Teraz jest 4 mar 2025, 23:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 gru 2006, 02:13 

Witam serdecznie,
Swoja przygode z seria BF rozpoczalem od dema BF1942. Pewnego dnia frustracja CS'em osiagnela zenitu... (czasy Skalara jezeli ktos wie o czym mowie :D ) - szukalem jakiejs ciekawej alternatywy. Część mojego cs'owego bractwa przerzucilo sie na BF, tak wiec sprobowalem i ja :) Aiv (zwany Avikiem), jezeli sie nie myle bral bardzo czynny udzial w tworzeniu strony bf.pl, nawet pojawil sie stosowny banner na cs.pl. Zanim wyszla oficjalna wersja BF 1942, moj zacny klan sie reaktywowal tak wiec zapomnialem o przygodzie z BF do dnia wczorajszego :lol: :lol:
Znudzony Dust2, Prodigy czy Inferno, poszedlem do sklepu poszukac czego dla starszego pana, trafilem na BF2.
Zainstalowalem gre, sciagnalem patcha i ruszylem do boju :) . Pierwsze co mnie urzeklo to grafika :) na 1280x1024 wszystko chodzi plynnie - nie klatkuje. Z cs'em bywalo roznie. Mozliwosc rozwoju wielu klas i uczenia sie roznego "sprzetu" czyni ta gre wyjatkowo miodna i ciekawa :)
Zeby nie sprawiac problemu wytrawnym graczom, staralem sie dokladnie przesledzic faq, jest jedna pare kwestii, ktorych nie rozumiem i tu zwracam sie do Was z ogromna prosba o pomoc !

1. W jaki sposob mozna zniszczyc altylerie wroga ? (wiem ze naprawic mozna inzynierem) ?
2. Bardzo czesto mam syndrom "zacinajcej" sie broni. Wybieram klase szturmowca. Na kontakcie istnieje mozliwosc strzelania full auto. Po zmianie na granatnik i powrocie do strzelania karabinem nie mam mozliwosci oddac full serii ?? ??? (czy to normalne) ??? (lbronia medyka po stronie US w o ogole nie moge oddac full serii po stronie UMCS(?) bez problemu.
3. Gdzie moge zobaczyc jak dokladnie wygladaja hit-boxy ? (nie zawsze strzelajac w glowe zabijam lezacego przeciwnika)
4. Gdzie moge znalezc znajomych z PL? preferuje servery 64 osobowe, gram zazwyczaj na "EA UK Jolt.co.uk #4 ale tam sporadycznie mozna spotkac kogos z PL.
5. Gdzie moge szukac pomocy typowej dla "Noobie" - FAQ jest raczej nie zadowalajacy.
6. Posiadam Joystick, latanie samoloten nie sprawia mi problemow natomiast latanie helikopterem to droga przez meki... ? (czy jest gdzie poradnik jak tym latac) ?
7. czy sa dema z pov osoby grajacej? Najlatwiej uczyc sie od innych :D :D

Z gory przepraszam za tyle "oczywistych" dla Was pytan, byc moze odp. na nie Wam nie zajmie duzo czasu a mnie znaczaca uatrakcyjni ta wyjatkowa gre.

Pozdrawiam
Moon

ps. Na co jeszcze zwrocic uwage ????
ps1. chyba nie idzie mi najgorzej :) dostalem jakis medal za bycie 1 :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2006, 02:25 

1. Komandos posiada ładunki wybuchowe C4.
2. nie bardzo rizumiem, ale chodzi ci chyba o to, ze czasami strzelasz auto a czasami pojedynczymi kulkami. na HUDzie obok ilosci amunicji masz napiszane "1" "3" albo "A". 1 oznacza tryb pojedynczy, 3 strzelanie po 3kulki, A - full auto. Mozesz to zmieniac poprzez wybieranie ponownie tej roni ktora mamy klawiszem 3 czyli mamy np. G3 z 'A', klikamy '3' i przelacza sie na tryb pojedynczy. nie wszystkie bronie maja te same tryby np. M16 medyka USMC ma tryb pojedynczy potrokny.
3. nie wiem ;)
4. Sa polskie serwery. Rankingowych jest kilka ale nie mamy zadnego 64. zazwyczaj 16 ale sa 32. Wiecej w dziale "serwery". osobiscie nie polecam ;)
5. nie wiem ;)..poprzegladaj to forum - kilkadziesiat stron tematow, ale tak naprawde kilka takich gdzie sa isttne info.
6. Lataj na myszcze (samolotem joyem)...osobiscie uwazam, jak i sporo.
innych osob ze latanie myszka+klawiatura badz sama klawiatura jest latwiejsze do opanowania
7. nie rozumiem slowa "pov". codzi ci o roznego rodzaju frag movie? Poszukaj na video.google. Czasami mozna znalezc cos ciekawego. Polecam fm Reduxa, ale linka nie mam ;)..poza tym na google widzialem kidys tutoriale jak grac, latac

btw. w koncu ktos kto nie ma dysmozgowia i napsal swoj post poprawnie, co na tym forum jest niespotykane ;)

