Teraz jest 24 lut 2025, 23:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 mar 2008, 03:48 

caly czas jak gram to nagle wyskakuje mi ze jes problem z polaczeniem. Jestem polaczony przez wireless. do tego samego modemu jest podlaczone jeszcze kilka innych komputerow. Ale to nie wazne bo roznie to jest czasem moge dluzej pograc a czasem minute wiec nie wiem o co chodzi. mam oryginalny bf2 z patchem 1.41. mieszkam w stanach wiec net jest calkiem dobry. Prosze o pomoc.

PostNapisane: 19 mar 2008, 08:10 

Ogólnie net radiowy mało nadaje się do jakiejkolwiek gry... Może masz lagi wtedy, gdy jest dużo osób w sieci?? Jeżeli macie sieć WAN to spróbuj podagać z adminem serwera, spytaj jaki priorytet masz na łączu i jakie ograniczenia. Czasem zła pogoda wpływa na jakość sygnału.

PostNapisane: 19 mar 2008, 19:04 

W USA z Wi-Fi to nie to co w polsce... Wiec pogadaj z adminem, ale wczesniej przetestuje net'a, i czy w innych grach tak jest?

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

PostNapisane: 20 mar 2008, 17:03 

tak sie oglonie zasdtanawiam czy nie jest to problem z moim programem antywirusowym. Mam f-secure 2007. Czy to moze byc problemem.

PostNapisane: 20 mar 2008, 17:17 

tworasek1, czy twój BF2 jest tak samo oryginalny co 2142? viewtopic.php?f=52&t=16281&start=45 Jak masz oryginała to proszę cię, podaj 1 słowo z 16 strony instrukcji. Będziemy mogli szybciej pomóc tobie z problemem.

PostNapisane: 20 mar 2008, 18:05 

akurat bf2 kupilem oryginalnego za 9.99$ w bestbuy sam sprawdz bestbuy.com a 1 slowo z 16 strony w jesyku angielskim jest to "the community" atemat tego jest Community zaraz potem mam rent server potem voip i single player. to moje 4 tematy ze strony 16

PostNapisane: 20 mar 2008, 19:58 

wifi hmmm.. tu już nie jest tak łatwo jak z kabelkami proponuje Ci przeprowadzić małe badanko mianowicie obserwuj pogodę i jakość internetu. Jeśli pogoda nie będzie wpływać na jakość twojego połączenia zrób skan jakimś anty wirem i ewentualnie pousuwaj syf, jeśli to też nic nie pomoże to udaj się do admina twojej sieci i zapytaj czemu tak się dzieje, połączenie z routerem wifi zależy też od urządzenia w twoim kompie jeśli masz jakiś badziew to wiadomo, że jakość połączenia będzie dużo gorsza.

PostNapisane: 20 mar 2008, 20:05 

A jaką masz prędkość tego netu? i jakie pingi? A wyłączałeś zbędne programy działające w tle?

PostNapisane: 20 mar 2008, 21:11 

wszystkie programy oprocz antywirusa sa wylaczone. ping jest rozny czasem 40 czasem 30 a czasem 150 200 a nawet jak ktos cos sciaga to 999 wiec roznie. ale teraz jak gram chocby przez minute to moj ping wynosi 40 wiec nie jest za wysoki. no a jakbym mial sie wybrac do admina to o co mam go dokladniej spytac?? Dzieki za wszystko

PostNapisane: 21 mar 2008, 00:34 

skoro to nie jest wina pingu to już wiem... wifi ma to do siebie, że lubi gubić pakiety nie pamiętam jak program się nazywał ale liczył Ci ilość zgubionych pakietów, w sumie najlepiej to sprawdzić wchodząc start->uruchom-> wpisujesz cmd-> następnie w czarnej ramce wpisujesz ping adres jakiejś stronki -t zostaw go an 10 minut następnie wciśnij CTRL+C i sprawdz ile masz utroconych pakietów ( dla pewności przeprowadź test do routera zewnętrznego) jak testy wyjdą negatywnie tzn powyżej 7% utraty zrób print screen'a i wyślij adminowi, albo wydrukuj i idź do niego

Strefa czasowa: UTC + 2