Teraz jest 27 lis 2024, 00:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 paź 2005, 11:15 

Zamierzam kupic laptopa, by przez net ze Szkocji moc sobie miachac z wami w moja tebescio gierke, jak kiedys przed paroma laty w 1942(bylem nawet dobrym szturmowcem) i w zwiazku z tym prosze i kieruje zapytanie o parametry jaki musi on posiadac. Albo moze jego konkretny model i jego cena w polsce.O rany taka droge musze przebyc zeby pograc, ale bedzie warto. :)

Ostatnio edytowano 4 paź 2005, 11:57 przez SilverSurfer, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 11:43 

poniżęj 5 kafli to to raczej niebędzie
poszukaj jakiegoś modelu z układem graficznym GF6800
taki laptop powinien mieć już resztę parametrów dostosowaną do grania na nim
droga sprawa...

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 13:58 

Witaj,

ja od samego początku ukazania się BF2 w sklepach gram na Acer 1692 WLMi cena około 5.000 PLN, karta graficzna ok - Radek X700, (ustawienia - rodzielczość 1024x768, textury na średnie, AAx2, teren średnie, reszta niestety na low) ale musowo! RAMu muszę dokupić mam tylko 512 co objawia się bardzo długim około 2-3 min wczytywaniem map :evil: i potem czekaniem jeszcze około min. aż gra zacznie działać płynnie :( , co w przypadku małej ilości kuponów do przejęcia skraca FUN z gry, raz mi się tak zdarzyło, że drużyną przeciwną byli zawodowcy i ledwo co wszedłem nastąpiło przeładowanie mapy :shock: . Dlatego rekomenduję Ci model wyższy tj. Aecer 1694 WLMi ale to już około 6.000 PLN
Oczywiście poszperaj w interku, na pewno są jeszcze lepsze rozwiązania za podobną kaskę.

Pozdrawiam,

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 16:25 

pff juz lepiej kupic komp za 5 kafli i grac ze wszystkim na High i AA x 6

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 16:52 

handles napisał(a):

co ty nie powiesz... ale kolega chce kupic L A P T O P A, czytac potrafisz ?

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 16:53 

handles napisał(a):

Ale wtedy mogą go skasować za nadbagaż w samolocie :D . BTW pytanie było o laptopa, a nie stacjonarnego :D .
chociaz muszę się z Tobą zgodzić, że stacjonarny za taką kaskę to na full detalach ale czasem nie ma się wyboru i trzeba brać laptopa (praca itd…)

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 21:44 

Wtorek napisał(a):
Ale wtedy mogą go skasować za nadbagaż w samolocie :D

Tak, widzialem juz tego typu dramat na terminalu :D... Ale placze i prosby nie pomogly :).
Nawet fajne ciuchy zostaly na tym terminalu ;), sweterki, spodenki, nawet troche bielizny; w kazdym razie bylo w czym wybierac :D...

Tytuł:
PostNapisane: 9 paź 2005, 03:30 

zapomniales podac przedzial cenowy. Mysle ze jakis laptopik z radkiem 9600 powinien juz dawac rade (moze nawet z 9000-9200), ale oczywiscie mowa o niskich detalach. Najlepiej poszukaj jakis z radkiem 9700-9800. na Medium powinien juz isc. A jak stac cie na lapsa za ponad 500 tysiecy to praktycznie co nie wezniesz to i tak da rade. Najwazniejsze aby grada miala wlasna pamiec, a nie wspoldzielona i minimum 128bit!!

Procka polecam jakikolwiek amd, jak okaze sie za slaby to wyciagniesz, sprzedasz na allegro (bez problemu gdyz bedzie to wersja mobilna doskonale krecaca sie w stacjonarnych komputerach) i kupisz sobie jakiegos bartonika za 300-400zl ( to jest oczywiscie wersja dla mniej zamoznych, jesli nei stac cie na zakup athlona 64bit 3000+ itp). Aha intela polecam bardziej do biura, nie do grania, energo oszczedne ale mniej wydajne w grach.

Ram bez znaczenia ile, byle byly to DDry. Poprostu musisz dokupic wiecej aby byo minimum 1GB:-)

Tytuł:
PostNapisane: 9 paź 2005, 06:38 

Lokalizacja: Szczecin,Duszniki zdroj, Adelaide, Stuttgart, Helsingborg, CapeTown
Jakis tydzien temu wymienilem starego laptopa na nowy , HP Pavilion zd8000 , grafa radek x600 256MB , 1 GB ram , 3,0Ghz P4

BF2 w rozdzialce 1024 i wszystko na medium , gra sie dobze jezeli chodzi o grafike ale jest jeden mankament , uzywajac klawiatury siedzi sie blisko monitora i po jakims czasie oczy bola , tymbardziej ze mam matryce 17 cali , no coz niedlugo wracam do domku i przesiadka na stacjonarny :twisted: .
Ps. znajomy w pracy ma DELA z karta graficzna GF6800 mobile i gra na low bo Nvidia niedopracowala jeszcze sterownikow do kart graficznych do laptopow , czy cos takiego :)

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 9 paź 2005, 11:30 

Jezeli komus naprawde zależy na wydajności to polecam Laptopa Dell`a mozna wybrac pomiedzy kartami 6800 albo 7800gtx wiec ta druga pozycja zdowoli kazdego wymagajacego gracza.

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2005, 13:31 

Ja mam Acera 5024 i nie jest źle. RAM- 1024 MB, ale przydałoby się trochę więcej, bo przy full detalach przycina (doczytuje z HDD w czasie gry). Mimo, że matryca jest panoramiczna, nie widać różnicy (chyba, że się robi beczkę samolotem). Za tą samą cenę niby można mieć Della z G 6800, ale z dużo mniejszym HDD (to samo dotyczy RAMu).

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 17:09 

Ja gram na Acer 5021 z Turionem 1,6 i radkiem x700 128mb na pokladzie na medium... Dolozylem jedynie ramu do 1280mb...

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 21:05 

Wedlug mnie gra na laptopie w bf'a 2 jest bezsensowna .. to tak jakbys gral w Quake na Pegazusie.. To musi byc ten dreszyk emocji ze zaraz jakis talib wyskoczy ci z zarogu z G3 lub czyms takim i hedzik :) + glos z dobrych glosnikow w kompie i to jest klimat wedlug mnie nigny niezagral bym ani niekupil laptopa p oto zeby grac w BF'a 2 laptop jest to rzecz do edukowania sie w roznych miejscach a nie do gry w bf'a takie jest moje zdanie :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 22:37 

eh ale zrozum ze on potrzebuje go do pracy i chce polaczyc przyjemne z pozytecznym :P tak mi sie wydaje .....

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 23:06 

Roba_PL napisał(a):
Wedlug mnie gra na laptopie w bf'a 2 jest bezsensowna .. to tak jakbys gral w Quake na Pegazusie.. To musi byc ten dreszyk emocji ze zaraz jakis talib wyskoczy ci z zarogu z G3 lub czyms takim i hedzik :) + glos z dobrych glosnikow w kompie i to jest klimat wedlug mnie nigny niezagral bym ani niekupil laptopa p oto zeby grac w BF'a 2 laptop jest to rzecz do edukowania sie w roznych miejscach a nie do gry w bf'a takie jest moje zdanie :)

Zdecydowanie się nie zgadzam.
1. "Dreszczyk emocji"- co za różnica- laptop, czy wielki grat? A z tym talibem, to w ogóle nie rozumiem- na ekranie nie będzie go widać? G3 nie mam, ale "hedziki" trzaskać potrafię także na laptopie.
2. Dźwięk- nie pasuje- kupujesz zewn. kartę- jest nawet Audigy 2 ZS na PCMCIA. Poza tym komp nie ma głośników- trzeba je dokupić- tak samo w laptopie (chyba, że pasują zintegrowane), więc ten argument także nie ma sensu. Poza tym np. w AKdemiku z konkretnymi głośnikami nie pograsz- lepsze są słuchawki.
3. Edukacja- ok, mozna się edukować. Ale po co wtedy tworzyć laptopy z GF 6800, 7800, R X800, 17", P4 3,6 GHz? A dodam, że niedługo wejdą lapki z dwurdzeniowymi CPU; słychać także o SLI dla laptopów.
Poza tym:
1. Autor "chce polaczyc przyjemne z pozytecznym"- mozna i grać i pracować- nawet przyjemniej- fajna klawiatura i cisza.
2. Nie trzeba targać monitora, budy i reszty gratów, jeśli trzeba się przenieść w inne miejsce- wszystko zmieści się w torbie/plecaku (może oprócz głośników).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2