Teraz jest 18 lis 2024, 05:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 sty 2010, 21:44 

Witam.
Jako, że mam zamiar zakupić Battlefield-a 2 chciałem prosić o poradę w pewnej kwestii (jakiś czas temu troszeczkę grałem na single u kolegi, natomiast teraz po wymianie sprzętu stwierdziłem, że trzeba zakupić porządną grę, a tą właśnie bardzo miło wspominam).

Starałem się znaleźć informacje mi potrzebne na forum, lecz albo źle szukałem albo niewiele na ten temat było.
Z tego co zrozumiałem w tej chwili przy kupnie BT 2 DE pobierając najnowszego patcha zostaje mi umożliwiona gra w dodatki EF i AF, tak więc czy zakup COMPLETE COLLECTION nie wnosi żadnych korzyści w porównaniu do deluxe edition? Chyba nie...
Mam też pytanie co do zakupu, w sklepach (np. Empik) można kupić DE w cenie 50zł, natomiast na allegro gra chodzi
w cenie (razem z przesyłką) niecałych 35 zł, np.http://www.allegro.pl/item894249077_battlefield_2_deluxe_edition_pl_folia_12_h.html lub http://www.allegro.pl/item894778953_battlefield_2_deluxe_edition_ex_wysylka.html.
Mogę kupić bez obawy, że są to jakieś wersje ze spiraconymi key-ami, czy czymś tego typu? ;>

Jeszcze jedna sprawa, jak widzę sporo wagi przywiązywane jest do dobrego zachowania na servach oraz przestrzegania ich zasad. Właśnie o te zasady mi chodzi. Czy np. do servera oficjalnego EA te zasady są gdzieś spisane? Nie chodzi mi o takie sprawy jak kultura słowa, czy utrudnianie kompanom życia zabierając im pojazdy, bo to jakby wychodzi samo z siebie. Natomiast z pojedynczych postów widzę, że na niektórych serverach zasady są dość osobliwe lub po prostu przeze mnie niezrozumiałe ;) Dlatego pytam czy jest jakiś wątek gdzie można znaleźć info na ten temat bo mi się nie udało (w temacie o poradach dla zaczynających grę niewiele jest na ten temat).

PostNapisane: 27 sty 2010, 22:45 

kupowanie completa jest bezcelowe, co do allegro lepiej uważać jak zawsze-ja akurat mam egzemplarz zwykłego beefa stamtąd, co do trzeciego pytania każdy serwer ma inne zasady

...

PostNapisane: 29 sty 2010, 21:24 

Wiekszosc serverow ma napisane zasady przy ladowaniu mapy, moga to byc rozne zasady Spawn camping attack unbase czy spawn killing, co do Wydania delux to lepiej sobie zakupic bedziesz mial jednoski specialne i mozliwosc odblokowania broni (no chyba ze cos sie zmienilo ostatnio)

PostNapisane: 31 sty 2010, 19:04 

Ostatnio też chciałem kupić BF2 i znalazłem taki sposób:
- na forach albo allegro ogłaszają się ludzie sprzedający za 10-15zł kody bonusowe do EA store
- kupiłem taki kod za 10zł (a w zasadzie 2)
- w EA store kupiłem Battlefield 2 Complete + 2 dodatki za 49,99, po wpisaniu kodu bonusa wyszło mi 0,00zł :)
- a drugi kod użyłem do obniżenia ceny BFBC2 do 99,99zł.

tylko żeby te 2 dodatki włączyć trzeba zarejestrować żołnierza w jakimś serwisie EA, a EA ma ich kilka, do wszystkich ten sam login co w sklepie, ale tylko w jednym znalazłem tą funkcję.

PostNapisane: 31 sty 2010, 20:58 

Cześć Pabloo.
W Twoim poście, drugi link prowadzi do aukcji użytkownika KEY_PLAY.
Zdecydowanie mogę Ci go polecić, ponieważ sam u niego kupowałem Battlefielda 2 Deluxe.
Po trzech dniach przesyłkę miałem u siebie w domu.
Co do zasad gry, to większość reguł wiąże się po prostu z kulturą gry.
Powszechnie zabronione jest atakowanie flagi nieprzejmowalnej flagi (uncap'u). Często jest to określone jako 'no baserape'. Zasady są umieszczane w okienku, które widoczne jest podczas wczytywania serwera lub bezpośrednio w grze, w lewym górnym rogu przewijają się.

Jeśli masz jakieś pytania, pisz na priv. Chętnie odpowiem na Twoje pytania.

PostNapisane: 10 lut 2010, 10:14 

Głupie pytanie: Wszedłem na http://www.battlefield.ea.com/battlefield/bf2 żeby zobaczyć swoje staty. Kiedy wyszukałem swojego żołnierza to nie miałem nic. Nic mi się nie naliczyło. Gram od... Dzisiaj, grałem ok. godzinę. Na serwerze rankingowym (tak myślę, jak zaznaczyłem filtr to ten serwer był możliwy do zagrania). Mam wersję Deluxe, patch 1.5. Jakieś sugestie?

PostNapisane: 10 lut 2010, 15:34 

Spokojnie, punkty nieraz naliczają się z opóźnieniem. Pograj trochę, nie przejmuj się tym. A do sprawdzania statystyk polecam stronę bf2stats.net.

-> PubMovie :D <-

PostNapisane: 10 lut 2010, 15:37 

O ile mi wiadomo to ranking zaczyna naliczać na serwerach ze statsami od 100 punktów aby nie tracić miejsca na konta z pirackich wersji itp?
Albo musisz poczekać aż naliczy. Czasem staty się spóźniają.
BTW
Jesteś Kuroi Nekou z forum o M&B? Twój spam jest tam już legendarny, pewnie wiesz :D
@EDIT
Kurde, Szczurson mnie wyprzedził...
@DOWN
Pewnie że pamiętają. Z tego co zauważyłem to chyba Jackson kojarzy im się ze spamem ;)

Ostatnio edytowano 10 lut 2010, 15:48 przez NekroSnajper, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 lut 2010, 15:46 

NekroSnajper napisał(a):
O ile mi wiadomo to ranking zaczyna naliczać na serwerach ze statsami od 100 punktów aby nie tracić miejsca na konta z pirackich wersji itp?
Albo musisz poczekać aż naliczy. Czasem staty się spóźniają.
BTW
Jesteś Kuroi Nekou z forum o M&B? Twój spam jest tam już legendarny, pewnie wiesz :D
@EDIT
Kurde, Szczurson mnie wyprzedził...

jak wpisałem swój nick to faktycznie, nalicza dopiero od 100 pkt :x
O? Jeszcze tam o mnie pamiętają? Jak miło :D

PostNapisane: 11 lut 2010, 23:08 

Najtaniej w sklepach internetowych, battlefield był na sklep.cenega.pl/ Tam zakupiłem battlefielda, i do dziś tego nie żałuję.

PostNapisane: 12 lut 2010, 18:15 

Na Allegro mozesz kupywac w ciemno , wlasnie namowilem kolege zeby zamowil , kupil wlasnie za 30zł liczac z przesyłką i wszystko jest ok.

Strefa czasowa: UTC + 2