Teraz jest 5 mar 2025, 20:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 cze 2007, 09:31 

Witam.

Gram w BF2 już parę miesięcy i chciałem podzielić się spostrzeżeniami na temat gry z nowymi, niedoświadczonymi graczami.

Pistolet z tłumikiem.
Posiada go specops i snajper- przy strzelaniu wróg nie wie skąd padają strzały, więc jak jesteś gdzieś na tyłach i widzisz wielu wrogów, używaj go aż do wyczerpania amunicji.

Karabin z granatnikiem.
Celując z granatnika celuj pod cel (z bliska), przez ludzi pocisk przelatuje i wybucha za nimi (jakis bug chyba)

M16, G36, M4, SCAR

Strzelać tylko pojedńczymi pociskami, nawet z bardzo dużej odległości można trafić w cel.

Minimi, RPK, PKM

Bardzo niecelne na duże i średnie odległości, zdradzają pozycje strzelecką, strzelać z pozycji leżącej i krótkimi seriami.
Najbardziej celny zdaje mi się RPK.

M95, Barett, Dragunow.
Najcelniejszy jest M95, Baertt ma dużą siłę ognia ale jest niecelny jak na snaperkę, a SVD jest najlepszy bo samopowtarzalny. (3 trafienia wystarczą)
Jesli gonisz snapera a on uciekając schowa się za budynek, nie goń go bo wpadniesz na Cleymora!!

SRAW itp.
Człowieka załatwia jednym strzałem, w jadący pojazd celować przed niego.
Co ciekawe po przełczeniu na celownik i namierzeniu na pojazd, przeciwnik słyszy że jest namierzany, ale jak nie przełączymy na celowanie tylko strzelimy bez celownika to nic nie wie że jest namierzany. (rada: nakleić na monitor znacznik celowania i tak strzelać do celów)

Granat
Jeżeli jesteś blisko wroga a nie widzisz na mapie swoich (tam gdzie rzucasz), rzuć granat za winkiel prawdopodobnie coś trafisz.

Jesli ma ktoś jeszcze jakieś pomysły to wpisujcie je tutaj.
Ja wiem że są przez was wypracowane pewne pułapki i sztuczki, ale czy to jest fer grać tak że nowy cały czas ma dedy i nie wie dlaczego ???

Ostatnio edytowano 26 cze 2007, 11:10 przez Taios35, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2007, 09:41 

Pistolet z tłumikiem.
Posiada go specops i snajper- przy strzelaniu wróg nie wie skąd padają strzały, więc jak jesteś gdzieś na tyłach i widzisz wielu wrogów, używaj go aż do wyczerpania amunicji.

jak nie wie jak wie skad dostaje w dupe :lol: a ta czerwona otoczka jak sie dostaje to niby co jest

Minimi, RPK, PKM

Bardzo niecelne na duże i średnie odległości, zdradzają pozycje strzelecką, strzelać z pozycji leżącej i krótkimi seriami.

sa celne sa trzeba umiec strzelac , chociaz czasem sam sie dziwie jakim cudem ktos z rpk snajpera sciaga

M16, G36, M4, SCAR

Strzelać tylko pojedńczymi pociskami, nawet z bardzo dużej odległości można trafić w cel.

no wypada ci 2 kolesi i strzelaj pojedynczymi pociskami ;]

rady malo konkretne , w sumie jak dla mnie nie przydatne i nie wiele wnoszace tak naprawde , sory

a pulapek i sztuczek specjalnie to nie ma bo niby co ? trzeba umiec myslec to podstawa a tego trzeba sie samemu uczyc :> a pewne zagrania wypracujesz w trakcie gry poprostu

PostNapisane: 26 cze 2007, 10:06 

Taios35 napisał(a):
Minimi, RPK, PKM

Sa bardzo celne, tylko snajperki sa celniejsze. Najcelniejszy jest PKM. Super bron na duze odleglosci, zreszta na srednie tez, to taka bron prawdziwego Rambo :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2007, 10:12 

>>jak nie wie jak wie skad dostaje w dupe Laughing a ta czerwona >>otoczka jak sie dostaje to niby co jest "

No właśnie niema tej czerwonej otoczki przy strzelaniu z pistoletu z tłumikiem.
Przetestowałem wielokrotnie i nikt nic nie widział skąd padaja strzały.
Wymądrzasz się a otym nie wiedziałeś.

>>M16, G36, M4, SCAR

>>Strzelać tylko pojedńczymi pociskami, nawet z bardzo dużej odległości >>można trafić w cel.

>>no wypada ci 2 kolesi i strzelaj pojedynczymi pociskami ;]

Przecież piszę że z dużej odległości.
Nie pcham się bez serii na bliską odległość.

>>Minimi, RPK, PKM

>>Bardzo niecelne na duże i średnie odległości, zdradzają pozycje >>strzelecką, strzelać z pozycji leżącej i krótkimi seriami.
>>Najbardziej celny zdaje mi się RPK.

>>sa celne sa trzeba umiec strzelac , chociaz czasem sam sie dziwie >>jakim cudem ktos z rpk snajpera sciaga"

Na 100 wystrzałów 1 trafi.

>>rady malo konkretne , w sumie jak dla mnie nie przydatne i nie wiele >>wnoszace tak naprawde , sory "

A czy ty jesteś początkujący?? Chyba nie.
Gdybym wiedział to co napisałem na początku to niemiałbym K\D ratio: 3514 do 4614
Ludziki jeżeli macie pisać "eee nic nowego" to znaczy że nie jesteście nowi.

