Teraz jest 22 lut 2025, 20:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 paź 2006, 11:05 

Witam serdecznie.
Przygodę z BF2 zaczałem wczoraj :) i już mi sie podoba.
Narazie gram w trybie single player by potrenowac i rozwiącać wszelkie problemy sprzętowe, a niestety mam takowe.

Chodzi mi o blokująca się kalwiaturę, a dokaldniej to wyglada tak.
Gram chwilke (biegam , strzelam ,zmieniam bronie) i nagle żołnierz nie reaguje na żadne przyciski. Biegnie przed siebie przez jakies 30 sekund i na nic nie reaguje.
Czasem zacina się strzelanie, czasem kucanie, czasem chodzenie w bok itp...
Suma sumarum przez chwilę tracę panowanie nad postacią bo ta zacina sie na jednej czynności, a przez ten czas jestem zabijany.

Czy ktoś miał już podobny problem, jesli tak to czy jest na to rada ?

Posiadam oryginalną wersje gry.
Mój laptop to :
Toshiba M70-192
Pentium M 760, 2.00GHz, Centrino, 2MB Cache
Pamięć 1024 MB, DDR2
Karta graficzna ATI Radeon Mobility Radeon X700, 128MB

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2006, 18:13 

Mnie też zdarzało się coś podobnego ... po prostu czasami tak jakby postać powtarzała przez chwilkę ostatni kierunek ruchu i nie reagowała na klikanie w inne przyciski (u mnie taki stan trwał jakieś 3-5s)

Najpierw podejrzenia padły oczywiście na klawiaturę (o dziwo mam tego płaskiego Logitecha z niskimi klawiszami ala nootebok ; ) )

Niestety do dzisiaj nie określiłem bez cienia wątpliwości co to było...

Fakt jest taki, że już dawno niczego podobnego nie rejestrowałem - mniej więcej od czasu gdy:
- przeczyściłem klawiaturę (choć dalej w niej dużo popiołu :) )
- zmniejszyłem ustawienia cieni i świateł dla poprawy wydajności
- i wywaliłem tego badziewnego liveboxa, wracając do poprzedniego stabilnego routerka.

Czyli przyczyną mogło być:
- zacinające się styki klawiatury
- zbyt mała wydajność kompa
- problemy z siecią, pogarszające przesył pakietów (choć skoro grasz tylko single ten problem raczej Ciebie nie dotyczy)

Osobiście obstawiałbym zbyt małą wydajność ogólną kompa (lub jakiegoś elementu, n. procka). Oczywiście z parametrów które podałeś, to by nie wynikało, jednak przy notebokach i ich różnych systemach oszczędzania energii i chłodzenia wydajność często jest różna od tego co byśmy się spodziewali od procka 2GHz na kompie „normalnym”.
Zejdź z parametrami, nawet mocno w dół i zobacz czy to się powtórzy.

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 08:34 

Dzięki IDKrzych.
Mniej więcej problem tkwił w detalach. A dokładniej chyba miało to związek z intensywnym grzaniem laptopa przy większych detalach.
Prawdopodobnie przez podniesioną temperature klawiatura świruje.

Obniżyłem detale i problemu prawie już nie ma. Jeszcze czasem się zatnie na 1-2 sekundy, ale nie przeszkadza.

Sprubuje jeszcze podłączyc klawiature zewnętrzną. To juz powinno całkowicie zlikwidowac problem przegrzewania i pewnie pędę mógł wrócić do wyższych detali, bo z nimi komputer sobie radził :) ale klawiatura już nie :)

Strefa czasowa: UTC + 2