Teraz jest 20 lis 2024, 13:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 lut 2007, 15:52 

Przegladajac te forum, zdazalo mi sie przeczytac rozne posty, o nie których broniach, np granatnikach i unlockach. To wiec jak to z nimi jest? Nie rozumiem, czemu unlocki sa zle i zakazane... Co do granatnikow, to mam rozne zdania, ale to przeciez podobna bron do granatu recznego...

W kazdym razie, gram na patchu 1.0 (tak, mam oryginala i nie musicie pytac sie mnie o slowa z instrukcji ;x) i i mam pewne watpliwosci co do tego "Savoir-vivre Battlefielda":
-Jezeli granatnikami graja tylko noobki, to gdy rzuce zwykly granat na 3 os. grupe, ktora przejmuje flage i ich wszystkich zabije, to moge sie spodziewac bluzganiny?
-Grajac unlockami moge zostac zbanowany?
-Czasami (rzadziej niz czesciej), gdy nudzi mnie juz gra teamworkowa, bawie sie w terroryste. Teraz, wymienie w podpunktach co robie i chciałbym sie dowiedziec, czy moge za takie zachowania zostac zbanowany.
a). Rzucam na samochod 2 C4, jade do bazy wroga, wrogowie wsiadaja i boom ;]
b). Rzucam na blotnisto/szutrowa droge C4, wchodze na jakis budynek i odpalam, gdy przejezdza czolg/jeep/APC/AA
c). Klade na dziób samolotu C4, startuje, "namierzam", wlatuje ;x.
d). Campie ;x.
-Czy przez campienie na lotniskowcu USMC, mozna miec problemy?

Chcialbym, zebyscie odpowiedzieli na te pytania, poniewaz staram sie przekonac brata, by w koncu zrobil cos z PB (problemy z łatka XP), z PB (problemy z moim kontem z ograniczeniami -.-), by zainstalowal 1.41. Nie wiem, czy mu sprawia to przyjemnosc, gdy dostaje heada z pistoletu kiedy jest oddalony o 100m...

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 16:09 

Hmmm....no ja ci powiem że wbijam osobiście w to co mówia inni jesli o unlocki chodzi. Gram nimi bo mi się podobają. Dla tych co nie chca nimi grać są podstawki i tyle. Może nie jestem taki pro żeby sprawnie się podstawkami obsługiwać, ale po to ktos wymyslił unlocki żeby nimi grać. Nie zostaniesz więc zbanowany za ich używanie.
Co do granatników równiez śmiem twierdzić że sa po to by ich uzywać a jeśli ktoś mówi że tylko noobki nim grają to prawdopodobnie sami nie potrafia nim grać i są często w ten sposób zabijani. Ja sam nie potrafie dobrze obsługiwac tego ustrojstwa ale jak już się uda trafić to jest fajnie :)
No campienie na lotniskowcu jest niewskazane. Za to mozna dostać kicka/bana. W zasadach gry na serwach zwykle jest napisane żeby tego nie robić.
Co do używania C4 w sposób jaki opisałeś to czemu nie. jest to jakaś taktyka. Spotkałem się że na serwach pod karą kicka nie wolno uzywać auta z C4 jako kamikaze i C4 pod flagami ale poza tym wszystko dozwolone.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 16:49 

freyu napisał(a):
Nie zostaniesz więc zbanowany za ich używanie.
Pewny jesteś?

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 16:58 

Graj w taki sposob jaki chesz i suzkaj takich serwerow gdzie twoj styl wlaki nie bedzie napietnowany tzn nie bedzie zakazow na uzywanie c4 uunlockow czy granantnikow itp. A tych ktorzy na ciebie pisza ze jestes noob czy lama bo nie grasz wl ich sposobu to miej w glebokim powazaniu poniewaz z arogantami i nietolerancyjnymi ludzmi sie nie dogadasz

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 17:06 

unlocki sux, a tak poza tym to jeep kamikaze to normalna taktyka walki, na meczach używana bardzo często. a co do granatnika jak nim dobrze grasz to graj ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 17:19 

Ktos kiedys na naszym tsie powiedzial:
"Idiotyzmem było wbijać freeplaywcom do łbów zeby grali podstawkami, teraz ciężej ich zabić" Szkoda ze tak malo osob nadal to pojmuje...
Grając unlockami możesz dostać bana na niektórych serwerach (i bardzo dobrze).
Granat ręczny to nie to samo co granatnik, generalnie jak nie jestes na tyle zwinny, sprytny i myślący by uzywac zwyklych pukawek graj granatnikiem.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 19:39 

bibol napisał(a):
Graj w taki sposob jaki chesz i suzkaj takich serwerow gdzie twoj styl wlaki nie bedzie napietnowany tzn nie bedzie zakazow na uzywanie c4 uunlockow czy granantnikow itp. A tych ktorzy na ciebie pisza ze jestes noob czy lama bo nie grasz wl ich sposobu to miej w glebokim powazaniu poniewaz z arogantami i nietolerancyjnymi ludzmi sie nie dogadasz

Bibol prawdziwy przyjaciel ludu, jak zwykle dobrze prawi, podpisuje sie pod tym :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 20:14 

Adasi napisał(a):
"Idiotyzmem było wbijać freeplaywcom do łbów zeby grali podstawkami, teraz ciężej ich zabić" Szkoda ze tak malo osob nadal to pojmuje...
Granat ręczny to nie to samo co granatnik, generalnie jak nie jestes na tyle zwinny, sprytny i myślący by uzywac zwyklych pukawek graj granatnikiem.

