Teraz jest 30 lis 2024, 16:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 mar 2006, 22:26 

Może coś podpowiecie, mądre głowy.

Zapodałem sobie pendrive Kingstona 512 (np. do przenoszenia screenów z BF2, żeby nie było, że w złym dziale piszę :D)

Wszędzie chodzi bez problemów (tj. na kompach w pracy), a u mnie w domu coś mu nie pasuje (co de facto mocno psuje jego funkcjonalność ;) ).

Objaw jest taki, że system wykrywa go bez problemu, przez chwilę strukturę katologów i plików widzi - ale wystarczy, że spróbuję coś przekopiować z, albo na niego. Chwilę wisi, a potem wszystko znika (tzn. foldery i pliki). Wyciągam drive'a, wkładam ponownie - i znów wszystko jest. Ale kopiować nie chce.

Oczywiście stronka Kingstona na ten temat milczy, przegrzebałem też fora internetowe i natrafiłem na dwóch gości, którzy mieli ten sam problem - niestety ich topiki były bez konkretnych odpowiedzi.

HELP!

P.S.
Gdzieś wyczytałem, że być może system nie radzi sobie z większą ilością drive'ów (mam dwa fizyczne HDD podzielone w sumie na siedem partycji, nagrywarę i CDRom wirtualny), ale to dotyczyło Win98. Z tego co wiem, w XP już tego problemu nie ma? Czy jednak jest sens coś odpiąć i sprawdzić?

P.S.2.
Ubiegając sugestie w tym temacie - też mi przyszło do głowy, że może za słabe zasilanie (jakiś 400 W mam tam zasilacz), zwłaszcza, że mam w sumie "na stałe" zajęte trzy USB (modem, drukara i coś tam jeszcze).
Ale wypiąłem wszystko i zostawiłem sam pendrive - bez zmian.

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2006, 23:40 
Moderator forum

Raz miałem bardzo dziwny problem z USB na XP. Komp wykrywał skaner bardzo ładnie, ale po odwołaniu do urządenia coś wisiało chwile i skaner "padał" - raport błędu podany był jako "unknown SCSI port". Po reinstalacji systemu zniknął - może to też coś podobnego?

Strefa czasowa: UTC + 2