Teraz jest 21 cze 2025, 19:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 maja 2010, 00:17 

Witam! Szukałem podobnego tematu- nie znalazłem. Mam problem z celnością w grze. Sytuacja (jedna z wielu): mam klatę gościa, który stoi blisko mnie, na muszce. Walę w niego pół magazynka, a ten stoi i nic. Ani razu nie trafiam, nie pojawia się ten żółty 'x', a po chwili ja gryzę glebę. Kiedyś kolesiowi skończył się magazynek, zmienił na pistolet i mnie dobił, mimo, że prawie cały czas strzelałem dokładnie w niego. Nie mówię o dużych odległościach, gdzie rzeczywiście mogę nie trafiać. Chodzi mi o sytuacje face to face. O co chodzi? Pingi mam ok 30-60 najczęściej, ranga First Sergeant, jeżeli to ważne. Pozdrawiam

PostNapisane: 12 maja 2010, 11:09 

Wyczyść cache itp.

PostNapisane: 12 maja 2010, 17:09 

Eee tam. Strzelaj seriami :P. To nie CoD, tu trzeba umieć strzelać ;).

-> PubMovie :D <-

PostNapisane: 12 maja 2010, 18:21 

Szczurson napisał(a):
Eee tam. Strzelaj seriami :P. To nie CoD, tu trzeba umieć strzelać ;).

Fakt jak ktoś strzela ile tylko ma pocisków w magazynku na full auto to są tego efekty wiadome.

PostNapisane: 28 maja 2010, 13:12 

O dzięki Panowie, tak mi pomogliście, że ja *********. A to forum też pomogło jak każde inne. Niby wszyscy wiedzą wszystko, ale jak coś trzeba mądrego napisać to ze świecą szukać. Zaskakujące jest to, że nikt nie widział jak strzelam, ale wszyscy trafnie spostrzegli, że pewnie jebie na oślep cały magazynek. Tak się akurat składa Szczurson, że strzelam seriami. Nie wiem co jeszcze trzeba robić, żeby "umieć strzelać" poza celowaniem w gościa i korekcją po oddaniu krótkiej serii. Nie mam pojęcia, chociaż osobiście strzelam na strzelnicy z Glocka od czasu do czasu. A jak venom17 nie ma nic do dodania to niech sobie postów nie nabija. Temat można usunąć. Narazie.

PostNapisane: 28 maja 2010, 14:44 

A ja nie rozumiem czego się tak spinasz. Ludzie na prawdę chcą pomóc, a nie wykpić Cię. Jakbyś określił w pierwszym poście, że ogarniasz to, że to nie CoD i że strzelasz seriami, ale nie masz rega, to inaczej by moja odpowiedź wyglądała.

Jeśli nie masz tego "iksa" (popularnie zwanego regiem), to znaczy że nie trafiasz w hitbox gracza (gracz ma swój model - czyli postać którą widzisz - a także hitbox'a - duch, który odpowiada za zbieranie w siebie pocisków :D). Najwyraźniej masz połączenie internetowe słabej jakości, albo serwer na którym grałeś taki był (heh, pamiętam pewien serwer... stał w Polsce, ping 15ms, a reg gorszy niż na angielskich ^^).

Teraz jesteś zadowolony?

PostNapisane: 2 cze 2010, 15:15 

Zawsze ktos pisze o "umiejętnym" strzelaniu seriami, a co dostaje w dupe od jakiegoś gościa blisko mnie to wali ogniem ciągłym, co wiecej, jak oglądałem filmiki na YouTube jak koleś strzela PKM bez zoom FULL AUTO bez przerwy i z okolo 50m ściąga kolesi to zmiękłem. U mnie PKM powyżej 20m to króciutkie serie bądź strzały pojedyncze. Czyżbym gubił pakiety? A może wszyscy grają na configach? SKILL? Skill nie zmienia rozrzutu broni ;) Może ktoś mądry jakoś naświetli mi sprawe? W pliku CFG jedyne co zmieniłem to z pingu 100 na 70, ale to tylko zniwelowało konieczność strzelania za cel.

PostNapisane: 2 cze 2010, 17:27 

W takie cfg nie warto się bawić. To setki godzin treningów dają pożądane efekty. Oczywistym jest, że w bliskiej walce wali się nierzadko full auto. Na dystans też można czasami puścić jakąś dłuższą serię, ale to wszystko zależy głównie od skilla i ogarnięcia poszczególnych broni. Istotnie, internet w tej grze ma gigantyczne znaczenie (patrz chrzanieni niemcy i ich reg), ale co Ci z neta, gdy trafić nie umiesz? BTW, to zoom przydaje się tylko w snajpie. Normalnie każdy karabin można ogarnąć bez zooma i nie ma żadnej różnicy czy strzelasz z, czy bez.

PostNapisane: 2 cze 2010, 18:42 

W takim razie gubie mase pakietów :| Tak samo jak ktoś autem na mnie jedzie i Sraw/Eryxem w niego strzele z bliska to pocisk przelatuje przez auto a gostek mnie rozjeżdża. To DEMOTYWUJE.

PostNapisane: 2 cze 2010, 18:59 

Nie tylko Ty tak masz. Mi też milion razy już chyba pocisk przeleciał przez pojazd. Tak samo z czołgu przez jeta, czy też helkę. Nic nie poradzimy.

PostNapisane: 2 cze 2010, 19:37 

bobstein_PL napisał(a):
Tak samo jak ktoś autem na mnie jedzie i Sraw/Eryxem w niego strzele z bliska to pocisk przelatuje przez auto a gostek mnie rozjeżdża. To DEMOTYWUJE.

To jest akurat bug gry i raczej nie ma wiele wspólnego z utratą pakietów. Każdemu to się często zdarza.

Zapisz sobie IP jakiegoś serwera (najlepiej tego na którym najczęściej grasz), wejdź w Menu Start->Uruchom->cmd->wpisz ping [IP serwera] -t Po chwili wciśnij Ctrl+C i zobacz ile pakietów tracisz.

PostNapisane: 3 cze 2010, 11:51 

Sporo zależy od serwerów, graliśmy kiedyś sparing na pifpafie i pociski z sraw ciągle przelatywały przez wrogie pojazdy, natomiast gdy graliśmy na innym hoście / bądź też na pifpaf, ale z innego regionu to pociski zachowywały się normalnie.

Strefa czasowa: UTC + 2