Teraz jest 21 lut 2025, 22:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 23:42 

drapichrust7 napisał(a):
Jest takie poleceni z kosoli na ograniczanie liczby FPS.
Może jakimś cudem zostało ono aktywowane na stałe.

Z tym, że to polecenie ogranicza FPS, do stałej wartości, np. nie będzie wyświtlać więcej niż 40 FPS, więc jeśli macie duże wachania klatek bez wyraźnej wartości granicznej, to raczej nie będzie, to.
Ale spróbować warto.

Dokladnie taki jest objaw... ilosc ramek nie drga w ogole, nie wazne gdzie sie znajduje, we frapsie ramki stoja tak samo jak zamrozone. Takze to moze byc to, jutro poszukam tej komendy i sprobuje :) dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 17:34 

Ja dodam ze po patchu wielu osobom spadl fps rowniez mi z czego jestem mile zaskoczony. :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 19:37 

No i kicha, przeinstlowalem wszystko... bf2, bf2:sf, euroforce.. do patcha 1.22 nie ma problemu z gra, zainstaluje 1.3 i mam znowu 15fps :(

szukam czegos w necie na ten temat i nie moge nic znalezc.

PS gram na i9400: core duo, 2gb ram, go 7800 itd.

Wlasnie sprawdzilem gre w singlu i wszystko chodzi dobrze, wychodzi na to ze taki jest objaw tylko w grze online, a dokladniej w internecie, bo jak stworze lub dolacze sie do gry w lanie jest OK :( teraz to juz zglupialem.

Ostatnio edytowano 28 maja 2006, 20:27 przez CleaneR[SBS], łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 19:40 
Moderator forum

kiepski komp ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2006, 10:51 

Mam niestety podobny problem, aczkolwiek nie aż taki. Gram na 6800GT 1024mb rdram ( 800Mhz) i P4 2.2Ghz i do patcha 1.03 grałem high/med+ 1024x768 w 40fps'ach, gdy wszyszedł patch 1.12 klatki spadły z 40-> 25 tyle że wszystko na medium. Przez to straciłem mase nerwów i między innymi nie gram w BF2 od marca 2006, ale że bardzo mnie do gry ciągnie, chcę zaradzić temu problemowi, jakieś sugestie?

Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2006, 07:42 

Hmm... mam podobnie. Spadek fps'ow po instalacji patcha 1.3 z tym ze wykrylem iz potrzebna jest tez dobra dzwiekowka! Moja konfiguracja: Asus VIA KT600-x, Athlon Barton XP, Geforce MSI NX6600GT 128 DDR3(AGP), 1024 mb RAMU(GEIL), Creative Sound Blaster Audigy 2(i tu wlasnie problem!). Wczesniej korzystalem z karty dzwiekowej Realteka z tym ze wgrywalem drivery VIA Vinyl Audio Driver 3.60a. Porownywalem(wszystko testuje) drivery dzwiekowe wlasnie w BF'ie bo jak zauwazylem ta wlasnie gra jest najbardziej... wybredna ze tak powiem :twisted: . Starannie trzeba dobrac drivery do swojego sprzetu zeby byla plynna gra plus duzo klatek(przez Q3 zuca mi sie spadek 8) ). Tak wiec mam Audigy 2 i juz wiem czemu taka lipa jest. Teraz z ustawieniem w grze PROGRAMOWYM dzwieku(wczesniej mialem ustawienie SPRZETOWE!) nie jest za dobrze a sprzet przeciesz mam nie najgorszy!!! Tak wiec RADZE POKOMBINOWAC Z DZWIEKIEM bo nowy patrz wlasnie przez poprawe dzwieku(w sumie dobrze bo nie byl za dobry) tak obniza ilosc FPS i nie wazne ze macie 70 czy 60 ale plynnosc i tak nie jest za dobra. Poszukajcie zoptymalizowanych driverow. Do Audigy 2 Znalazlem "Audigy4 Pro Hacked Drivers" i jest duuuzo lepiej a drivery graficzne POLECAM(testowalem:) ) nVidia ForceWare 84.26 Win2kXP by ComputerBase. Jak cos to pisac i udostepnie co trzeba na stronce!

Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2006, 07:47 

Aaa! Zapomnialem dodac ze do driverow nVidi(wiekrzosc z was ma chyba i tak Geforcy) "WARTO ZAINSTALOWAC aTunera(Rive Tunera odradzam)"! Jest to mala aplikacja z dosyc przydatna dla ludzi o ostrych FPS oczach :wink: .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2