Teraz jest 22 lut 2025, 12:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 23:35 

Proline jest ciekawa oferta rowniez , fakt ceny maja zblizone do komputronika czasami nizsze tak jak tu kolega zauwazyl aczkolwiek jezeli dodamy do tego koszt przesylki to wyjdzie nam mniejwiecej rowno , fakt faktem idzcie do najblizszego sklepu w waszym miescie i porownajcie ceny ich a ceny z np komputronika czy tez prolina czy tez innej hurtowni dla klientow indywidualnych , np u mnie w sklepie ceny z 5-10 % nizsze nizeli na komputroniku np palce za proca 939 atholon 3000+ venice dokladnie 479 zeta u mnie w sklepie 465 nie zapominajac ze z komputronika pojdzie wam jeszcze X kasy za transport , wniosek raczej jeden dajcie zarobic okolicznym sklepom bo czasami maja naprawde ciekawe ceny , do komputronika i tym podobych hurtowniach siegajcie tylko wtedy jezeli macie problem z zakupem czegos 'egzotycznego'
chyba troszeczke nie na temat pisalem przepraszam :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 10:18 

Menelik napisał(a):
Głowny problem przy załatwianiu tego typu reklamacji to brak "pisemnego" potwierdzenia złożenia reklamacji wraz z ządaniem (np. zwrotu pieniędzy) w dniu oddania sprzętu do reklamacji - sprzedawca zapewnia nas o tym że wszystko zalatwi a my później czekamy i czekamy.

Polskie prawo chroni producenta nie konsumenta.
Nigdzie nie jest powiedziane w żadnym miejscu, żadnej ustawy o czasie dokonania naprawy!! I możecie się sądować,wściekać i co tylko kto chce....Zapis mówi o"możliwe najkrótszym terminie" :)
Jedyne wyjście to jak napisał Menelik:
w momencie złożenie reklamacji w SKLEPIE na piśmie oświadczacie co jest nie tak z towarem i czego żądacie!
I tu jest ten jedyny termin 14 dni w którym SKLEP ma się ustosunkować do waszego PISMA!
oddzielna sprawa to gwarancje "zewnętrzne"
kupując towar zgadzasz sie na procedury gwarancyje opisane w karcie i one ciebie obowiązują!
I tu jest pole do popisu dla producentów :)
Ja mogę tylko ostrzedz was przed gwarancją MULTIMEDIA VISION - produkty:plustek,pentagram,gainward
Mój rekord naprawy wynosi: 78 DNI :!:
Jak ktoś ma karte gw. niech przeczyta sobie pkt 14.b :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2006, 20:50 

Kup jakiegoś GeForce 7 o porównywalnej cenie albo Radeona z serii X1000.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2