dramich_wwa napisał(a):
Chciałbym poznać zdanie innych co gdyby EA wypuściła następce BF-ka jako płatny - mam namyśli np abonament miesięczny powiedzmy 50 zł
Wg mnie - minusy:
1. Kasa
Plusy
1. Support z prawdziwego zdażenia
2. Chyba łatwiej by walczyć z plaga nieuczciwych graczy
3. Dystrybutor nie mógłby się zasłaniać tym że brak środków na aktualizację
4. Zostaliby tylko ci co na prawdę chcą grać
???
50 zl za miesiac - To bardzoo wysoka stawka. Po drugie , pomimo tego ja sobie obiecalem ,ze nigdy nie bede placil abonamentu za gre, jak dla mnie jest to nieco chore ( i nie chodzi tu o kwestie czy stac czy nie) Gdyby nie to to juz od dawan gral bym w EVO Online.
Ostatecznie pomysl uwazam za bardzo slaby, zarowno z punktu widzenia graczy jak i EA

- EA byly by to bardzo nie na reke, tego typu praktyki praktycznie czynia dystrybutorow nie potrzebnymi, mocno zmniejszaja ich posrednictwo miedzy producentem a graczem.
Dramich nie wiem skad Ci taki pomysl przyszedl, rozumiem ,ze abonament ostatecznie moze miec sens przy grach typu mmorpg ale przy fps ?
A pamietaj,ze nie wszystkich interesuja nagrody i turnieje

- Mi osobiscie to lata, chodz faktycznie z tego co widzialem na forum bf.pl niektorzy maja swira(nie ma duzej nagrody pienieznej, to nie ma sensu grac) na tym punkcie, pozdrowienia dla Liptona
Kwestia ostateczna to serwery, zdajesz sobie sprawe ,ze przy abonamecie EA musial by sie troszczyc o serwer , nie wiem jak to sobie wyobrazasz