Norbi_specOps napisał(a):
Witam
Jestem tu nowy i właśnie zakupiłem battlefielda 2. Chciałbym się od was dowiedzieć jaką "profesję" (bo to chyba tak się nazywa) uważacie za najlepszą i najwydajniejszą, bo słyszałem że podczas gry w multi nie da się zmieniać w trakcie profesji, tylko jak zaczniesz snajperem to tak do końca.
Widzę, że nawet bardzo nowy, skoro pada takie pytanie. No dobra, jak już tyle napisałem, to się pofatyguję i odpowiem, bo na pewno nie znajdziesz odpowiedzi na tym forum, gdyż nikt jeszcze tak oryginalnego problemu nie przedstawił. Otóż w multi (tak samo jak w singlu), kiedy jesteś martwy, bierzesz sobie np. snajpera (oczywiście odradzasz się). Jak cię ktoś sprzątnie (sądząc po stażu w grze- podobnie, jak osoby, która taką informację tobie przedstawiła, nastąpi to dość szybko), znowu sobie wybierasz profesję. Możesz ją ewentualnie zmienić "za życia", podnosząc ekwipunek martwego kompana/przeciwnika (wciskasz "G"). Zginąć możesz z kilku powodów- albo przeciwnik był lepszy, albo posiadana profesja okazała się nieskuteczna przeciwko wrogowi (są także inne powody, które poznasz w trakcie walki, a jest ich dokłanie 76). Nie ma uniwersalnej profesji- każda ma jakąś wadę; dużo zależy od tego, czy korzystasz z pojazdów itd. Ja dawniej grałem dużo AT, potem przerzuciłem się na wsparcie, potem na szturmowca, potem na komandosa, a potem na mechanika (o ile Bozia pozwoli zasiąść za sterami gąsienicownika). Naturaline może dojść do sytuacji, że nie pozwoli, dlatego wówczas zmieniam na coś bardziej pasującego do sytuacji panującej na polu bitwy.