Teraz jest 21 lut 2025, 19:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2005, 22:34 

sixstus napisał(a):
Jeżeli dzieje się tak na serwerze Wake Island only to pewnie ustawiona jest tam jedna runda na mapę i niejako po każdej rundzie mapa wczytywana jest na nowo. Ale senny już jestem więc mogą to być jakieś brednie :wink:

Doibrze prawisz. To zależy od ustawień serwa.
Karkand only się nie wczytuje na nowo, za każdym razem. Wake Only grałem też na nim i miałem to samo. Jakiś restart mapy ciągle robią, czy coś.

Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2005, 19:49 

No to chyba trafiłem na dobry topic. Narzekanie na półtoraminutową weryfikację to nic - moje załadowanie mapy i weryfikacja trwa ok. 15 minut, przy czym weryfikacja trwa dużo dłużej niż ładowanie. Miałem wrażenie, że to wina samej gry, ale widać nie (:.
Komputer mam niezbyt szybki ale bez przesady AMD 2000+. Pamięci mam 1 GB i zgadzam się, że musi być więcej niż 512 MB. Mam neostradę 1 Mb i nie widze specjalnej różnicy w stosunku do 512 którą wcześniej miałem. Wyłączyłem już nawet Zone Alarma podczas grania ale niewiele to dało. Mam jeden ewidentnie słaby punkt - Ati 9200 i AGPx4. Ale ładowanie tak jak wspominałem to nie jest jakiś wielki problem - raczej weryfikacja... Wygląda to też tak, że gram nadal w demo, z którym jest najmniej problemu. Plansze z BF2 Full są już dużo bardziej problematyczne, ale SF to już porażka - (nie mówiąc o tym, że przy zmianie serwera z BF2 na BF2:SF gra się często wywala). Sama gra przy minimum detali jest płynna i o ile serwer nie zmienia mapy, to już po włączeniu się do gry nie ma problemów. Wydaje mi się, że są one coraz większe z czasem (patche?). Puściłem defraga, ale nie chce mi się wierzyć, że to coś pomoże. Mam nadzieję, że wraz z nowym komputerem te problemy minął, bo w tej chwili zniechęcam się coraz bardziej - sprzątam i zmywam podczas ładowania gry, ale ile można sprzątać :).

Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2005, 21:34 

Blugenwitz :arrow: Zmieniłem procka i już nie jestem jeden z ostatnich na mapie lecz jako jeden z pierwszych. Wymieniłem wszystko i nic nie pomagało dopuki nie zmieniłem CPU (cel 2.6 na P4 3.0)

Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2005, 21:59 

ojej113 napisał(a):
Blugenwitz :arrow: Zmieniłem procka i już nie jestem jeden z ostatnich na mapie lecz jako jeden z pierwszych. Wymieniłem wszystko i nic nie pomagało dopuki nie zmieniłem CPU (cel 2.6 na P4 3.0)
aby tak dalej jeszcze badz pierwszy na koniec rundy a bedzie spoxik 8) :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2005, 23:09 

Ubi napisał(a):
ojej113 napisał(a):
aby tak dalej jeszcze badz pierwszy na koniec rundy a bedzie spoxik 8) :D

starm się jak mogę, ale ci co są pierwsi muszą mieć zaszybkie kompy dla mnie :wink: .

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2005, 11:18 

Mam to samo co Ojej. Po zmianie proca i reloadzie mapy jestem pierwszy na mapie. Całkiem niezły bajer ponieważ możesz bez problemu wziąc heli lub su35 :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 sty 2006, 23:18 

Meewosh47 napisał(a):
Po zmianie proca i reloadzie mapy jestem pierwszy na mapie. Całkiem niezły bajer ponieważ możesz bez problemu wziąc heli lub su35 :lol:

hmmm ,
faktycznie niezły bajer aby tak zmieniać procka przed każdym reloadem map :lol: ale jest spoko metoda jeśli tylko aż tak bardzo zależy komuś na heli lub Sukhoiu...ciekaw jestem czy masz tak tylko przy reloadzie tzn. kolejnej rundzie na mapie czy także po załadowaniu nowej mapy???
A i jeszcze jedno: czy procek zawsze zmieniasz na nowy czu po prostu masz dwa i na zmiane je wciskasz ? :wink:
Pozdro. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2006, 00:19 

Hynol napisał(a):
Sportowiec, z dobrym refleksem ma czas reakcji na bodziec około 14 ms...

