Teraz jest 25 lut 2025, 00:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: PING
PostNapisane: 31 mar 2008, 22:57 

Misiex napisał(a):
dj197301 napisał(a):
Nie mylę pojęć - niestety często słaby PING jest również spowodowany kartą grafiki (przynajmniej w tej grze)
Sprawdzone!!!!
Pozdrawiam

Eeee... No jak karta graficzna może mieć wpływ na Ping ? Z jakiego żródła to przeczytałeś ?

Jak napisał YAKCYLL~ (w telegraficznym skrócie) tak to właśnie wygląda - bez wywodów - poczytaj o przesyłaniu w necie danych w czasie rzeczywistym i co komputer (twój) musi z tym zrobic aby je zinterpretowac - dowiesz się paru mądrych rzeczy :)
pozdrawiam

PostNapisane: 1 kwi 2008, 16:57 

Nie pig ise podnosi w tej sytuacji a twoj cpu nie wyrabia, stad lagi;)

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

PostNapisane: 3 kwi 2008, 22:05 

Pawciu napisał(a):
internet radiowy... wiesz z radiem jak to bywa ptak Ci się zesra na antenę i net Ci padnie. zobacz najlepiej jak dużo pakietów tracisz do serwera

Co Ty piszesz za herezje ja radiówki używam od ponad roku i nic sie takiego nie dzieje zero zagubionych pakietów wszystko zależy od sprzętu radiowego , konfiguracji serwera , dobrej woli dostawcy i szerokości jego łącza.
Ping u mnie skacze w godzinach szczytu miedzy 16tą a 23 h jak dużo wiary siedzi na necie (ponad 400 kick'ów) łącze im nie wyrabia (DSL 6Mb na ponad 70 user'ów)
W nocy albo w godzinach porannych ping do np NSZ nie wiekszy niż 30ms (a przeważnie w granicy 19) przy czym kumple z moich okolic na neozdradzie i kablówce w tym samym czasie mają o 10ms więcej.
Najłatwiej sprawdzić łącze wewnętrzne do serwera gł poprzez właśnie ping jak nie przekracza 3 ms to jest wszystko ok.
Problem tkwi właśnie w tym ,że radiowi dostawcy oszczędzają na sprzęcie ,nie chce im sie dokładnie punktów dostępowych ustawiać nie wspominając o antenkach u klientów.
U mnie ponad tydzień temu dostawca dołożył drugiego DSL'a tylko na WWW i już są postępy w godzinach szczytu.
Oprogramowanie serwera automatycznie przełącza na dane pasmo w zależności od tego co robimy na kompie.
Czekam jeszcze na trzecie łącze specjalnie dla graczy.
Tyle mam do powiedzenia na temat tzw RADIÓWKI.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2