Teraz jest 22 lut 2025, 20:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2006, 03:48 

Twinn napisał(a):
x-fi lepsze pod kazdym wzgledem :) warto doplacic

No i do tego mam słuchaki Zelmana co mają kilka głosniczków ! Poprostu inna gra teraz !

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2006, 11:02 

Vatzeque napisał(a):
Kolec napisał(a):
odciążyć odciążą ale zyskasz na tym góra 1-2 klatki na sekundę
podstawowa wersją X-Fi odciaży ci tak samo dobrze jak dajmy na to audigy2zs więc raczej niespodziewaj się zobaczyć żadnej róznicy

teoretycznie najdroższa wersja X-Fi Fatal1ty z tym 64mb buforem wogóle nie obciąża systemu
pytanie tylko brzmi czy opłaca się dokładać 600zł do karty dźwiękowej aby zyskać 2FPS ? czy lepiej za te 600zł kupić lepszą kartę graficzną, proca lub dorzucić ramu :roll:

Skąd ta pewność? Coś na poparcie?

wybacz tą archelogię ale zapomniałem że coś pisałem w tym wątku a teraz trafiłem tu przez przypadek ;P

niechce mi się przeszukiwać sieci w poszukiwaniu tego artykułu ale gdzieś na zachodnim servisie poświęconym hardware'owi widziałem test poświęcony temu ile jaka karta wydajności w grach zabiera (było to gdzieś na początku 2004r a więc jeszcze przed premierą X-fi)

generalnie wychodziła niewielka (imho pomijalna) różnica w FPS pomiędzy kartami dzwiękowymi (najlepiej wypadało Audigy2ZS) - zapewne kwestia odpowiedniego napisania sterowników
ale już zintegrowany w chipsecie mobo kodek dzwiekowy a markową kartę dzwiękową potrafiło dzielić kilka klatek

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2006, 17:39 

tia, roznica miedzy kartami na plycie albo w slocie to tylko jakosc dzwieku

tak samo ageia physX - ghost recon advanced ... ma obsluge i jedyne co dostajesz to wiecej smieci w postaci odpryskow uderzajacych kul - jak nie masz karty 'fizyki' to nie masz tego + wiecej fps :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 2