Teraz jest 23 lut 2025, 16:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 kwi 2007, 23:02 

Na początku chciałbym przeprosić jeśli niepotrzebnie otworzyłem nowy temat.

Kupiłem niedawno grę Battlefield 2 Deluxe Edition zainstalowałem wgrałem najnowszą łatkę, wszystko chodziło extra. Grałem w multi i w singla.

Pewnego dnia siadam, uruchamiam grę, a tu nic - lipa gra nie łączy się z serwerem (temat dość popularny na forum).

Myślę jednak, że wiem w czym leży problem ale sam nie zdołam go rozwiązać. Przyczyną jest blokada konta na GameSpy Arcade. Gdy chcę się zalogować - Login Wizard, to mam komunikat " It's talking a little longer than normal to get a response from gamespy.com. Na pytanie Would you like to continue waiting for a response" odpowiadam Tak i po chwili nowy komunikat " No GameSpy ID account was found for (mój email) Would you like to create a free GameSpy ID account odpowiadam tak i po dłuższej chwili najbardziej znane logo explorera " Internet Explorer cannot display the webpage" Najśmieszniejsze w tym to, że ja mam konto założone poprawnie, a nie mogę się połączyć bo explorer nie może odnaleźć strony.

Dodam jeszcze, że explorer w wersji 7 działa poprawnie, mam system Windows XP, próbowałem przy wyłączonej zaporze i programie antywirusowym, na forum GameSpy com. też nie mogę zajrzeć - komunikat jw. zmieniły się die końcowe liczbi mojegi ID (numer identyfikacyjny komputera) choć podobno mam stały

Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwi 2007, 23:06 

A po co Ci GameSpy? Loguj się w grze.

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwi 2007, 23:23 

Nie mogę się zalogować. Mam konto założone na GameSpy i po intrze kiedy jest login nie mam połonczenia z moim kontem. Mogę tylko grać w singla na koncie default player. Nie pojawia mi się wyszukiwarka gier. Wcześniej zawsze sie logowałem w grze

Jeśli jest możliwość założenia konta w innej wyszukiwarce, to z chęcią bym się dwiedział jak to zrobić omijając tego GameSpy, ale gdy próbowałen na Xfire to też nie odnalazł mojego konta. Może coś źle robię, ale myślę, że ta gra jest uzależniona od poprawnie założonego konta na GameSpy.

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwi 2007, 23:49 

Trzeba było tak od razu, myślałem że chodzi Ci o zewnętrzny soft podczas logowania (GameSpy Arcade coś ala Xfire) Kilka osób pisało o problemach z logowaniem, EA coś podobno robi z serwerem, jedyne co możesz to przeczekać problem.

Tytuł:
PostNapisane: 3 kwi 2007, 00:56 

moi kumple też to mają, po prostu niektóre europejskie serwery rankingowe padł i u niektórych graczy nie można nawiązać połączenia (nie wiem czym to jest uwarunkowane bo ja gram normalnie). EA z kolei zwala wiane na portale i strony w których możemy obejrzeć staty, że niby zbyt obciążyły serwery rankingowe. Pfff... ciekawe :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 3 kwi 2007, 16:51 

No i proszę po ok. 44 godzinach postu GameSpy znowu dało oznaki życia, a w grze znów mogę grać w multiplayer.

Wcześniej musiałem odzyskać moje konto, które w panice usunąłem. Teraz mam tak jak wcześniej wszystkie odznaki tyle samo punktów i broni odblokowanych. W statystykach przesunąłem się o ok. 5000 miejsc. Zauważyłem jednocześnie, że łączna ilość grających w Battlefield 2 zmniejszyła się dość znacznie. Czyżby i oni mieli problemy podobne do mojego ?

Problem już nieaktualny temat więc można zamknąć.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 00:33 
Moderator forum

No to zamykamy...

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2