Pamietam , jak mialem ta range z 3 belkami(czy jak to tam sie nazywa-mniejsza z tym ) ganialem z g3 i bylem wniebowzietyy :D . Wkoncu wlazlem na server polski gdzie grali tacy ludzie jak Adasi , i oni wlasnie mnie sklonili do tego zebym ich nieuzywal :)

@komar moze chlopak nie wie co to CQF ;P

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 20:42 

Adasi napisał(a):
"Idiotyzmem było wbijać freeplaywcom do łbów zeby grali podstawkami, teraz ciężej ich zabić"

To ja powiedziałem :D Ale ludzie, którzy podstawek używali "do drugiego awansu" nigdy nie zrozumieją, że są one bardziej mordercze. Tylko zastanawia mnie dlaczego (a raczej jakim prawem) ludzie, którzy używają unlock'ów i oburzają się na zakazy ich używania, zakazują nam standardowych elementów gry jakimi są m.in. lock'i. Pussies :twisted:

A co do savoir-vivre, to graj z głową: rób to, co najlepsze dla twojego team'u i myśl przede wszystkim.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 21:14 

Kolekcjonuj kicki i bany od glupich adminow, tak jak inni odznaki - to bardziej elitarne i sprawia przy odpowiednim nastawieniu duzo wiecej radosci 8)

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 21:22 
Redaktor Battlefield.pl

Frytek, na NSZ i CQF nie pokazuj się z unlockami. Wszędzie indziej raczej możesz, ale że nie dostaniesz bananem nie gwarantuje ;).

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 21:37 

Adasi napisał(a):

I wlasnie o takiej dozie arogancji mowie az przykro patrzec ze gracz pro ktory powinien swiecic przykladem wyraza sie w taki sposob. Tzn co mam rozumiec Adasi ze ci co uzywaja granatnika badz unlocka nie potrafia myslec sa mniej sprytni i zwinni i pytam sie ciebie czy obrazajac w ten sposob innych czujesz sie lepiej twoje ego rosnie jezeli tak to takie zachowanei jest conajmniej zalosne.
Natomiast przez takie podejscie panow pro do ludzi z ktorymi koegzystuja z ktorymi zyja w symbiozie to nie wroze E sportowi swietlanej przyszlosci i watpie by stal sie popularnym na skale siatkowki czy pilki noznej.
Bo zwroccie uwage w jaki sposob profesjonalisci sportowi wypowiadaja sie czy to o swoich przeciwnikach czy kibicach dzieki ktorym sa na takiej pozycji jakiej sa.
Natomiast E sport rozni sie tym od zwyczajnego sportu ze tutaj na serwie spotykaja sie toeretyczni profesjonalisci z teoretcyznmi ich kibicami i sadze ze ci panowie pro nie tylko czynem ale tez slowem powinni pokazywac ta profesjonalna estyme. Natomiast przez takie zachowania i slowa pokazuja buractwo i podcinaja sobie zarazem galaz na ktorej siedza

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 22:09 

komar(poland) napisał(a):
freyu napisał:
Nie zostaniesz więc zbanowany za ich używanie.
Pewny jesteś?

Adasi napisał(a):

r3l0ad3d napisał(a):
@komar moze chlopak nie wie co to CQF ;P

death_name napisał(a):
Frytek, na NSZ i CQF nie pokazuj się z unlockami. Wszędzie indziej raczej możesz, ale że nie dostaniesz bananem nie gwarantuje .

No i nadal stoje przy swoim i tym co powiada Bibol. Mówimy o normalnej rozgrywce na większości serwerów. Z tego co zrozumiałem to kolega pytajacy chce pograć a nie rzucać się od razu w wir pro rozgrywek. Tym samym nie wciskajcie mu że od razu bana dostanie jak zacznie unlockami grać. Poza tym ja osobiście gram w BFa dla przyjemności i jeśli mi się nie podoba lub nie lubię grać jednym typem broni podstawowej to używam innych stworzonych do tego celu w tej grze. Nie uważam się za profesjonalnego gracza i nie jest dla mnie obciachem używanie unlocków. Zrozumće pro gracze że na świecie istnieją także gracze którzy grają 4FUN. Nie rozumiem oburzenia niektórych.
Ja osobiście od ponad roku gram w BF2 i jeszcze ani razu nie dostałem bana czy nawet kika za używanie unlocków.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 22:13 

jestem nowy i zielony...
ale wypowiem się o unlockach niewiedząc dokładnie jeszcze jak wyglądaja i o granatniku...jeśli są w grze to czemu ich nie używać??
a jeśli jest to coś dla jeleni to stawiajcie serwer dla "wyjadaczy" i możecie z samymi nożami ganiać ale do tego chyba nie potrzeba BF??

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 22:24 

Adasi napisał(a):
Dobrze ze nie wszyscy myslo tak jak Adasi :?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2