Teraz jest 22 lut 2025, 21:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 paź 2006, 15:59 

Odpowiedzi na problem który mnie dręczy szukałem już wszędzie. Próbowałem sposobów które znalazłem w internecie i które przyszły mi do głowy. Niestety żaden jak na razie nie okazał się skuteczny...

Mianowicie za każdym razem gdy zaloguje się do gry, dołącze do serwera - natychmiast mnie z niego wywala nie pozwalając nawet wybrać "kitu" z komunikatem "Utracono połączenie z serwerem". I nie mam zielonego pojęcia co jest jego przyczyną. Problem taki wystąpił już u mnie w przeszłości - ale wtedy wystarczyło usunąć folder Profiles z moich dokumentów. Tym razem sztuczka nie podziałała.. Próbowałem reinstalować grę, ściągnałem nawet patch w wersji 1.4 żeby nie bawić się w nagrywanie kolejnych Incrementali. Wyłączyłem Firewalla ( Właściwie zaporę w Win XP bo innego i tak nie posiadam ) aby nie było problemów z portami, grzebałem w ustawieniach wyłączając co tylko się da i co mogłoby powodować konflikt.
Co ciekawe ściągnęłem demo BF 2142 i tam mam identyczny problem. Ledwo co wejde do gry a wywala mnie z niej z komunikatem "Your connection with server has been lost". Delikatnie mówiąc zaczyna mnie to wkurzać. Ile razy nie spróbuje, niezależnie od serweru zawsze to samo... Napisałem maila do pomocy technicznej EA i czekam na odpowiedz bo najzwyczajniej niewiem co dalej robić... Jeśli ktoś ma chociażby jakiś pomysł lub wie jak sobie z tym problemem poradzić - bardzo proszę o odpowiedz..

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2006, 17:33 

Jaki masz internet?? może na serwwerze albo na routerze masz poblokowane porty. Spytaj admina(jeżeli nie masz Neo) niech ci udostępni porty(na ostatniej stronie w instrukcji są wypisane)

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 00:57 

może kable wymień / sieciówke / sterownik / modem / sprawdz jakość połączenia z providerem ( kable tpsa czy co tam masz )

najszybciej odróżnisz problem softwareowy od hardwareowego, instalujac jakas inna gre ( np q3, gdzie jest lagometr ) i obserwując połączenie. Jeśli na innych grach bedzie źle - bierz łopate o odkopuj kable poki zimy nie ma :)

hf

Strefa czasowa: UTC + 2