hehehehe, dobre!
widzę, że temat milisekund masz obstukany :)
Jeszcze raz przeczytałem co sam napisałem wcześniej o tych opóźnieniach i tylko bym dodał jedno do tamtego posta.
Można znaleźć dużo punktów\miejsc powstawania opóźnienia w grze natomiast nie twierdzę, że wszystkie wspomniane mają "decydujące" znaczenie. Moje zdanie na temat giercowania multi ( i raczej nic nie wskazuje puki co abym zmienił zdanie, iż: NAJWAŻNIEJSZY JESTEŚ TY, JA, GRACZE tzn. UMIEJĘTNOŚCI KAŻDEGO Z NAS, bo ping od 10 do 100 daje "prawie" podobne szanse dla każdego ludka i możliwość wykazania się własnym kunsztem, reszta może nie mieć znaczenia ("może" nie znaczy, że nie ma no ale niestety niewiem jak rzetelnie to sprawdzić w warunkach poligonowych :? , nie na LAN'ie tylko np. przy dwóch graczach z podobnymi łączami dla których ping ma zbliżone wartości natomiast np.posiadają różne kompy :? )

i samodzielnie puszczam sobie kontre -

- Najlepiej jak nie zacznie się zagłębiać w takie niuanse bo już doświadczyłem sam jak można sobie popsuć świetną zabawę dopatrując się po każdym własnym zgonie - wszechobecnego laga chochlika złośliwego:lol: i po każdej porażce analiza "czynników zewnętrznych" a prawda prosta była zawsze jak świński ogon :roll: im dłużej obserwuje/gra się w jedną grę tym więcej dostrzega się różnych rzeczy na ekranie z jednym odziwo wyjątkiem - że poprostu ktoś był od nas lepszy i szybciej/celniej strzelił (moje własne wrażenia i nie mam na myśli nikogo innego po za mną-choć często się nasłuchałem jednego - LAGGG! albo , ooooo fu*k lagggggg! Itp. Oczywiście było to wcześniej grając i posługując się przy tym TeamSpeakiem a muszę w tym miejscu pochwalić B2 za kapitalne rozwiązanie "voica" tzn. że bez przytrzymania jednocześnie klawisza nikt nas nieusłyszy. Prosta niby rzecz ale jakże skuteczna w utrzymaniu ogólnego spkoju w "eterze".
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2006, 00:00 

EvilScout napisał(a):
Meewosh47 napisał(a):
Po zmianie proca i reloadzie mapy jestem pierwszy na mapie. Całkiem niezły bajer ponieważ możesz bez problemu wziąc heli lub su35 :lol:

hmmm ,
faktycznie niezły bajer aby tak zmieniać procka przed każdym reloadem map :lol: ale jest spoko metoda jeśli tylko aż tak bardzo zależy komuś na heli lub Sukhoiu...ciekaw jestem czy masz tak tylko przy reloadzie tzn. kolejnej rundzie na mapie czy także po załadowaniu nowej mapy???
A i jeszcze jedno: czy procek zawsze zmieniasz na nowy czu po prostu masz dwa i na zmiane je wciskasz ? :wink:
Pozdro. :wink:

Ja mam słabego kompa jak nie wiem co net 256 i zawsze jestem na mapie w pierwszej trójce chociaż po co mi to jeśli później w czasie gry wyskakują mi komunikaty typu ,, problem z połączeniem'' a to potrafi wkurzać :x

Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2006, 06:47 

Pabl napisał(a):
Ja mam słabego kompa jak nie wiem co net 256 i zawsze jestem na mapie w pierwszej trójce chociaż po co mi to jeśli później w czasie gry wyskakują mi komunikaty typu ,, problem z połączeniem'' a to potrafi wkurzać :x

elo,
po instalce p 1.3 mapki ładują się podobnie jak wcześniej ale weryf. dużo szybciej. Często widzę, że ładuję się do gry razem z kilku innymi a kilkanaście lub więcej innych osób czeka jeszcze dosyć długo zanim pojawią się w grze. W kompie nic nie zmieniałem. Zrobiłem nową instalkę B2 i p 1.3 full zamiast incrementala :roll: .
Pytanie tylko jedno : jak długo będę się cieszył, że nareszcie działa jako tako przyzwoicie :wink: . Może do nowego p. bo wraz z nim będzie nowa mapa to znowu coś sknocić ...o przepraszam, znaczy ...udoskonalić mogą :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2