Teraz jest 24 lut 2025, 01:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Joystick do BF2
PostNapisane: 14 gru 2008, 23:10 

Ostatnio myślałem nad zakupem joysticka do Battlefield 2(i tylko do tej gry lub o podobnej tematyce w przyszłości: BF2142) ale kompletnie jestem zielony w tym temacie. Zależy mi aby był tani i bez problemu działał w tej grze. Z góry dziękuje za konkretne modele (np. linki do allegro) oraz rady czym się kierować.

PostNapisane: 15 gru 2008, 07:46 

do bfa polecam saitek jakies evo lub cos w tym stylu . Ale popatrz na forum jeszcze nie dawno bylo pare tematow odnosnie kupna i wyboru Joyow

PostNapisane: 15 gru 2008, 11:42 

ja polecam tego padla mam go i dobże mi chodzi :D
http://www.allegro.pl/item502831245_joystick_logitech_attack_3_usb_pc_nowe_gw_2l_fv.html

PostNapisane: 15 gru 2008, 12:50 

True True... Logitech Attack 3 fajny jest. Warty tej ceny ale bez bajerów.

PostNapisane: 15 gru 2008, 14:21 

Napewno nie kupuj tanich modeli, ja kiedyś kupiłem takiego Apollo z REALa, niesamowity gniot. Moje propozycje to Sitek Cyber Evo lub któryś z Logitechów, w tym pierwszym przypadku jakość jest gwarantowana, mam na myśli że np. nie rozkalibruje się ot tak poprostu w trakcie gry.

BTW
Do gunshipa z BF2142 joystick nie nadaje się, lepiej mycha + klawiatura.

PostNapisane: 15 gru 2008, 15:53 

POlecam Ci Saitek Cyborg Evo. Korzystam z niego i jestem zadowolony. Czytałem dużo opinii że logitech szybciej się psuje(cokolwiek to znaczy).

PostNapisane: 15 gru 2008, 16:00 

Logitech Extreme 3d Pro - dużo osób na nim lata, może i się psuje ale za to ma Twist czego satiek nie posiada

PostNapisane: 15 gru 2008, 17:04 

ale w 3d pro zadko z tego twista i przpustnicy sie kozysta... polecam zestaw joy gdzie masz duzo przyciskow zebys strzelac, zminiac bron, puszczac flary itp... + klawiatura do kamer ciagu... mi sie tak calkiem niezla lata :P

PostNapisane: 16 gru 2008, 11:59 

Apocalypto1989 napisał(a):
ale w 3d pro zadko z tego twista i przpustnicy sie kozysta... polecam zestaw joy gdzie masz duzo przyciskow zebys strzelac, zminiac bron, puszczac flary itp... + klawiatura do kamer ciagu... mi sie tak calkiem niezla lata :P

Dziwne... Ja jakoś latam właśnie na tym od półtora roku i działa. Nie wyobrażam sobie lądowania bez użycia przepustnicy :) a twist to bardzo przydatna funkcja. Chyba że kolega używa pedałów :)

Tak, czy inaczej, polecam Logitech 3d Pro. Kosztuje 120 zł. Ma kilkanaście przycisków, które w połączeniu z JoyToKey dają całkiem pożądne wyniki. Zdecydowanie lepszy niż Attack i zdecydowanie tańszy od Saiteka X52 :D

No chyba, że ktoś bardzo chce czuć się jak w prawdziwej kabinie :)
http://www.youtube.com/watch?v=HIu87lKxZsI

PostNapisane: 16 gru 2008, 15:16 

HTC napisał(a):
Dziwne... Ja jakoś latam właśnie na tym od półtora roku i działa. Nie wyobrażam sobie lądowania bez użycia przepustnicy :) a twist to bardzo przydatna funkcja. Chyba że kolega używa pedałów :)

Tak, czy inaczej, polecam Logitech 3d Pro.

sterowanie twistem mam na klawiaturze i joyu ;P jak potrzebuje skrecac na max to uzywam klawiatury xD
a ja tam nie potrzeuje przepustnicy do ladowania xD jakos tak mam ze i tak trafiam w pas uzywajac tylkoklawiaturry i jak trzeba dopalacza.

tez go polecam :P sam na nim latam :P
ale mam na celu saiteka x52 :D jesli zdobede jeszcze skill zeby bylo warto to kupic :P

PostNapisane: 16 gru 2008, 15:53 

Hmmm. Kupując joystik kierowałem się kilkoma wytycznymi. Jedną z nich było: nie używać klawiatury podczas latania. 3D Pro ma tyle guziorów i osi skrętnych, że to jest to zupełnie zbędne.. :)) Każde oderwanie ręki i szukanie WSAD-u to strata czasu i totalnie sobie tego nie wyobrażam podczas DF :)

PostNapisane: 16 gru 2008, 16:48 

ja mam wszystko na joyu ustawione tak ze pod prawa reke klikam... strzelanie, zmiana broni i flary. lewa reka obsluguje klawiature.... kamery i ciag... wcale nie musze rak od wsadu odrywac zeby zmieniac kamery :D to tylko od przywyczajenia zalezy....

mi jest latwiej bo 50 godzin wylatalem na samej klawiaturze xD a dopiero jakie 5-6 na joysticku xD wiem noob jestem :P ale nie idzie mi najgorzej xD

PostNapisane: 23 gru 2008, 11:42 

Jeżeli jesteś zainteresowany kupnem Joy'a to polecam tylko i wyłącznie Saitek Cyborg Evo. Mam swojego, którego praktycznie wogóle nie używałem. Stan IDEAŁ. Jeżeli jesteś zainteresowany to pisz na PW mogę wysłać fotki itd. a sprzedam dużo tajniej niż na Allegro, ponieważ Joy tylko leży na półce. :wink: Szczerze polecam.

PostNapisane: 23 gru 2008, 15:38 

Kondzio za ile bys opchnął? Bo zamierzam se polatac w jakim flight simulatorze czy innym gownie to by sie przydał :D

PostNapisane: 23 gru 2008, 17:00 

80zł i jest Twój :P [Ceny na Allegro są z rzędu od 109-119zł] :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2