Teraz jest 27 lis 2024, 00:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 07:58 

EST_PL czytam - czytam twóje posty poraz tzreci i prawie znam je na pamięć :) Zaczołem ten temat z powodu tego że grajac w CSS obojętnie kiedy nigdy mi takie coś nie występowało . A grając w BF2 odrazu dało to znać o sobie. Mam czasami takie dni że jest - cudownie - czyściutko bez żadnych problemów a są też dni beznadziejne - co chwile jakieś gówno warring lub cos podobnego.
Tak że wiem mniejwięcej na czym stoje i co jest powodem za te lagi - częste lagi - w BF2. I moge sie pocieszyć że nie jestem wyjątkiem w tym temacie :D

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 09:34 

Dziwna sprawa z tym Dialogiem, bo niby transfer z ftp i torrentów idzie zazwyczaj z max. prędkością (w moim przypadku 120-130 Kb/s), w Bf'ie pingi niskie, a jednak czasem się tnie. Wydawać by się mogło, że tak duży provider, który jest "u samego źródełka" nie powinien sprawiać żadnych kłopotów....a jednak. Moja rada: zostaw włączonego tylko firewalla i antyvirusa i wszystkie procesy systemowe działające w tle, a całą reszte wywal. W moim przypadku częściowo odniosło to skutek.... Dzisiaj robię reinstal windy i zakładam oddzielny profil dla gier multi, bo wcześniej przed każdą sesją BF'a musiałem robić to ręcznie.

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2005, 09:49 
Moderator forum

Nie daj się zatem zwieść że to wynik reinstala czy coś. Od trzech dni miałem tylko 1 warning, gra się super, sam jestem zaskoczony i mile zdziwiony. Bez reinstalowania czy zmieniania czegokolwiek w sytemie. Ciekawe czy długo to potrwa.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2005, 14:08 

Zauwazyle tez ze ustawienie pamieci ma wplyw na pingi. Najlepiej tez ustawic bufor pamieci operacyjnej w windowsie(wlasciwosci na moj komputer\zaawansowane\wydajnosc\ustawienia\zaawansowane i na dole widnieje przycisk ZMIEN). Jesli ma sie przykladowo 512mb to rozmiar poczatkowy powinien byc (polowa ramu x1.5) 386 a rozmiar maxymalny 1536 (3x calosc ramu jaka sie posiada). Tak bynajmniej u mnie sie dzieje. Jest jeszcze sprawa biosu. System Bios Cachable powinien byc WYLACZONY(!!) no i dobrze sobie ustawic pamiec operacyjna. Mialem lagi przez dlugi czas i glowilem sie czemu tak sie dzieje i w koncu moge pykac 8) . PB - jak go aktualizuje to mam skoki pingow dosyc drastyczne. Poprubojcie z tym. Mi sie udalo pozegnac lagi wiec tego tez wam zycze :D .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2