watsup napisał(a):
Witam ponownie
Po zakupie Arctic Cooler-a niestety sprawa się bardzo pogorszyłą o mały wlos by się chyba spaliła
Natychmiast powróciłem do starego (w sumie dobrego) chłodzenia wiatraczkiem orginalnie montowanym do tej karty i wróciło do normy.
Sterowniki mam najnowsze jakie są więc chyba tu nic nie da rady zmienic.
Jedyny i najprostszy sposób to po prostu odkręciłem jeden boczek od obudowy i na tym poprzestałem ponieważ w sumie to wystarczyło w zasadzie...no i temp spadła troszkę na zewnątrz.
Jednak boje się podkręcać tę kartę jeszcze mocniej bez wodnego chlodzenia...( to do kolegi co ma zegary na 600/1200
)
Ogólnie klimat gry i towarzystwo z jakim mam tu i podczas gry przyjemność spotkać jest REWELACYJNE...dużo bardziej kulturalne niż w Counter-Strike-u
Jeszcze raz Thx wszystkim.
Będę wdzięczny za opinię na temat Joy-a Logitecha.
Pzdr 4 all
#1. Ja zrobiłem prosty myk: Kupiłem wentylator 80mm (120mm byłby lepszy jeżeli tylko się zmieści). Zaznaczyłem na bocznej blasze położenie porty AGP. Przyłożyłem wentylator tak by optymalnie dmuchał na grafę, porobiłem dziury na śrubki. Na podstawie tego zaznaczyłem przestrzeń którędy bedzie wentyl dmuchał i wycięłem ją. Zamontowałem właściwie wentyl, podpięłem zasilanie i voila - temperatura GPU spadłą o 20-30 stopni.
Miusy tej operacji?
#1. Niezaładnie to wyglada (uzyłem szlifierki kątowej), jednak kompa mam pod biurkiem wie i tak nie widać.
#2. Wentyl deko szumi.
Joy-e Logitecha zaś są bardzo czułe, jednak i bardzo awaryjne. Jeżeli masz "ciężką łapę" nie kupuj bo ci szybko się zniszczy/permanentnie rozkalibruje od szarpania. Jeżeli jednak przedkałdasz finezję nad siłe - polecam bo warto. Mam 2 sztuki (Wingman Extreme Digital 3D) od dłuższego czasu (ten starszy od ponad 2 lat) i je sobie chwalę.