Teraz jest 22 lis 2024, 20:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2005, 13:02 

Witam ponownie

Po zakupie Arctic Cooler-a niestety sprawa się bardzo pogorszyłą o mały wlos by się chyba spaliła :(
Natychmiast powróciłem do starego (w sumie dobrego) chłodzenia wiatraczkiem orginalnie montowanym do tej karty i wróciło do normy.
Sterowniki mam najnowsze jakie są więc chyba tu nic nie da rady zmienic.
Jedyny i najprostszy sposób to po prostu odkręciłem jeden boczek od obudowy i na tym poprzestałem ponieważ w sumie to wystarczyło w zasadzie...no i temp spadła troszkę na zewnątrz.
Jednak boje się podkręcać tę kartę jeszcze mocniej bez wodnego chlodzenia...( to do kolegi co ma zegary na 600/1200 :) )
Ogólnie klimat gry i towarzystwo z jakim mam tu i podczas gry przyjemność spotkać jest REWELACYJNE...dużo bardziej kulturalne niż w Counter-Strike-u
Jeszcze raz Thx wszystkim.
Będę wdzięczny za opinię na temat Joy-a Logitecha.

Pzdr 4 all :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2005, 13:16 
Moderator forum

watsup napisał(a):
Witam ponownie

Po zakupie Arctic Cooler-a niestety sprawa się bardzo pogorszyłą o mały wlos by się chyba spaliła :(
Natychmiast powróciłem do starego (w sumie dobrego) chłodzenia wiatraczkiem orginalnie montowanym do tej karty i wróciło do normy.
Sterowniki mam najnowsze jakie są więc chyba tu nic nie da rady zmienic.
Jedyny i najprostszy sposób to po prostu odkręciłem jeden boczek od obudowy i na tym poprzestałem ponieważ w sumie to wystarczyło w zasadzie...no i temp spadła troszkę na zewnątrz.
Jednak boje się podkręcać tę kartę jeszcze mocniej bez wodnego chlodzenia...( to do kolegi co ma zegary na 600/1200 :) )
Ogólnie klimat gry i towarzystwo z jakim mam tu i podczas gry przyjemność spotkać jest REWELACYJNE...dużo bardziej kulturalne niż w Counter-Strike-u
Jeszcze raz Thx wszystkim.
Będę wdzięczny za opinię na temat Joy-a Logitecha.

#1. Ja zrobiłem prosty myk: Kupiłem wentylator 80mm (120mm byłby lepszy jeżeli tylko się zmieści). Zaznaczyłem na bocznej blasze położenie porty AGP. Przyłożyłem wentylator tak by optymalnie dmuchał na grafę, porobiłem dziury na śrubki. Na podstawie tego zaznaczyłem przestrzeń którędy bedzie wentyl dmuchał i wycięłem ją. Zamontowałem właściwie wentyl, podpięłem zasilanie i voila - temperatura GPU spadłą o 20-30 stopni.
Miusy tej operacji?
#1. Niezaładnie to wyglada (uzyłem szlifierki kątowej), jednak kompa mam pod biurkiem wie i tak nie widać.
#2. Wentyl deko szumi.

Joy-e Logitecha zaś są bardzo czułe, jednak i bardzo awaryjne. Jeżeli masz "ciężką łapę" nie kupuj bo ci szybko się zniszczy/permanentnie rozkalibruje od szarpania. Jeżeli jednak przedkałdasz finezję nad siłe - polecam bo warto. Mam 2 sztuki (Wingman Extreme Digital 3D) od dłuższego czasu (ten starszy od ponad 2 lat) i je sobie chwalę.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2005, 14:04 
Oldboy Battlefield.pl

_XENA_ napisał(a):
Joy-e Logitecha zaś są bardzo czułe, jednak i bardzo awaryjne. Jeżeli masz "ciężką łapę" nie kupuj bo ci szybko się zniszczy/permanentnie rozkalibruje od szarpania. Jeżeli jednak przedkałdasz finezję nad siłe - polecam bo warto. Mam 2 sztuki (Wingman Extreme Digital 3D) od dłuższego czasu (ten starszy od ponad 2 lat) i je sobie chwalę.

bo xena masz "kobieca" reke :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2005, 14:08 
Moderator forum

Okota napisał(a):
_XENA_ napisał(a):

bo xena masz "kobieca" reke :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Ty za to masz męską dlatego uzywasz Saiteka. :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2005, 18:03 
Oldboy Battlefield.pl

mam lape odpowiednia do mego fachu :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :wink: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2005, 20:00 

Siemanko

No ja raczej nie będę rozwiercał swojej obudowy bo mam zupełnie nowego kompa :(
Dzięki za te porady szczególnie że dotyczyły również Joy-a Logitecha :)
Chyba najlepiej jednak zdjąć na czas upałów boczek od obudowy i delikatnie zegary zwolnić...najprościej i skutecznie.

Thx za porady

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2