:(

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2006, 08:33 

Moonaliza napisał(a):
Pierwsze co mnie urzeklo to grafika na 1280x1024 wszystko chodzi plynnie - nie klatkuje.

Z ciekawości spytam jaki masz sprzęt?

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2006, 08:48 

robal napisał(a):
3. nie wiem ;)
5. nie wiem Wink..poprzegladaj to forum - kilkadziesiat stron tematow, ale tak naprawde kilka takich gdzie sa isttne info.
6. Lataj na myszcze (samolotem joyem)...osobiscie uwazam, jak i sporo.
innych osob ze latanie myszka+klawiatura badz sama klawiatura jest latwiejsze do opanowania
7. nie rozumiem slowa "pov". codzi ci o roznego rodzaju frag movie? Poszukaj na video.google. Czasami mozna znalezc cos ciekawego. Polecam fm Reduxa, ale linka nie mam ;)..poza tym na google widzialem kidys tutoriale jak grac, latac

btw. w koncu ktos kto nie ma dysmozgowia i napsal swoj post poprawnie, co na tym forum jest niespotykane ;)

uzupelnie post robala :
3. niestety BF2 ma nie najlepsza optymalizacje gry sieciowej stad czeste sytuacje ze widzisz 100% headshota z 2 metrow a przeciwnik biega dalej. a druga sprawa ze bardzo malo broni w BF2 mozna zaliczyc do 'one shot one kill'. co do hitboxow-jedyny naprawde cenny to przod gąsienic w czolgu... takich spotow jest pare, pograsz-znajdziesz ;)
5. grac z najlepszymi
6. grales w cs wiec zapewne masz dobra myszke i klawiature-tak jak pisze robal-to najlepszy sprzet do smiglowcow. polecam genialny artykul nt smiglowcow w bf2 ;) http://www.bfcentral.pl/index.php?stron ... ul=article
7. Point of view-widok "z oczu" jak w spectatorze cs? niestety taka mozliwosc ma sie pojawic dopiero w BF2142. dema, podglad itp w bf2 wylacznie z zewnetrznej kamery.

witam na forum... csowcy maja tutaj opinie wyrobiona przez 14 latkow z kafejek ze stazem 2 miesiace. ja zaczynalem od 1.3 i milo spotkac podobnego dziadka ... qzwa dopiero teraz spojrzalem na nicka twojego - lol long time ago jedna z moich pierwszych udanych (mocno farciarskich) akcji bylo wybicie 4 graczy w trupie na d2..niby nic - ale dzialo sie to z 6 lub 7 lat temu, a ci goscie byli z "elitarnego" klanu TOP a jednym z nich byles chyba ty :).. wtedy gralem pod nickiem Half-Lama, a konczylem kariere jako -UOP-PrezesOi.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2006, 10:25 

No takie pytania od poczatkujacych to sie z checia czyta :) Ale tez przylaczam sie do prosby Freya moglbys podac konfiguracje swojego sprzetu bo grac plynnie na 1280x1024 to dla mnie szok :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2006, 13:36 

Moonaliza napisał(a):
1. W jaki sposob mozna zniszczyc altylerie wroga ? (wiem ze naprawic mozna inzynierem) ?
robal napisał(a):

Altylerię można też naprawiać paczką zrzuconą przez komendanta.
Dymiącą się już armatę można dobić Eryxem(SRAWem). Nie jestem pewny, ale też można ją zniszczyć bombą z samolotu. C4 to podstawa, ale chyba są jeszcze inne sposoby. Może ktoś bardziej doświadczony wypowiedziałby się na ten temat...

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2006, 16:28 

Beneq napisał(a):
Moonaliza napisał(a):
robal napisał(a):

Altylerię można też naprawiać paczką zrzuconą przez komendanta.
Dymiącą się już armatę można dobić Eryxem(SRAWem). Nie jestem pewny, ale też można ją zniszczyć bombą z samolotu. C4 to podstawa, ale chyba są jeszcze inne sposoby. Może ktoś bardziej doświadczony wypowiedziałby się na ten temat...

Wydaje mi sie, ze wszystkim mozna rozwalic altylerie, budke od UAV'a i skana, tylko to duzo pochlania czasu (i amunicji). Np kiedy wystrzelisz ok 30~ (nie pamietam dokladnie ;/) rakiet (pociskow?) z czołgu to wybuchnie. Wiec chyba najlatwiej (piszemy razem, czy oddzielnie?) z C4, wystarczy tylko 2 razy...

Tak mi sie wydaje, ze da sie, poniewaz chyba kiedys sam sprawdzalem ;S...

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2006, 16:48 

Mozna też użyć około 60 granatów ;] wiem bo sam sprawdzałem.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2006, 19:13 

bibol napisał(a):
No takie pytania od poczatkujacych to sie z checia czyta :) Ale tez przylaczam sie do prosby Freya moglbys podac konfiguracje swojego sprzetu bo grac plynnie na 1280x1024 to dla mnie szok :shock:

O jejku ludzie nie panikujcie, na kompie za 3000-3500 zł mozna tak grać. Nie chce sie chwalić ale na takiej rozdziałce mam u siebie nontop 85-90 fps, dla mnie to płynnie :)

W moim opisie macie konfiga n którym wyciąga sie 90 fps w bf2.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2006, 19:31 

freyu napisał(a):
Moonaliza napisał(a):
Pierwsze co mnie urzeklo to grafika na 1280x1024 wszystko chodzi plynnie - nie klatkuje.

Z ciekawości spytam jaki masz sprzęt?

@robal:
Wielkie dzieki za wszelkie info, a przede wszystkim za informacje o trybach broni :)
Odnosnie postu pisalego go w stanie wskazujacym :) wiec wyszly kwiatki np: "nie zadowalajacy" :oops:

@frey'u":
Posiadam Core2 6600, 2GB RAM, i karty 8800GTX oraz 7950GX2 (na obu dziala poprawnie) XP i Vista

@przsoi:
Ja zaczynalem od bety :) Z chlopakami z -UOP- zawsze zylismy w zgodzie :) nawet przez pewien czas mielismy wspolny server :) Wspolne treningi i mroczny -UOP-Cth ze sloniem :D , zreszta Twoj nick tez kojarze :)
I pytanie? a gdzie graja najlepsi ? :)

Generalnie bardzo Wam dziekuje za chec pomocy i jakze cenne porady :)

Pzdr
Moon
ps. do zobaczenia w celowniku
:lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2006, 19:58 

Moonaliza napisał(a):

hmmm jakby ci tu to powiedziec... troche sie spozniles z tym bf2... najlepsi albo przeszli na bf2142 albo calkiem zmienili platforme... zartuje oczywiscie ;) - najbardziej skillowe byly zawsze serwery infantry, jezeli chodzi o lotnictwo to imo dobrzy gracze bywali na norweskich serwerach (jezeli mowimy o 64)... ale ogolny poziom nawyzszy bywal na serwerach polskich.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2006, 20:07 

przsoi napisał(a):
Moonaliza napisał(a):

hmmm jakby ci tu to powiedziec... troche sie spozniles z tym bf2... najlepsi albo przeszli na bf2142 albo calkiem zmienili platforme... zartuje oczywiscie ;) - najbardziej skillowe byly zawsze serwery infantry, jezeli chodzi o lotnictwo to imo dobrzy gracze bywali na norweskich serwerach (jezeli mowimy o 64)... ale ogolny poziom nawyzszy bywal na serwerach polskich.

A czy moglbys mi podac ip jakiegos rodzimego servera, przynajmniej 32 osobowego? szukam w dziale servery i nic nie moge znalezc.....

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2006, 20:25 

http://www.game-monitor.com/search.php? ... &ruleval=1
to serwery zlokalizowane w Polsce, tylko rankingowe-wyswietla niestety nie tylko "czystego" BF2 ale rowniez SF.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2006, 20:42 

Cytuj:
Posiadam Core2 6600, 2GB RAM, i karty 8800GTX oraz 7950GX2 (na obu dziala poprawnie) XP i Vista
to niezły sprzecik a tak na marginesie to vista juz jest ?

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2006, 21:41 

witac
w wyszukiwarce gry zaznacz polskie rankingi .pl
i wbij sie na jakis
zostalo niewiele fajnych polskich ale prawie zawsze znajdzie sie ktos do rozwalki.
polski poziom

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2