Teraz jest 14 gru 2018, 21:31

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 wrz 2011, 18:34 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2005, 20:16
Posty: 3919
Lokalizacja: Białystok
** 02.2013 UWAGA: EA nie prowadzi już czatu na żywo z klientami. Linki poniżej są nieaktualne. Trzeba wejść na https://help.ea.com/pl/origin i wypełnić formularz ze swoim problemem **

Hej.

Pewnie sporo osób zainstalowało sobie już Origina z okazji zbliżającego się BF3. Do Origina można wklepać samemu cd-key pudełkowych gier EA, aby mieć możliwość ściągnięcia sobie tej gry z dowolnego miejsca na Ziemi, współpracy z "Origin w grze" itp., itd. Jednak działa to tylko na gry wydane w 2009 roku lub później. Ale można też zupełnie legalnie dodać starą, pudełkową wersję BF2 nawet i z 2005 roku - wystarczy wejść na http://support.ea.com/chat , tam przedstawić swój problem i podać swój CD-key z BF2. Ja tak zrobiłem i w Originie pojawił mi się BF2 Complete Collection - razem z boosterami i SF, mimo że do dodatku nie podawałem nawet keya ani nic o nim nie wspominałem! Niestety nie wiem, czy rozdają teraz SF za darmo dla posiadaczy Origina, czy może konsultant jakoś sprawdził w czasie rozmowy ze mną, że posiadam też jednostki specjalne.

Także wchodźcie na http://help.ea.com/en/origin ,klikajcie na "talk to a game advisor" (trzeba po angielsku nawijać) i rejestrujcie swoje "dwójki", szczególnie mnie interesuje, czy ktoś, kto nie ma SF dostanie ten dodatek w prezencie.

Obrazek

Gwoli wyjaśnienia: Ja na swoim obrazku mam boostery dlatego, że kupiłem je w 2006 roku w formie pudełkowej (oddzielne pudełko na 1 booster) a następnie rejestrowałem te kody z pudełka na stronie EA. Jeśli kupiłeś grę w formie Deluxe czy Complete Collection to nie będzie widać tych boosterów w Originie. Żeby zainstalować, a następnie grać na boosterach musisz zainstalować patcha 1.41, a następnie 1.50.

_________________
Obrazek

I'm as cold as the cold wind blows


Ostatnio edytowano 11 lut 2013, 22:50 przez _Dominiko_PL, łącznie edytowano 7 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2011, 23:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Fajnie, masz gratisa :)
Szkoda że nie można tak zrobić z 42 i vietnamem

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 wrz 2011, 12:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2004, 12:27
Posty: 755
Lokalizacja: Katowice
to fajnie masz mi napisali że nie mogą dodać bf2 do mojego konta na origin bo niedawno je założyłem.. i że nie podałem im prawdziwego powodu dla którego chce mieć bf2 dodane do konta <lol>


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 wrz 2011, 12:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2008, 12:59
Posty: 465
Lokalizacja: Kraków (po arabsku Karkand :P)
Mi bez problemu dodali ;).

_________________
BF2 NICK: Szczurson24
BF2142 NICK: Szczurson.bf2
BF BC2 NICK: Szczurson
-> PubMovie :D <-


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 wrz 2011, 12:53 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2005, 20:16
Posty: 3919
Lokalizacja: Białystok
Myślę, że trafiłeś po prostu na wrednego konsultanta ;) Ja bym spróbował za parę tygodni jeszcze raz. Ja konto na Origin założyłem jakieś 3 tygodnie temu, chociaż swoje "konto EA" mam już od paru lat.

WoWo_Soldier napisał(a):
Fajnie, masz gratisa :)
Szkoda że nie można tak zrobić z 42 i vietnamem

Nie gratisa, bo i tak mam legalny dodatek :P Ale wydaje mi się że w ten sposób osoby bez SF mogą go mieć za friko

_________________
Obrazek

I'm as cold as the cold wind blows


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 wrz 2011, 14:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lip 2009, 13:19
Posty: 21
Wydaje się, że ja jestem idealnym kandydatem by odpowiedzieć na Twoje pytanie :)

Postanowiłem zarejestrować swoją kopie BF2 w Originie i też udało mi się tego dokonać bez żadnych większych problemow. Wystąpiła tylko jedna różnica - konsultantka kazała zarejestrować się na http://www.pogo.com i podać dane konta, które tam założyłem. Dodam, że nigdy nie kupiłem dodatku Siły specjalne.

Poczekałem trochę i po rozmowie mam już w swojej bibliotece BF2 : Complete Colletion (to chyba oznacza, że dostałem też "Siły Specjalne", tak?)

PRO_BuBu: Rzeczywiście musiałeś trafić na kiepskiego konsultanta, ja swojego Origina aktywowałem dosłownie 2 godziny temu, nie musiałem tez podawać "prawdziwego powodu rejestracji", wystarczyło powiedzieć, że mam problem z umieszczeniem swojego BF2 w bibliotece programu

Dodam jeszcze screena:

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 wrz 2011, 14:42 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2005, 20:16
Posty: 3919
Lokalizacja: Białystok
No i widzisz, dzięki mnie masz dodatek za free 8)

_________________
Obrazek

I'm as cold as the cold wind blows


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 wrz 2011, 22:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2004, 12:27
Posty: 755
Lokalizacja: Katowice
dzięki za info full kolekcja dodana

jeśli pytał by się konsultant o powód dla którego chcecie dodać bf2 do konta , napiszcie ,że podróżujecie i nie macie miejsca żeby wozić płyty ze sobą a origin jest idealny bo w każdym miejscu można ściągnąć grę :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 wrz 2011, 23:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2009, 17:45
Posty: 585
Lokalizacja: 52.211975N ,21.020908E
Powód dobry :lol: Ja też dodam swojego BF'a jak znajdę instrukcję :?

_________________
United Legions


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 wrz 2011, 15:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lis 2010, 21:53
Posty: 201
Mi dodali tylko Complete Collection, ale ważne że dodali BF2 do Origin'a :)
Wszystko ładnie sprawnie, trzeba ładnie zagadać do konsultantki że chcielibyśmy dodać BF2 na Origin i podać serial. W moim przypadku musiałem podać e-mail i zarejestrować się na niego na stronie pogo.com i podać swój "screen name" z tej strony :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2011, 22:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 paź 2005, 22:32
Posty: 430
Lokalizacja: Gdańsk
Super pięknie z tym Originem, wszystko za free i samo się pobiera, ale jest jeden haczyk. Jak już wklepiecie tam cd-keya wydaje mi się, że o sprzedaży gry można zapomnieć. Gry EA są jak granat - jednorazowe.

_________________
have a rest...
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2011, 00:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2009, 15:02
Posty: 2054
Lokalizacja: Stumilowy las
Arctico1 napisał(a):
Super pięknie z tym Originem, wszystko za free i samo się pobiera, ale jest jeden haczyk. Jak już wklepiecie tam cd-keya wydaje mi się, że o sprzedaży gry można zapomnieć. Gry EA są jak granat - jednorazowe.

Sprzedajesz pudełkową grę, z cd-keyem. EA nie weryfikuje do jakiego konta jest przypisana gra, zanim się zalogujesz.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2011, 14:48 
Offline

Dołączył(a): 28 paź 2011, 14:43
Posty: 2
Cześć. Właśnie zastanawiam się nad dodaniem BF2 do origin, jednak chciałem się Was zapytać co to daje i czy przypadkiem nie będzie z tej okazji potem jakiś problemów (w stylu przypisanie na stałe CD-KEYa do konta) Jakie są z tego plusy oprócz czystej satysfakcji? Jest z tego chociaż BF2 dogtag do BF3?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2011, 16:39 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2005, 20:16
Posty: 3919
Lokalizacja: Białystok
Plusy są takie, że nie musisz się martwić o płytkę, a grę możesz zainstalować z każdego kompa na świecie (jeśli zalogujesz się przez Origin) + masz dodatek SF za darmo jeśli nie miałeś go wcześniej. Dogtag z BF2 w BF3 jest za wpisanie klucza z BF2 na stronie BF Veteran. Co do keya to nie wiem i szczerze mówiąc wali mnie to, bo i tak nie będę sprzedawał swojego

_________________
Obrazek

I'm as cold as the cold wind blows


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 paź 2011, 20:07 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2005, 20:16
Posty: 3919
Lokalizacja: Białystok
Dzisiaj dla testów skasowałem sobie BF2 i zainstalowałem sobie go przez Origin. Trzeba było ściągnąć 3,4GB (albo 3,6GB), gra instaluje się od razu w wersji 1.50 (nie trzeba więc tracić czasu na ściąganie i instalowanie patchy 1.41 i 1.50, co trwa wieczność), nie byłem w ogóle pytany o klucz do gry, multiplayer działa i nie wywala mnie za błędny key albo modyfikacje w grze, po prostu żyć, nie umierać :D

PS gram na 64 bitowym Windows 7

_________________
Obrazek

I'm as cold as the cold wind blows


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL