Teraz jest 24 lut 2025, 23:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 mar 2008, 14:53 

Witam Was,

Od jakiegoś czasu (może dwóch tygodni) napotykam "dziwne" problemy podczas rozgrywki. Może się z nimi spotkaliście i wiecie o co chodzi?
1. Jako członek teamu nie mogę zrobić respawna przy dowódcy. Jest "zielony", znaczy żyje a kliknięcie na niego i potwierdzenie respawanu nic nie daje. Wybierając jakąś flagę respawn wykonuje się poprawnie.
2. Nie mogę opuścić teamu, nie mogę utworzyć teamu. Istnieje możliwość zablokowania tych opcji na serwerze? Chyba nie...
3. Wrogowie wyświetlają mi się jako moja strona konfliktu i zanim się zorientuję, że trzeba go zabić już nie żyję :) Mundur niby się zgadza (bo tak z reguły rozpoznaję), ale gość mnie zabija i ma za to pkt. W liście graczy jest po przeciwnej stronie.

W/w zdarzają się losowo i nie jest to reguła. Po prostu jak się coś takiego zdarzy w jednej rundzie to trwa do jej końca.

Pozdrawiam.

PostNapisane: 11 mar 2008, 22:12 

Jak to wrogów masz podpisanych na niebiesko :?: :?: :?:

PostNapisane: 12 mar 2008, 08:52 
Redaktor Battlefield.pl

r.bandit napisał(a):
Witam Was,

Od jakiegoś czasu (może dwóch tygodni) napotykam "dziwne" problemy podczas rozgrywki. Może się z nimi spotkaliście i wiecie o co chodzi?
1. Jako członek teamu nie mogę zrobić respawna przy dowódcy. Jest "zielony", znaczy żyje a kliknięcie na niego i potwierdzenie respawanu nic nie daje. Wybierając jakąś flagę respawn wykonuje się poprawnie.
2. Nie mogę opuścić teamu, nie mogę utworzyć teamu. Istnieje możliwość zablokowania tych opcji na serwerze? Chyba nie...
3. Wrogowie wyświetlają mi się jako moja strona konfliktu i zanim się zorientuję, że trzeba go zabić już nie żyję :) Mundur niby się zgadza (bo tak z reguły rozpoznaję), ale gość mnie zabija i ma za to pkt. W liście graczy jest po przeciwnej stronie.

W/w zdarzają się losowo i nie jest to reguła. Po prostu jak się coś takiego zdarzy w jednej rundzie to trwa do jej końca.

Pozdrawiam.

1 Też tak często mam. Rozwiązanie: kliknij na zielone kółko squad leadera, a potem wciskaj cały czas enter - po 2,4,6 razach powinno pójść :)
2 Czasem jest taki błąd w grze i nie ustępuje dopóki ktoś nie zrestartuje gry/serwera.
3 Często tak masz? Bo z rzadka każdemu może się to zdarzyć 0-bug

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 12 mar 2008, 12:01 

1 Mogę klikać i klikać, najdłużej klikałem 2 min i nic :)
2 Czyli w normie
3 Rzadko aczkolwiek chciałem wiedzieć czy mam coś nie-halo z grą czy to naturalne

Jak widać to zwykłe bugi gry, więc przyjdzie mi z tym żyć :P

To wszystko nic w porównaniu z problemem zmiany/użycia apteczki/broni w trakcie akcji. Często się to "zawiesza" i pozostaję oko w oko z lufą przeciwnika a jedyne co mogę zrobić to cisnąć w niego apteczką, bo zmiany nie da się zrobić :D. Inne efekty to niechciane zmiany trybu ognia albo zawieszenie się defibrylatora - pierwszy strzał pójdzie a drugi się nie ładuje. Też tak macie?

Strefa czasowa: UTC + 2