Była masa tematów o unlockach, ale prawdę powiedziawszy nic tam nie ma zebranego do kupy, wszystko rozsypane. Dlatego postaram się opisać większość broni z którymi miałem/mam do czynienia wedle
moich spostrzeżeń. Jeśli mod uzna że temat jest do dupy to trudno

W sieci opisy broni są zdawkowe i nie odzwierciedlają jej prawdziwej skuteczności. A dane z BFHQ to jakiś ŻART :]
M16A2 – Nieszczególnie lubiana przez większość. Osobiście 3-strzałowa serie uważam za zabójczo skuteczną na krótki dystans. Zdaje się być celniejsza od krótkiej serii z innych broni. Celność? Na poziomie AK z tym że celownik znacznie gorszy. Obrażenia ujdą przy walce spotkaniowej na 3strz.
AKS-74U – Krótki/średni dystans daje rade.
AK-101 – Znacznie lepsza do prowadzenia ognia na dystans od M16, na krótki nie gorsza mimo większego rozrzutu przy ogniu ciągłym który rekompensuje większa moc.
RPK-74 – na średni dystans super. Krótka seria leci ciasno i potrafi sporo zdziałać.
PKM – Jeśli ktoś ją uważa za beznadziejną to brak mu opanowania

Na średni dystans TYLKO BARDZO krótkie serie lub strzały pojedyncze. Pierwszy pocisk leci bardzo celnie. Według mnie najlepsza dla wsparcia.
M249 – Wkurzający celownik, podobnie jak RPK-74 – krótka ciasna seria. Moc nieco gorsza.
MG-36 – Unlock którego żaluje

Nie dorówna mocą PKM, a celnością nie przewyższy. Jedyna zaleta – 3strz serie.
L85 – Jak wyżej. Przereklamowana, ma świetny zoom, ale celność nijaka. MEC nie opłaca się jej brać. USMC od biedy można pomyśleć. Celownik L’ki i jej wielokierunkowy odrzut są tragiczne.
P90 – Przy single fire na średni dystans celnością nie ustępuje G3/M16 – warunkiem jest raczej powolne strzelanie. Niestety słabaaa.
DAO – Walka na bardzo krótki dystans – chyba nie do przebicia.
G3 – Mały mag, celnośc taka sobie, ale grając na mapie gdzie nie ma wielu graczy okazuje się świetna na krótki dystans do likwidacji 2-3 osób - MOC
G36C – Szkoda że słaba bo celnością bije na głowe wszystko poza sniperkami (Scar-L nie miałem podobno tez celny). Zdarzało mi się nią ściągać z jakichś 300m headami kolesi na dachu stacji telewizyjnej (Sharqui Peninsula)
Jackhammer – Dla USMC i ChRL na pewno lepsza od ‘pompki’, dla MEC totalnie bezsensowna. Dobra do oczyszczania budynków koło flagi (jeśli są tam max 2-3 osoby).
Sajga – To takie DAO ale mniej pojemne

PP19 – Duży mag, krótkie serie celne do 40m? Dobra w sytacji kiedy wyskakujemy na paru jegomości przejmujących flagę.
MP5 –
broń stworzona tylko do tego żebyś odblokował DAO przy awansie.Karbiny snajperskie konkretnie opisane są tutaj:
viewtopic.php?f=35&t=27932&p=447154&hilit=unlock#p447154Jesli ktoś ma inne spostrzeżenia bądź może coś napisać o broni ChRL (którą gram bardzo mało) to niech opisze. Wkleje to do pierwszego posta.