Teraz jest 24 sie 2019, 04:42

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 lis 2010, 22:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 sie 2007, 14:01
Posty: 31
Lokalizacja: Grudziądz
Aby zmienić język gry bez reinstalacji musimy:

1. Klikamy w systemie na START -> Uruchom... -> wpisujemy "regedit" -> [OK] -> gdy otworzy nam się edytor rejestru to wchodzimy w "HKEY_LOCAL_MACHINE" -> "SOFTWARE" -> Szukamy (można wcisnąć "F3" i wkleić nazwę szukanego folderu aby komputer automatycznie wyszukał nam ten folder) wpisu o nazwie "EA Games" -> "Batllefield 2". Mogą się pojawić dwa wpisy "EA Games", jeśli tak się stanie to wchodzimy w ten, który zawiera 6 funkcji (danych binarnych) o nazwach:

-(Domyślna)
-InstallDir
-Language
-Locale
-MemberName
-Version

2. Klikamy PPM na "Language" -> "modyfikuj" i np, zmieniamy z "English" na "Polish" (usuwamy "English" i wpisujemy "Polish"), po czym klikamy [OK].
3. Klikamy PPM na "Locale" -> "modyfikuj" i np, zmieniamy z "en_us" na "pl" (usuwamy "en_us" i wpisujemy "pl"), po czym klikamy [OK].

Po wykonaniu tych czynności mamy w grze język polski zamiast angielskiego.

Podam jeszcze skróty/nazwy "Locale" i "Language" do wpisywania:


J.angielski:
Locale - "en_US"
Language - "English"


J.francuski:
Locale - "fr_FR"
Language - "French"


J.niemiecki:
Locale - "de"
Language - "German"


J.włoski:
Locale - "it"
Language - "Spanish"


J.polski:
Locale - "pl"
Language - "Polish"


J.koreański:
Locale - "ko"
Language - "Korean"


J.niderlandzki:
Locale - "nl
Language - "Dutch"


J.szwedzki:
Locale - "sv"
Language - "Swedish"


J.tajski:
Locale - "th"
Language - "Thai"


J.chiński:
Locale - "zh_TC"
Language - "Chinese"


J.japoński:
Locale - "ja"
Language - "Japanese"

_________________
F35B Airshow (real, not game) - http://www.youtube.com/watch?v=ZBt-aQ1vObM&feature=related


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2010, 03:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lip 2005, 09:47
Posty: 457
Lokalizacja: w semestrze Łódź
A można zmienić jedynie nazwy spawn pointów na inny język? Gram tylko na międzynarodowych serwerach i wolałbym widzieć angielskie nazwy flag.

_________________
http://www.bf2stats.net/player/103956414/ I of the echelon_!
Pacnij w link i załóż najlepsze, bo darmowe!, konto bankowe w mBanku :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2010, 08:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 sie 2007, 14:01
Posty: 31
Lokalizacja: Grudziądz
Nie ma rzeczy niemożliwych i pliki od tych nazw spawnpointów są albo w folderze bfa gdzieś w pliku typu "CON" otwieranym notatnikiem/wordem albo te pliki siedzą w folderze "Localization" w bfie. Jak znajdę czas to postaram się to dla ciebie znaleźć i zedytować pod twoją potrzebę.

edit: znalazłem tylko jest problem, mianowicie są nazwy punktów kontrolnych tylko nienapisane na jakich mapach i jest tego PEŁNO. Daj mi kilka dni na podmienienie wszystkich nazw i posprawdzanie jak to się sprawdza w grze.

_________________
F35B Airshow (real, not game) - http://www.youtube.com/watch?v=ZBt-aQ1vObM&feature=related


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2010, 21:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2009, 15:02
Posty: 2054
Lokalizacja: Stumilowy las
Wystarczy ściągnąć angielską lokalizację, i podmienić dolną połowę pliku(tak na oko dolną połowę, nie wiem ile tego dokładnie jest)
Polish.utxt

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2010, 22:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 sie 2007, 14:01
Posty: 31
Lokalizacja: Grudziądz
Na pomysł podmienienia też wpadłem dzisiaj i to jest prawda nie powinno się nic scrashować, mi działa na razie taraba z angielskimi spawnami, zauważ, że masz jeszcze plik "Mappacks" i tam też trzeba podmienić. Za chwilę skończę robotę, wstawię i podam link.

edit: niestety trzeba sie pobawić z jedną długą linijką ponieważ różnią się one znacznie od tych w polish i english więc nie można "kopiuj wklej". Ale na szczęście jest tego niedużo.

EDIT:
Udało się, pełen sukces.

Tutaj link do plików, w środku plik readme co i jak:

http://www.multiupload.com/B4890CN2K4

_________________
F35B Airshow (real, not game) - http://www.youtube.com/watch?v=ZBt-aQ1vObM&feature=related


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lis 2010, 10:36 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 20:30
Posty: 717
Lokalizacja: Rzeszów
Dziękuje. Właśnie sprawdzam. Fajnie by było gdybyś zrobił jeszcze do SF.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lis 2010, 17:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 sie 2007, 14:01
Posty: 31
Lokalizacja: Grudziądz
Nie wiem co jest z Sf, ale niestety nie działa pomimo tego, że skopiowałem te z english do polish.

_________________
F35B Airshow (real, not game) - http://www.youtube.com/watch?v=ZBt-aQ1vObM&feature=related


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lis 2010, 22:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2009, 15:02
Posty: 2054
Lokalizacja: Stumilowy las
BF 2 to BF 2
A JS to XPACK

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 kwi 2014, 10:40 
Offline

Dołączył(a): 27 kwi 2014, 10:37
Posty: 2
Witam, mam pytanie. Miałem kiedyś swój dysk (obecnie F, na którym znajduje się gra), jako dysk Windows'owy, potem dokupiłem drugi taki sam, a na koniec dysk SSD, na którym obecnie jest Win, a dwóch poprzednich używam do gier, danych, itp. I sam już próbowałem w edytorze rejestru zmienić język gry, jednak tej gry nie mogę tam znaleźć, ponieważ znajduje się ona na dysku F, a nie C, który mam wyświetlany w edytorze rejestru. Próbowałem też F3 wyszukać, jak pisaliście wyżej, ale znalazło mi tylko jedną, raczej bezużyteczną - w celu zmiany języka - linijkę. I teraz pytanie - macie pomysł, jak zmienić język gry? Z góry dziękuję za pomoc :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 wrz 2014, 18:11 
Offline

Dołączył(a): 27 kwi 2014, 10:37
Posty: 2
****, nic nie pomogą :/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 wrz 2014, 10:35 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2005, 20:16
Posty: 3923
Lokalizacja: Białystok
Przeinstaluj grę, przyda się po zmianie dysku systemowego.

_________________
Obrazek

I'm as cold as the cold wind blows


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL