Teraz jest 6 mar 2025, 20:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 mar 2009, 20:36 

Zwracam się do osób które znalazły optymalne ustawienie pliku Usersettings.con. Jako, że pogrywam w bf2 od ponad dwóch lat przyznam, że nigdy nie bawiłem się tym plikiem. Po ostatnich grach stwierdzam, że granie na fabrycznym ustawieniu jest bezsensu. Po pierwsze znam opinie większości, że jest to nie do końca uczciwe ale i tak bardzo często praktykowane. Zwracam się z prośbą do osób które umieją zaradzić dziwnym skokom poszczególnych graczy. Chodzi mi głównie o graczy(zazwyczaj wysoko punktujących) którzy zwyczajnie mi lagują. Co dziwne inni gracze i ich ruchy są płynne natomiast co niektórzy przemieszczają się co metr co sprawia, że są bardzo trudni do uszczelenia. Zaznaczę, że nie chodzi tu na pewno a zły ping bo ja jak i oni w danej chwili mają co najwyżej ping nie przekraczający 80ms. Gorąco proszę o jakąś wskazówkę co do optymalizacji w/w pliku.

PostNapisane: 25 mar 2009, 20:46 

Sam poprobuj cos pozmieniac, nie czytaj takiego jednego poradnika by paury, bo to stek bzdur jesli ktos by jeszcze nie wiedzial :) Lecz twoj post przewyzsza kilkaset razy poziom 99% uzytkownikow tego forum jesli zechcesz to moge ci na priva wyslac wskazowki, a nie gotowce bo nie bawie sie tym plikiem odkąd mam pingi mniejsze niz 120 :)

PostNapisane: 25 mar 2009, 20:51 

Rolbi04 napisał(a):
Sam poprobuj cos pozmieniac, nie czytaj takiego jednego poradnika by paury, bo to stek bzdur jesli ktos by jeszcze nie wiedzial :) Lecz twoj post przewyzsza kilkaset razy poziom 99% uzytkownikow tego forum jesli zechcesz to moge ci na priva wyslac wskazowki, a nie gotowce bo nie bawie sie tym plikiem odkąd mam pingi mniejsze niz 120 :)

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.
Pozdrawiam.

PostNapisane: 25 mar 2009, 21:12 

btw.

czy polskie serwery kopia za zmiany ?
kiedys jakis kopal :D

PostNapisane: 25 mar 2009, 21:23 

U plackuf kopie :wink:

Jeśli nie masz stabilnego pingu to konfig za bardzo nic Ci nie da :)

Ps. na defie gra się najlepiej :D

PostNapisane: 25 mar 2009, 21:56 

ja tam odkryłem że na konfigu lamie jeszcze bardziej niz bez xd

btw moze dlatego ze korzystałem z poradnika jasona xd

PostNapisane: 25 mar 2009, 22:28 

Cytuj:
którzy zwyczajnie mi lagują. Co dziwne inni gracze i ich ruchy są płynne natomiast co niektórzy przemieszczają się co metr co sprawia, że są bardzo trudni do uszczelenia

:lol:

Ale do ustrzelenia juz sa. I z pewnością nie skacza bo maja @us.con.;]

Cytuj:
Sam poprobuj cos pozmieniac, nie czytaj takiego jednego poradnika by paury, bo to stek bzdur jesli ktos by jeszcze nie wiedzial

Ale wskazówki sa;]

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

PostNapisane: 25 mar 2009, 23:23 

Nie ma czegoś takiego jak "zoptymalizowany usersettings",dobry dla wszystkich...ogolnie,hitreg nie zalezy od cfg czy pingu(jak masz mniejszy niż 100,to jest OK)tylko od konkretnego servera,tj.łącza na ktorym stoi,samego sprzętu...Jeśli ping ci nie skacze(i nie ważne,czy masz stały 20,50,czy 80)to będzie ci wchodził każdy pocisk.Oczywiście pod warunkiem,że przeciwnik też nie ma lagów.W każdym razie-ile byś się nie nakombinował-jeśli masz dobre łącze-to i tak default będzie najlepszy.Zrobisz cfg,na którym będzie ci się dobrze grało,wbijesz następnego dnia na inny server a tu dupa-nie wchodzi nic.BF to czysta loteria,nic na to nie poradzisz.
PS-nie przejmuj się ludzmi,którzy będą ci jechać od "konfigowych [Ciach]" etc.Nie ma w tym nic dziwnego,że ludzie kombinują nad tak bardzo [Ciach] grą.Co innego jakby zachciało ci się edycji sound.con`a.Za to grozi ci swoiste wykluczenie społeczne xD.

[Edit] by Carnophage[PL] - bo bez "przecinkow" juz napisac posta nie mozna...

