Teraz jest 27 lis 2024, 10:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: pad
PostNapisane: 22 sty 2006, 23:16 

mam problem z padem nie moge za :twisted: ustawic celowaniw tz góra -dół lewa -prawa moze ktoś wie bo ja się pogubiłem i szkoda mi czasu na e było by mi lepiej niw wiem wywiecic czekam :lol

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2006, 00:31 

Witam
Rowniez mam pytanko co do pada niewiem do konca o co chodzi mojemu przedmowcy :P wiec napisze po swojemu :P

Mam JoyPada i chcialbym go przetestowac jak by sie nim latalo Heli a moze i Samolotem ale mam problem niewiem jak zrobic aby gra wykryla owego pada. Probowalem ustawiac tak jak zwykle klawisze ale nic nie dgrnie a wiem ze jest on sprawny bo w testach joypadowych dziala all

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2006, 11:00 

Remx napisał(a):
Probowalem ustawiac tak jak zwykle klawisze ale nic nie dgrnie a wiem ze jest on sprawny bo w testach joypadowych dziala all

To dzwne. Ja ustawiałem jak klawisze i odrazu zaczął działać. Może nie zainstalowałeś sterowników albo nie przetestowałeś go najpierw w systemie :?:

PS:Jakiego masz Joypada?

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2006, 12:09 

juz dziala okazalo sie poprostu ze zapomnialem gry ponownie uruchomic :D po instalacji joypada

Pozdrawiam

ps: ale i tak lepiej sie lata za pomoca klawiatury i myszki
jpypad sie nie nadaje ani do Helikoptera ani do samolotu bo potrzeba 3 osie X Y Z :P

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2006, 13:27 

Remx napisał(a):
ps: ale i tak lepiej sie lata za pomoca klawiatury i myszki
jpypad sie nie nadaje ani do Helikoptera ani do samolotu bo potrzeba 3 osie X Y Z

Zgodze się z pierwszą częścią stwierdzenia. Na Heli się Joy'em trudno lata. Co do drugjej części to o niebo lepiej lata się samolotami przy użuciu Joysticka. A trzy osie pozwalają wprowadzić manewry o jakich na klawie mi się nie śniło :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2006, 14:28 

sory ale nie sprawdziłem co napisałem ale chodzi o celowanie jakąs bronią paruszan się jest ok ole nie moge ustawic celowania zawsze bronmam w jednej pozyci :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2006, 18:38 

no tak :D przecie JoyPad to taki jak do PSX dajmy a Joystic to co innego ;] ja mam akorat joypada :( własnie joystiki zostaly stworzone do symulatorow lotu wiec ci co juz w takie gry grywali i sa wyposazeni w joystick lataja wysmienicie dajmy przyklad: plansza z niewybudowana tamą a na dole jest tunel :D tamtedy potrafi przeleciec mysliwiec hehe :D sa tacy ludzie ze zniszcza cel na ziemi obok a ucieczke maja ;] wsam raz

gucio46
ty chcesz uzywac joypada do chodzenia ? nie przejdzie to bo tez potrzebojesz 3 osiowego sterowania Lewo <> Prawo Front<>Back Up<>Down :] no za wyjatkiem jak masz joypada z podwojnym kontrolerem osiowym zznaczy sie razem 4 osie ;]

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2006, 19:38 

wlasnie takiegoi 4 osie lichej firny i to pozyczony [ale dwu tygodniowy] wcelu nauki isprawdzenia a potem moze kupie cos lepszego tylko nie radze sez ustawieniami :?:

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2006, 20:11 

no wiec tak jak masz chodzenie do przodu do tylu to mozesz se kliknac obok aby dodac alternatywy przycisk i cisnac do przodu w paadzie a automatycznie przot i tyl zapelnia sie komunikatem dajmy to
oś 0 keypad - czy jakos podobnie
potem klikasz na dodanie klawisza w prawo i ciskasz krzyza w prawo na padzie i masz autoatycnzie ustawione chodzenie lewo prawo i pojawi sie naprzyklad
oś 1 keypad

itak dalej :D nie zagladalem czy jest opcja patrzenia w dol i w gore jezeli jest to tu ustawiasz tak samo ale tym razem oś 3 keypad ale jak niema czegos takiego w opcjach to znaczy ze se nie pograsz - jak sprawdze to ci powiem

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2006, 22:34 

chyba nie ma bo 1 os ustawiłem ale 2 os nie moge ale dzieki za checi jak cos znajdzies w ustawieniach to by było fojnie :idea:

Strefa czasowa: UTC + 2