkach, ale to czyste chamstwo, że posiadacze dodatku mają jakąkolwiek przewagę nad posiadaczami podstawki.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 11:37 

Czyli na to wychodzi , że trzeba kupić dodatek :wink: Ja tam kupuję bo może być fajny.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 11:45 

Aaalllleee BADŹEW :!: :evil: To kompletnie bez sensu, bo ten patch nic nie wnosi, a trzeba go instalowac żeby w ogóle pograć :x

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 11:47 

Zaczynam od powitania, gdyż jestem nowy zarówno na forum jak i w grze.

Witam wszystkich serdecznie !!!

A teraz wracając do tematu imho żeby mieć dostęp do nowych unlocków konieczne jest posiadanie SF, a pacz zapewnia tylko obsługę nowych modeli broni w podstawce. SF już mam i mogę powiedzieć, że: nowe mapy i bronie to strzał w 8 nie daję 10 gdyż zmian nie jest aż tak dużo. Bardzo podoba mi się efekt gazu łzawiącego (do tego stopnia że specjalnie wchodziłem w chmury dymu żeby jeszcze raz "pokaszleć", natomiast za długo trzeba czekać na wybuch flasha (brakuje mi czegoś takiego jak w AA - live grenade - czyli odbezpieczanie nada lub flasha jeszcze podczas trzymania w łapce). Wczoraj dostałem pierwsze odznacenie SF i też nigdzie go nie widać (BFHQ). Myślę, że trzeba poczekać kilka dni aż sytuacja się ustatkuje i wtedy wszystko wróci do normy, jeśli jakaś norma wogóle istnieje - lol

Pozdrawiam wszystkich serdecznie !!!

(mój pierwszy post na forum polskiej sceny BF2)

PostNapisane: 23 lis 2005, 12:06 

ognacy napisał(a):
...ale to czyste chamstwo, że posiadacze dodatku mają jakąkolwiek przewagę nad posiadaczami podstawki....
.

nie przesadzasz? spojrz na to ze strony tych ktorzy patrza pozytywnie na bf:sf (ja do nich nie naleze) - kupuja za iles tam zlotych dodatek, a rownoczesnie mialby wyjsc patch do bf ktory za darmo daje to za co inni zaplacili?

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 12:09 

Nie trzeba mieć SF aby mieć nowe unlocki. Ich ikony normalnie widać w na spawnscreenie. Aby unlockować unlocka trzeba mieć poprzedniego unlocka :) kapisz :?: Podam przykład dla Supporta (Żołnierz wsparcia) dostępny jest nowy MG36 lecz trzeba mieć odblokowanego PKM aby móc odblokować MG36.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 12:13 

PotulnY napisał(a):
Nie trzeba mieć SF aby mieć nowe unlocki. Ich ikony normalnie widać w na spawnscreenie. Aby unlockować unlocka trzeba mieć poprzedniego unlocka :) kapisz :?:

czyli mniemam iz jezeli mam juz odblokowana jakas bron to w spawnscreenie moge sobie oprocz juz wczesniej odblokowanej odblokowac dodatkowa z SF-a ? tiaaa ?

PostNapisane: 23 lis 2005, 12:23 

przsoi napisał(a):
ognacy napisał(a):
...ale to czyste chamstwo, że posiadacze dodatku mają jakąkolwiek przewagę nad posiadaczami podstawki....
.

nie przesadzasz? spojrz na to ze strony tych ktorzy patrza pozytywnie na bf:sf (ja do nich nie naleze) - kupuja za iles tam zlotych dodatek, a rownoczesnie mialby wyjsc patch do bf ktory za darmo daje to za co inni zaplacili?

Ja nie chce nic za darmo. Nie chcialbym jednak, zeby ktos za dodatkowe pieniadze mial przewagę w podstawce BF2. Za BF2 wszyscy już zapłaciliśmy i szanse powinny byc równe. To chya pierwszy raz w grach FPS, że za dodatkową kasę można kupić jakaś dodatkwoą przewagę. Na szczescie te unlocki az takiej przewagi nie daja, ale i tak mi sie to nie podoba. To jest zly precedens.

Lukasz

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 12:25 

PotulnY napisał(a):
Nie trzeba mieć SF aby mieć nowe unlocki. Ich ikony normalnie widać w na spawnscreenie. Aby unlockować unlocka trzeba mieć poprzedniego unlocka :) kapisz :?: Podam przykład dla Supporta (Żołnierz wsparcia) dostępny jest nowy MG36 lecz trzeba mieć odblokowanego PKM aby móc odblokować MG36.

To chyba jednak nieprawda. Ja mam unlocki podstawowe, i jeden unlock do wzięcia, i nie mogę wybrać tych nowych. Wszędzie piszą, że trzeba mieć SF - patch nie wystarczy.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 12:31 

A te nowe bronie daja jakakolwiek przewage? Bo standardowe unlocki sprzed wydania SF wiele nie zmienialy i osobiscie nie grywam na unlockach :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 13:04 

Mordoklej napisał(a):
A te nowe bronie daja jakakolwiek przewage?

Nie zauważyłem żadnego "noob-guna" na miarę M60 z BFV, ale grałem wczoraj niecałe 3 godziny, więc trudno cokolwiek powiedzieć.
Chociaż wydaje mi się, że F2000 (nowy karabinek assaulta) będzie się cieszył dużą popularnością.

EDIT: Właśnie sobie spojrzałem na unlocki dostępne w BFHQ - asfalci z SF mają do odblokowania G3, a ci z podstawki - G3 oraz flashbang. Czyli nici z gry F2000 i SCAR-H na podstawowych mapach. Ciekawe...

Ostatnio edytowano 23 lis 2005, 13:53 przez Rip van Winkle, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 13:06 

ognacy napisał(a):
PotulnY napisał(a):

To chyba jednak nieprawda. Ja mam unlocki podstawowe, i jeden unlock do wzięcia, i nie mogę wybrać tych nowych. Wszędzie piszą, że trzeba mieć SF - patch nie wystarczy.

pozdr,
Ognacy
Z tego co czytałem w newsach i na innych forach wychodzi na to, że wystarczy spatchować podstawke aby mieć dostęp do nowych unlocków. Trzeba tylko tradycyjną drogą do nich dojść. Czyli mieć poprzedniego unlocka dla danej klasy i mieć awans pozwalający coś unlockować. Wczoraj grałem na podstawowym servie z gościem używającym SCAR-L się go zapytałem jak mu się SF podoba napisał, że nie wie bo nie ma a unlockował sobie SCAR-L niedawno bo dostał awansa. Więc może ktoś zechce nas naprostować :?: :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 13:33 

Kurdę wszenidzie pisałem że nie trzeba mieć SF do nowych unlocków a tu taka muka :!: Niech w końcu ktoś napisze jak jest jest na prawdę. Co prawda nowe giwerki nie wnoszą nic wielkiego ale byłoby to dziwne gdyby mieli je tylko posiadacze SF (do których się zaliczam i mam nowe unlocki)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 13:33 

PotulnY napisał(a):
Z tego co czytałem w newsach i na innych forach wychodzi na to, że wystarczy spatchować podstawke aby mieć dostęp do nowych unlocków. Trzeba tylko tradycyjną drogą do nich dojść. Czyli mieć poprzedniego unlocka dla danej klasy i mieć awans pozwalający coś unlockować. Wczoraj grałem na podstawowym servie z gościem używającym SCAR-L się go zapytałem jak mu się SF podoba napisał, że nie wie bo nie ma a unlockował sobie SCAR-L niedawno bo dostał awansa. Więc może ktoś zechce nas naprostować :?: :)

Tez bym w to nie wierzyl, bo to by oznaczalo wypiecie sie EA na starych
graczy BF2 z iloscia punkto wieksza niz 25 000... Taki gracz zeby odblokowac
jakas bron musi najpiero dobrnac do 50 000 a potem az do 200 000
punktow... Ja dziekuje.. Byle pierwszy lepszy noob moze odblokowac prawie
wsyztskie unlocki dochodzac tylko do 15 000 punktow...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2