Witam,
od jakiegoś czasu, grając, przyglądam się i przysłuchuję różnego rodzaju graczom i w związku z tym faktem chciałem się podzielić moją autorską klasyfikacją kilku typów, które mam wrażenie dominują na poskich serwerach. Oczywiście jest to bardzo subiektywne wizja i proszę się nie obrażać!
TYP 1. SZCZYL.
Ulubiona rola: Snajper i Komandos (uwielbia C4 i klejmory)
KDR: 0.2-0.5
Szczyl ma jeszcze kilka lat do przejścia mutacji, ale już doskonale opanował łacińskie sformułowania i używa ich niezmiernie często. Rozmowa może wyglądać tak.
- Na Hotelu. Q...
- Synek, nie przeklinaj.
Cisza
- Na hotelu q... siedzi.
- Synek, a lekcje to już zrobiłeś?
Cisza.
- NO I W KOŃCU ZAJ... HOTEL, S.... Q...!!!!!
Także tak wygląda polemika z tego typu graczami. Za moich czasów jak byłem w jego wieku to było przyjęte, że się nie przeklina za bardzo przy starszych, ba, kiedyś w ogóle jakby się mniej przeklinało, no ale najwyraźniej czasy uległy zmianie.
TYP 2: WYROŚNIĘTY SZCZYL
Ulubiona rola: Wsparcie
KDR: 1-3
Zaczyna przechodzić mutację i w związku z tym bluzga 2x częściej. Podejmuje fascynujące dyskusje o tym, co mama zrobiła na obiad i że musi sprzątnąć jeszcze chatę i że to, q..., ch...
TYP 3: JAJCARZ
Ulubiona rola: Medyk
KDR: ok. 3
Nigdy nie jesteś w stanie przewidzieć jego kolejnego tekstu. Przez chwilę może być poważny (dla zmyły), ale zaraz zacznie udawać Lorda Vadera.
TYP 4: FLEGMATYK
Ulubiona rola: Wsparcie
KDR: ok. 3-6
Zachowuje się jak stary dziadek, który ledwo chodzi, a przed wyjściem na planszę wciera sobie krem na stawy. Mówi przesadzenie powoli, akcentuje każdą zgłoskę.
Ale jak już wlezie, to zawsze ustawi się tak, że wykosi wszystkich.
TYP 5: BLUZGACZ
Ulubiona rola: CZOŁG
KDR: > 10
Istnieją dla niego na świecie tylko dwa słowa: "czołg" i "qfa". Jeździ czołgiem i twarz mu się nie zamyka. Wysławia się po żołniersku. Rozwala, miażdzy wszystko na swojej drodze. Nie przepuści żadnemu z przeciwnej drużyny, potrafi wpieprzyć się w alejkę z pięcioma grenadierami, aż uciekną z wrzaskiem. W razie problemów wrzuci trochę więcej mięcha na VOIP-a. Nie wybacza indolencji, potrafi równo styrać.
TYP 6: STRATEG - RACJONALIZATOR
Ulubiona rola: Medyk
KDR: ?
Wygląda to tak: gramy na Karkandzie, jesteśmy Arabami. Mamy wszystkie flagi, USMC co jakiś czas swoimi niedołężnymi atakami wyszarzy nam flagę, co spotyka się ze zdecydowaną reakcją z naszej strony. Jest wynik 80-15 dla nas. W tej sytuacji wchodzi do naszej drużyny NOWY (z tagiem klanowym) i słyszę:
- Ej, ale co wy tutaj tak dziadujecie? Jadą po was jak chcą. Co się tak dajecie? Ogarnijcie się!
I w tym momencie pada 5 propozycji na zmianę naszej opłakanej (według Stratega) sytuacji. Propozycje są godne Napoleona. Nie zostają wcielone w życie, ponieważ runda się kończy wynikiem 70:0 dla nas.
TYP 7: WETERAN
Ulubiona rola: Medyk, wsparcie
KDR: 5-10
Spokojny, pewny swojej wartości, nie przeklina, nie narzeka, nie marudzi, nie mędzi:):)
|