Teraz jest 5 mar 2025, 21:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 paź 2007, 15:38 

Witam wszystkich. Jestem nowym graczem, w związku z czym mam pytanie. Jakieś tam podstawy gry w Bf2 mam. Chciałbym grać na serwerach rankingowych, ale mam obawy jak lepsi gracze reagują na mniej doświadczonych graczy. Czy są serwery rankingowe dla newbie.

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 15:44 

Są i niema. Jest np server "Wake for Noobs ONLY" (dokładnej nazwy nie pomnę), ale często jest inaczej tam.

Raz też widziałem, server gdzie mieli byś kickowani wszyscy z rangą powyżec Captan'a (ten za 90 000pkt), ale domyślam się, że nie o takich noobów Ci chodziło ;P

Ogólnie wchodź na wszystkie servery jakie chcesz. Na infantry (piechota) można się szybko nauczyć strzelać i nie lamić. Ogólne pojęcie teamwork'u też powinieneś szybko opanować.

Co do pojazdów, to jak jakiś początkujący zabierze helene czy samolot przede mną to przyznam, że mnie to trochę wkurza, ale nic nie pisze tylko czekam na następny, albo ten sam, bo zwykle po 1 min taka osoba już nie żyje :P
Samolotami, helenami radze uczyć się latać na pustych serverach. Jednak to na pewno to zajmuje trochę czasu, żeby się nauczyć latać...

Pozdrawiam!

edit: i polecam przeczytać http://www.battlefield.pl/poradnik5/ jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 16:20 

Coss takiego jak servery dla nawbie nie istenie w praktyce (teoretycznie moze i ktos chcial cos takiego zrobic ale im nie wyszlo). Doswiadczeni gracze lubia noobow jezeli nie graja z nimi w druzynie xD Infantry odrazu ucz sie grac z dobrymi graczami a nie jakimis lamusami bedziesz dostawal wpierdy to fakt ale szybciej sie nauczysz.

PS: uzywaj opcji szukaj bo takich tematow byly ze 3-4 (z tych co ja pamietam) i bylo dokladnie to samo napisane co tutaj.

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 16:45 
Spamer!

wpisz w wyszukiwarce '' waib '' , granie z lepszymi od siebie szybko uczy ! :wink: .

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
Binance - kliknij -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 17:10 

Blizzard_ napisał(a):
wpisz w wyszukiwarce '' waib '' , granie z lepszymi od siebie szybko uczy ! :wink: .

Teraz Ty mnie oświeć co to waib? :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 17:14 

OMG wpisz sobie waib w wyszukiwarce i będziesz miał tam kilka serwów ale jakby co to wbijaj na waiba DKE lub Cortex aha i dla nie obeznanych jest to serwer infantry :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 17:15 

Heh, pamiętam, jak zaczynałem(myślałem, że boss jestem z botami na najwyższym staty ~150 p, i 50 zabitych 10 śmierci) i myślałem, że na takim asterze bede ich rozwalał, na Games net to samo, a tu kuku, dostawałem baty jak mało kto, więc znalazłem, serwer dla noob'ków, i tam jazda, zagrałem tak 300p, i jakoś mi się nie podobało, więc powrót na Games NET aster, itp, Waib, do 2000tyś p, miałem ratio ~0.52, mało medali, wszyscy mnie dalej lali, ale byłem wytrwały, przetrwałem ciężkie czasy wojny, i teraz no nie , że super jestem, ale tak w pierwszej 3/5 na koniec regularnie bywam....

Więc jaki morał? olej statsy i się ciesz grą, skill przyjdzie z czasem :wink: Jeżeli tak ci zależy na dobrej grze w BF to myśl dużo o tym jak grasz- też pomaga, naukowo udowodnione :D :wink:

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 17:23 

jak ja zaczynalem to kazdy dla mnie byl cheaterem itd :D ale gralo sie fajnie bardziej for fun niz teraz , nie bylo serverow inf tylko stary dobry cq :D

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 19:19 

Wchodź tylko na polskie, zobaczysz jaka lameria tam siedzi :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 20:54 

Blizzard_ napisał(a):
granie z lepszymi od siebie szybko uczy

swięte słowa. Ja sam grałem nieco w Q2 i Q3 i myślałem że coś tam wiem ale jak zacząłem grać w BF2 to masakra. Podstawa to nie bac się że cię kopią tylko uczyć się właśnie od najlepszych grając z nimi. Nawet się nie spostrzeżesz a będzi ci coraz lepiej szło.

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 20:59 

freyu napisał(a):
Ja sam grałem nieco w Q2 i Q3 i myślałem że coś tam wiem

BF to zupełnie inna gra. Mój kumpel grał w ET (które jest trudniejsze niż BF) a szło mu gorzej,ale gra coraz lepiej. KD poszło w góre, niedużo ale zawsze.

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 22:40 

L96A1 napisał(a):

BF to zupełnie inna gra. Mój kumpel grał w ET (które jest trudniejsze niż BF) a szło mu gorzej,ale gra coraz lepiej. KD poszło w góre, niedużo ale zawsze.

Ja też grałem w ET, potem grałem przez wiele miesięcy w CSa i teraz gram w BF2 i nie prownywał bym tych gier ze sobą, oprócz tego, że w CSie jest AWP (L96A1) czyli Unlock w BF2 :omg:

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 22:42 

A o MP5, P90, AK-47 no i samym M4(A1) szanowny pan zapomniał? ;)

A co do początkujących najlepiej się podszkolić na infie i to polskich serwerach... NSZ jest dobry i jakoś nie widzę problemu w tym żeby jakiś nowy się odezwał i poprosił o jakieś drobne rady ;) (chyba że mi wali TK bo sie nagrał w Q :D - sam dłuugo grałem w Q1 potem przesiadka na CS 1.6 [jeśli chodzi o takie dłuższe granie :D] no i teraz Bf 2, z krótkimi przerwami na 2142.

Ostatnio edytowano 1 paź 2007, 22:46 przez Zwirbaum, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 22:45 

Nie, nie zapomniałem, ale Unlocka o xywce AWP mamy tylko jednego, pozatym te bronie co wymieniłeś w CSie są "ogólno dostępne jeśli masz kase" a w BF każdy wie co to są Unlocki :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 22:48 

Widze ze juz kilka osob napisalo o serverach ...
Polecam Ci obejrzec kilka FM to zobaczysz jak grac (oczywiscie nie bedziesz wtedy sUpEr uBeR pr0, ale bedziesz wiedzial jak sie mniej wiecej ruszac :D)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2