Teraz jest 26 cze 2025, 11:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 sie 2009, 04:30 

siema
Mógłby ktoś tu w tym temacie dać wszystkie komendy dostępne po w wpisaniu w bf2.
Najbardziej mnie interesują te dla admiina, znam tylko jedną: "!restart" i w sumie tylko ona jest mi potrzebna :D
Ale jestem ciekaw czy jest ich więcej? np. kickowanie, banowanie, ostrzeżenia itp.

Możecie też rzucić jakieś inne, nie dla admina jak np. myguid, pb_sleep 500 (które podobno i tak nic nie robi) i inne. Czy jest jakaś komenda za pomocą której można sprawdzić czy jest admin na serwie albo jaka będzie następna mapa ?

dzięki z góry za odpowiedź

POZDRO

Edit: Tematu podobnego nie znalazłem, był jakiś z komendami ale to nie takimi o jakie mi chodziło :]

Obrazek

PostNapisane: 26 sie 2009, 08:50 

google nie boli xD http://www.tweakguides.com/BF2_8.html

a takiej komendy jak !restart nie ma ;] to jest poprostu skrypt ktory wprowadza komende restartu po tym jak sie !restart wpisze na czacie xD i to przez odpowiednia osobe... te skrypty sa na tym forym. opcja szukaj.

PostNapisane: 26 sie 2009, 11:04 

Jeśli chodzi o komendy uruchamiajace skrypty to wpisz sobie !help - powinno wyświetlić wszystkie.

PostNapisane: 26 sie 2009, 12:16 

pb_plist w konsoli - podaje guidy(8 ost. znaków) wszystkich graczy

PostNapisane: 26 sie 2009, 14:26 

Apocalypto1989 napisał(a):
google nie boli xD http://www.tweakguides.com/BF2_8.html

a takiej komendy jak !restart nie ma ;] to jest poprostu skrypt ktory wprowadza komende restartu po tym jak sie !restart wpisze na czacie xD i to przez odpowiednia osobe... te skrypty sa na tym forym. opcja szukaj.

Dzięki właśnie mniej więcej o coś takiego mi chodziło. Ale nie wszystkie jeszcze zczaiłem. Ale w sumie najważniejsze to dla mnie są i tak Admin Commands które zamieszczam niżej dla innych adminów.

nom skrypty też możecie dawać w tym temacie jak !restart, bo to jest jak narazie jedyny który znam.

____________________________________________________________________________________

Admin Commands

These commands are used by server administrators.

admin.listPlayers - Lists the players connected to the server, showing their name, ID number and IP number.

admin.runNextLevel - Forces the server to end the round and start the next map in the map list.

admin.currentLevel - Shows the map list ID number for the current map being played.

admin.nextLevel - Shows the map list ID number for the next map to be played.

admin.restartMap - Restarts the current map.

admin.banPlayer [player ID number] [timeout] - Enter the player ID number you want to ban. Bans the player from the server by using their IP address. The timeout value controls the length of the ban e.g. perm for permanent ban, round to ban them for the rest of the round, and 180 is 180 seconds (3 minutes).

admin.banPlayerKey [player ID number] [timeout] - Enter the player ID you want to ban. Bans the player from the server by using their CD key hash.

admin.addAddressToBanList [IP address] [timeout] - Enter the IP number you want to ban.

admin.addKeyToBanList [CD key hash] [timeout] - Enter the CD key hash you want to ban.

admin.removeAddressFromBanList [IP address] - Enter the IP address to remove from the ban list.

admin.removeKeyFromBanList [CD key hash] - Enter the CD key hash you want to remove from the ban list.

admin.clearBanList - Clears all ban lists.

admin.listBannedAddresses - Displays a list of the currently banned IP addresses.

admin.listBannedKeys - Displays a list of the currently banned CD keys.

admin.kickPlayer [player ID number] - Enter the ID number of the player you want to kick.

Obrazek

PostNapisane: 26 sie 2009, 14:30 

_morfi napisał(a):
Jeśli chodzi o komendy uruchamiajace skrypty to wpisz sobie !help - powinno wyświetlić wszystkie.

Próbowałem i w konsoli i normalnie i nie ma czegoś takiego :( Miałem Bf2CC włączone, taki sam nick ustawiony gracza i admina ale nic nie zadziałało.

PS. w CS te komendy są dużo lepsze, tzn. bardziej oczywiste i przystępne :D Łatwiejsze do zapamiętania.. hehe

Obrazek

PostNapisane: 26 sie 2009, 15:29 

Próbujesz na serwerze lokalnym?

Musisz wrzucić ModManagera, i tam sobie ustawiasz dane.

BF2CC nie jest potrzebny do tego, aby zarządzać z konsoli.

PostNapisane: 26 sie 2009, 16:41 

sswisstak napisał(a):
Próbujesz na serwerze lokalnym?

Musisz wrzucić ModManagera, i tam sobie ustawiasz dane.

BF2CC nie jest potrzebny do tego, aby zarządzać z konsoli.

nie na lokalnym, na klanowym gdzie mam adma.
Co dodaje ten mod manager ?

Obrazek

PostNapisane: 26 sie 2009, 16:47 

Nie jestem pewnien, ale musisz mieć ModManagera aby zarządzać z konsoli, i chyba podkreślam chyba jest potrzebny do BF2CC.

PostNapisane: 26 sie 2009, 20:01 

bf2cc nie odpalisz bez modmenagera... sam przez to niedawno przechodzilem jak ustawialem moj serwer klanowy...
jesli masz jakis problem pisz na xf: apocalyptofrc

a modmenager pozwala ustalac poziomy dostepu dla 2 poziomow admina.... tzw admina i superadmina.... czyli adminowi mozesz wylaczyc kilka dowolnych opcji xD np zmiany kolejki map czy banowanie...
ma jeszcze kilka innych przydatnych opcji ale to juz sa jasne opisane w samym modmenagerze....
a zeby wrzucic modmenagera na serwer musisz miec dostep do ftp serwera ;]

PostNapisane: 1 wrz 2009, 10:38 

Czy naprawdę tak ciężko jest korzystać z rcona ? Po wpisaniu w google rcon bf2 mam od *** wyników.

Strefa czasowa: UTC + 2