Teraz jest 18 lut 2025, 00:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: SANDBOX 1.0
PostNapisane: 20 lip 2009, 00:55 

mam kilka pytanek co do tego moda.
Odrazu mowie ze nic nie znalazlem w google a jak cos bylo to po angielsku ale slabo go rozumiem.

1. jak sie zapisuje swoj budynki itp
2. czy da sie zapisac jesli sie zrobi calal mape od zera albo jakos sie zmodyfikuje [ ja zmodyfikowalem karnada ale nie zapisalo sie ]
3. i czo mozna na tej mapie potem grac ale zmodyfokowanej.

Tytuł: Re: SANDBOX 1.0
PostNapisane: 21 lip 2009, 20:46 
Redaktor Battlefield.pl

joka333 napisał(a):
mam kilka pytanek co do tego moda.
Odrazu mowie ze nic nie znalazlem w google a jak cos bylo to po angielsku ale slabo go rozumiem.

1. jak sie zapisuje swoj budynki itp
2. czy da sie zapisac jesli sie zrobi calal mape od zera albo jakos sie zmodyfikuje [ ja zmodyfikowalem karnada ale nie zapisalo sie ]
3. i czo mozna na tej mapie potem grac ale zmodyfokowanej.

Ad. 1 Najpierw przed tworzeniem własnych obiektów należy stworzyć grupę. Po utworzeniu grupy i wykonaniu obiektu (łódki, budynku itd.) należy odznaczyć grupę, zaznaczyć ją ponownie, "podnieść" grupę obiektów (a nie pojedynczy obiekt) i wpisać w chacie gry @netsavegroup nazwa_tego_czegoś. Dzięki temu cały obiekt zostanie zapisany na serwerze twórców moda Sandbox i za pomocą polecenia @netloadgroup nazwa_tego_czegoś będziesz mógł to coś wywołać na dowolnym serwerze.

Ad. 2 Mapy tworzy się w BF2 Editorze. Jeżeli jednak chodzi Ci o zapisanie mapy z Twoimi obiektami to jest pewien problem. Musisz zrobić to znowu w grupie i zapisać w niej wszystkie elementy które wybudowałeś, jednak taka grupa ma limity objętościowe (tylko paręset obiektów może być w niej - więcej się nie zmieści), więc wszystkich modyfikacji na mapie nie zapiszesz w jednej grupie.

Ad. 3 Jak załadujesz obiekty/grupy na mapę to możesz grać - nie widzę przeszkód.

A teraz z trochę innej beczki:

- następnym razem nazywaj tematy w sposób taki, aby sugerowały one Twój problem a nie zawierały tylko nazwę i wersję moda,
- pisz "normalnie", to znaczy tak, aby nikt nie musiał rozszyfrowywać tego co starałeś się przekazać w swoim poście, stosuj znaki interpunkcyjne bo ułatwiają one czytanie.

PostNapisane: 22 lip 2009, 11:16 

Dzięki stary temet do zamknięcia
Aj kurde jeszcze nie do zamknięcia sorki, mam jeszcze 2 pytanka

1. jak zrobić ta grupe, robiłem co sie da i nic

2. jak tak fajnie latac, bo widze jak inni lataja to zazdroszcze ja moge tylko latac do dolu i w góre

PostNapisane: 22 lip 2009, 12:13 
Redaktor Battlefield.pl

joka333 napisał(a):
Dzięki stary temet do zamknięcia
Aj kurde jeszcze nie do zamknięcia sorki, mam jeszcze 2 pytanka

1. jak zrobić ta grupe, robiłem co sie da i nic

2. jak tak fajnie latac, bo widze jak inni lataja to zazdroszcze ja moge tylko latac do dolu i w góre

Ad. 1 Oj, wcześniej mówiłem na podstawi starszych wersji. Teraz jest tak:

1.) Tworzysz skład lub do niego dochodzisz.
2.) Wciskasz T i wybierasz Create Group.
3.) Budujesz sobie.
4.) Jak już skończysz to wciskasz Q i prawym przyciskiem myszy klikasz na Grab Object/Group.
5.) Jak grupa jest "w powietrzu" wpisujesz w chacie gry @netsavegroup nazwatwojejgrupy.
6.) W lewym górnym rogu powinno byc napisane, że grupa została zapisana bez problemów.
7.) Żeby ją załadować na dowolnym serwerze wpisujesz @netloadgroup nazwatwojejgrupy i powinno się załadować ;).

Ad. 2 Latać można, wciskając prawy przycisk myszy i go trzymając. Żeby latać do przodu, wciśnij prawy przycisk myszy, wznieś się na jakąś wysokość i wciśnij dwa razy W i trzymaj je. Postać przyspieszy i zacznie poruszać się do przodu ;).

PostNapisane: 22 lip 2009, 12:48 

KUrde nie moge coś zapisac mojego budynku a robie to samo co ty napisaleś.

Mam wersje 1.0 jak coś

PostNapisane: 22 lip 2009, 13:27 

joka333 napisał(a):
KUrde nie moge coś zapisac mojego budynku a robie to samo co ty napisaleś.

Mam wersje 1.0 jak coś

SORKI MOJ BŁAD ŻLE PRZECZYTAŁEM 2 LITERKI TERAS JEST OK TEMAT 100 % DO ZAMKNĘCIA

PostNapisane: 24 lip 2009, 09:50 

Mam pytanie, mianowicie w jaki sposób mogę wyciągnąć muzykę z sandboxa, chodzi mi szczególnie o utwory podczasładowaniagry ten taki jazzik co leci i inne utwory.

Jeśligdzieś nie ma odstępów to przez spacje bo misie ostatnio pieprzy (muszę mocnouderzyć żeby wbiło odstęp)

PostNapisane: 24 lip 2009, 10:14 

folder Battlefielda/mods/sandbox (albo coś innego co się z sandboxem kojarzy) - otwórz sobie common_client.zip, wejdź w folder Sounds i... poszukaj ;)

PostNapisane: 24 lip 2009, 19:24 

Dobra już mam, otóż wchodzimy w :Battlefield 2\mods\sandbox\packages\sbx i tutaj rozpakowujecie wszystkie winrary i wyskakują wam foldery; DynamicObjects, Levels, textures, staticobjects, vegitation i naszukochany folder Music i w music mamy wszy
stkie utwory podczas ładowania gry w sandboxie 1.0.

Strefa czasowa: UTC + 2