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2007, 10:17 

No jasne jak walisz swoimi "krotkimi" seriami po 100 strzałów to moze i nie celne. :P
Fajnie ze se napisałeś poradnik ale nie pierdziel głupot sczegolnie z tym rpk mnie rozwalilo (hmm co do pkma moge sie zgodzic ni c*** nie potrafie z tego strzelac)

Tytuł: Wybór klasy
PostNapisane: 26 cze 2007, 12:57 

Ja początkującym radziłbym wybierać medyka. Nie przebiegać przy tym obojętnie obok leżących, leczyć rannych. Najszybciej można nachapać się punktów walcząc tą klasą i dorwać się do jakiegoś unlocka. Poza tym jako początkujący bez unloków mamy w MEC Ak-101. Niektórzy bardzo tę broń lubią.
Jeszcze jedna rada : nie wchodzić na polskie serwery. Strasznie tam koszą (często nie zdąży się nawet powiedzieć cześć :) ). Początkujący może się zniechęcić.

Ostatnio edytowano 27 cze 2007, 09:43 przez Beneq, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2007, 13:05 

Beneq napisał(a):
Poza tym jako początkujący bez unloków mamy w MEC Ak-47

Ak-101

Beneq napisał(a):
nie wchodzić na polskie serwery. Strasznie tam koszą

nie wydaje mi się żeby to był powód nie wchodzenia no polskie servy, może włąsnie jak będzie dostawał po dupie to pomyśli, i to on będzie kosił :D :P

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2007, 13:05 

Beneq napisał(a):
w MEC Ak-47

chyba chciales napisac "w MEC AK-101" lub "w Chnolach AK-47" :mrgreen:

EDIT:
QWA :!:

ktos mnie juz wyprzedzil xD

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2007, 13:37 

Chodziło mi o podstawkę medyka MEC. Nie mając jeszcze dorobku punktowego na unlocki, da się nią powalczyć.
A jeśli chodzi o polskie serwery to miałem na myśli serwer NSZ i KRAP. One są najczęściej wypełnione. Nie wiem jak stoją polskie klany, ale po tym co się dzieje na polskich serwach to muszą stać wysoko.

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2007, 14:37 

te rady to są chyba dobre na singla z botami

- pistoletu się nie używa jak masz jeszcze pociski w magazynku normalnej broni, no chyba że grasz snajperem ale wtedy i tak jak zachodzisz kogoś od tyłu to pocisk w główkę albo granat

- granatnika nie używa się na małe odległości bo często w takich wypadkach odbije się od ziemi i poleci dalej

- co do rpk itp. - przykład Twardego pokazuje że to badziewie jest celne i zabójcze na FFA

- snajperki są już IMO nie przydatne jeśli nie masz opanowanej techniki one shoot- one kill bo większość graczy jest już ograna i biega medami (na polskich serwerach)

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2007, 14:52 

Beneq napisał(a):
Chodziło mi o podstawkę medyka MEC. Nie mając jeszcze dorobku punktowego na unlocki, da się nią powalczyć.
A jeśli chodzi o polskie serwery to miałem na myśli serwer NSZ i KRAP. One są najczęściej wypełnione. Nie wiem jak stoją polskie klany, ale po tym co się dzieje na polskich serwach to muszą stać wysoko.

da sie ? chyba najlepsza bron w grze z karabinow , unlocki sa bezndzaiejne , no ak47 rownie dobre

jak wyzej i nadal zdania nie zmieni te rady nawet dla poczatkujacego sa conajwyzej srednie i na singlu sie przydadza

PostNapisane: 26 cze 2007, 15:26 

Taios35 napisał(a):
Witam.
M16, M4

Bez sensu, na bardzo dalekie najlepiej pojedyńcze owszem ale na srednie odległości burst z M16 rządzi (szczególnie na niskich pingach, nie wspominając o lanie gdzie sie jednym burstem kolesi kładzie).

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2007, 17:50 

Własnie sie z tym koszeniem dzisiaj przekonałem(chociaż taki początkujący to nie jestem), nie dosć ze pingi z kosmosu jak nigdy(punk mnie nawet przez nie rozłączał) to senna pogoda, refleks opóźniony, straszne :?

Początkującym mogę polecić aby 1 unlock to było G36c :D

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2007, 17:54 

MasterM napisał(a):
- granatnika nie używa się na małe odległości bo często w takich wypadkach odbije się od ziemi i poleci dalej

Ha ha ha.
Co ci się odbija?? Chyba czkawka.

Kolesi z RPK i PKM z 2m załatwiam granatnikiem i nic mi się nie dzieje.
Ale są wtedy mocno zdziwieni.

Na polskich serwerach też to stosuje z bardzo dobrym skutkiem.
Nawet jak sie sam spotkam z 3 przeciwnikami to zawsze 1 ubije zanim mnie zabiją, a już 2 napewno.
Na większe odległości to już trzeba strzelać na czuja, ale to kwestia wprawy.

Mieliście swoje uwagi zamieszczać co i jak, a nie jak stare baby tylko narzekać.

Masz lepszy pomysł jak używać broni to przedstaw go.

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2007, 18:12 

Jeżeli mamy mechanika to tym "wspaniałym" np: NOR 982, polecam strzelać w klatkę jeżeli chcemy strzelić w głowę :D często słyszę, ostatni w kafejce jakiś 2 młodych, że strzelają w głowę przeciwnik NOR 982, a ten nic-> on ma duży rozrzut.

PS: na jakiej stronie można sprawdzic ststy wszystkich graczy bez koniecznosci wpisywania jego NICK-a???

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2