PostNapisane: 25 mar 2009, 23:34 

Pokor napisał(a):
Nie ma czegoś takiego jak "zoptymalizowany usersettings",dobry dla wszystkich...ogolnie,hitreg nie zalezy od cfg czy pingu(jak masz mniejszy niż 100,to jest OK)tylko od konkretnego servera,tj.łącza na ktorym stoi,samego sprzętu...Jeśli ping ci nie skacze(i nie ważne,czy masz stały 20,50,czy 80)to będzie ci wchodził każdy pocisk.Oczywiście pod warunkiem,że przeciwnik też nie ma lagów.W każdym razie-ile byś się nie nakombinował-jeśli masz dobre łącze-to i tak default będzie najlepszy.Zrobisz cfg,na którym będzie ci się dobrze grało,wbijesz następnego dnia na inny server a tu dupa-nie wchodzi nic.BF to czysta loteria,nic na to nie poradzisz.

pokor niby ogarnia, więc chyba wie, co mówi, mimo to ludzie używali, używaja i będą uzywac cfg. Natomiast co do jednego mam zastrzeżenie:
Cytuj:
Jeśli ping ci nie skacze(i nie ważne,czy masz stały 20,50,czy 80)to będzie ci wchodził każdy pocisk.Oczywiście pod warunkiem,że przeciwnik też nie ma lagów.

ostatnio na NSZ prawie nic mi nie wchodzi, najwieksze noby mnie jada, a mam stały ping 25~30.... ale jak wejde na naprzykład =wilk= (ping 50~60) to wchodzi jak złoto...

edit@down: albo na =wilk= graja same cieniasy :D

Ostatnio edytowano 25 mar 2009, 23:42 przez [PL]Slayer, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 25 mar 2009, 23:36 

[PL]Slayer napisał(a):

ostatnio na NSZ prawie nic mi nie wchodzi, najwieksze noby mnie jada, a mam stały ping 25~30

Masz ping 25-30,czyli ci skacze.A na Wilku może ci skacze mniej :P
ps-Carno,ciachnięcie "Spieprzonej" mogłeś sobie darować.;)

PostNapisane: 26 mar 2009, 00:06 

Cytuj:
Masz ping 25-30,czyli ci skacze

No bardzo:) Co do tego pięknego rega, zalezy to on wielu czynników, takze od stanu twojego łącza, nawet jak masz ping 30 a łącze jest zapchane, to sobie nie pograsz;) Czasami takze od modemu przy dzielonym łączu w domu. Przy wi-fi tez ważne jest czy mieszkasz daleko od plebanii:D
Cytuj:
.Co innego jakby zachciało ci się edycji sound.con`a.Za to grozi ci swoiste wykluczenie społeczne xD.

<:)

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

PostNapisane: 26 mar 2009, 00:50 

Sound.con?!?!? Pokor o czym Ty mowisz..a co tam mozna zmienic oprocz szoku po granatach i troche stuningowanym dzwieku?!? co do kopania z tych plackow itd..to nie do konca prawda poniewaz jest myk ze mozesz sobie wszystko w tych user... i soun.. pozmieniac i bedziesz grac gdzie chcesz i nie wykopie cie....ale darujmy sobie to...co do autora: nie zmieniaj nic bo to jeszcze gorzej bedzie..kiedys sprawdzalem tyle konfiguracji,roznych cfg,hit fixerow i przyznam ze nie ma zlotego srodka na dobrego rega za wyjatkiem zmiany internetu na lepszy-Pokor ma 100% racji w tym przypadku!!!pozdro!!!

PostNapisane: 26 mar 2009, 01:10 

gabcio napisał(a):
Sound.con?!?!? Pokor o czym Ty mowisz..a co tam mozna zmienic oprocz szoku po granatach i troche stuningowanym dzwieku?!

To,że będziesz słyszał wszystkich przez całą mape.Dla mnie niczym to się nie różni od WH:)

PostNapisane: 26 mar 2009, 01:11 

gabcio napisał(a):
Sound.con?!?!? Pokor o czym Ty mowisz..a co tam mozna zmienic oprocz szoku po granatach i troche stuningowanym dzwieku?!?

Dodatkowo chyba granaty błyskowe nie oślepiają.

Co do cfg to moim skromnym zdaniem dają w miarę sporo. Mam bardzo stały ping np. NSZ 15-18 mimo to zabicie przeciwnika biegnącego jest praktycznie niemożliwe. Druga sprawa strzelić Headshota to zdarza mi się raz na tydzień. Grając na różnych serwerach gdzie pokazywany jest napis kiedy kogoś zabijesz strzałem w głowę zauważyłem że każdy na rundę strzeli kilka-kilkanaście razy headshota, natomiast ja jak strzele jednego na rundę to jestem dumny. Szperałem nie raz w pliku usersetting i nic nie pomagało wręcz przeciwnie.

PostNapisane: 26 mar 2009, 01:32 

Haa misiex co ma efekt graficzny do dzwieku xD?
Pokor nie wysilaj sie tak bo autor tematu juz o configach wie wiecej niz ty bedziesz go poznawal przez najbliszy rok :D
Chyle czoła do Carnophaga za świetne adminowanie! Z checia sam ucziszylbym paru krzykaczy co bez ,,przecinkow" zyc nie moga...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2