Teraz jest 23 lis 2024, 01:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 sty 2011, 19:40 

Witam wszystkich,moj problem polega na tym,ze kiedy klikam dwukrotnie na ikone bf2 na pulpicie przez chwile niby laduje a potem brak jakiejkolwiek reakcji.Instalowalem patcha 1.41,uruchamialem jako administrator i nic.Ponoc trzeba cos zmienic w jakims pliku video ale nie wiem co i jak a nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi.Prosze o pomoc.
Acha parametry lapka to:
AMD athlon x2 2.1Ghz
radeon hd4300 series
4GB ram 400Mhz
System Op: Windows7 64x

PostNapisane: 26 sty 2011, 23:12 

Zainstaluj jeszcze patcha 1.5 :wink:

=BRO= ->->-> -click

PostNapisane: 28 sty 2011, 01:55 

Zainstalowałem patch 1.41 po czym 1.5 i dalej to samo.Zauważyłem,ze kiedy ustawie w opcjach zeby uruchamiało na rozdzielczości 640/480 i kliknę na ikonę to pomiga na czarno i wraca na pulpit z czego wynika ze mój problem nie rożni się zbytnio od problemów innych.Czytałem tez ze trzeba zmienić coś z rozdzielczością w "moje dokumenty/battlefield 2/video.con" ale niestety nie mam tego pliku.Ma ktoś jakiś pomysł?

PostNapisane: 28 sty 2011, 12:21 

Widzę ,że mamy ten sam problem...
Zaktualizowałem bf niestety nie pomogło
Na forum znalazłem sposób... Należało zmienić ustawienia grafiki w plikach gry ale to nie pomogło
Próbowałem odpalać w trybie zgodności z win xp ale nic nie dało
Dodam ,iż na windowsie xp wszystko było jak należy.
Co do tego pliku usuń Battlefield 2 z moich dokumentów i "odpal" grę.
Mi to nic nie dało...

viewtopic.php?f=37&t=36970

PostNapisane: 28 sty 2011, 20:39 

Tez próbowałem usunąć ten folder parę razy i nic.Widze ze poprostu na win7 nie pogramy.

PostNapisane: 28 sty 2011, 22:32 

Napisałem do supportu ea może oni pomogą.
Jeżeli nie , trzeba będzie instalować starego dobrego xp...
EDIT1:
Otrzymałem odpowiedź:

Witam serdecznie,
Dziękujemy za kontakt z Centrum Pomocy Technicznej Electronic Arts.
Proszę wykonać następujący przegląd systemu:

1) Grę zawsze należy instalować (i grać) przy wyłączonych zbędnych procesach (również należy spróbować zmienić ustawienia lub wyłączyć programy antywirusowe oraz zapory sieciowe, często są w nich ustawione zbyt wysokie zabezpieczenia i to powoduje problemy z grą)
Jeśli posiadsz system operacyjny Windows Vista, XP uruchom Menadżera zadań (Wciskając "Ctrl + Alt + Delete") w zakładce APLIKACJE, włącz wszystkie uruchomione aplikacje (pojedynczo), natomiast w zakładce PROCESY wyłącz wszystkie procesy które nie są oznaczone jako SYSTEM, USŁUGA LOKALNA, USŁUGA SIECIOWA oraz procesy o nazwie Explorer.exe i TaskMgr.exe

UWAGA!: Komunikat: „OSTRZEŻENIE: Zakończenie procesu może przynieść nieporządanie skutki, w tym również utratę danych i niestabilność systemu. Proces nie będzie miał szansy na zapisanie danych. Czy na pewno chcesz zakończyć?” - jest komunikatem ostrzegawczym Sytemu Windows, który jedyny informuje o ewentualnych konsekwencjach wyłączenia tego programu. Stabilność systemu (jeśli nie jest uszkodzony np. przez wirusa) może jedynie zakłócić wyłączenie procesu niezbędnego do jego funkcjonownia.

2) Jeżeli to nie pomoże, to proszę RĘCZNIE odinstalować grę razem ze wzmiankami w rejestrze i później ponownie ją zainstalować na koncie z pełnymi uprawnieniami administratorskimi oraz używając takiego folderu docelowego, jaki gra sama zaproponuje podczas instalacji. Proszę wyłączyć wszelkie napędy wirtualne oraz programy emulujące. (informacje jak to zrobić znajdzie Pan na m.in. na naszej stronie internetowej http://www.polska.ea.com w zakładce CENTRUM POMOCY lub na stronie http://www.ea.com na stronie suportu amerykańskiego - bezpośredni link http://support.ea.com/cgi-bin/ea.cfg/ph ... d=APR5xKej)

3) Proszę również pobrać ze strony producenta i zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej. Proszę również regularnie pobierać aktualizacje MS Windows.

4) Również inne programy mogą zakłócać poprawne działanie gry:
Komputer, aby gra działała prawidłowo powinien być wolny od wirusów oraz programów typu spyware oraz adware. (np. darmowy antywirus: http://www.free-av.com/ , darmowe narzędzie do usuwania ad-ware: http://www.lavasoftusa.com/products/ad_aware_free.php , darmowy program do usuwania spyware: http://www.safer-networking.org/pl/mirrors/index.html )
Proszę również przeskanować rejestr systemu Windows programem do porządkowania rejestru np. http://www.eusing.com/Download/EFRCSetup.exe

Pozdrawiam,
Łukasz
EA Centrum Pomocy.

Nie wnosi zbyt wiele do tematu ale może komuś to pomoże...

Ostatnio edytowano 29 sty 2011, 14:24 przez M4rio, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 sty 2011, 02:45 

A próbowałeś którąś z tych metod?

PostNapisane: 29 sty 2011, 14:18 

1.Instalowałem i uruchamiał w trybie zgodności bez zbędnych procesów z marnym efektem.
2.Mam pełne uprawnienia więc nie próbowałem.
3.Pobrałem najnowsze strerowniki , zainstalowałem je ale gra i tak nie działała.
4.Mam już wgrany mccafee ,wyłączyłem go i odpaliłem grę niestety nie działała.
Spróbje pobrać kopie zapasową z sieci i odpalić na moim kluczu...

PostNapisane: 31 sty 2011, 03:23 

Próbowałem zmieniać rozdziałke we wszystkich plikach video.con jakie znalazłem w folderze z gra i różne cuda...Chyba na siódemce nie zagram. Trzeba będzie wrócić na starego kompa .

PostNapisane: 31 sty 2011, 15:01 

Niestety nie pogramy na Win7...
Pozostaje instalacja xp.
Temat można zamknąć

PostNapisane: 31 sty 2011, 16:12 

BF2 bezproblemowo dziala na win7. ostatecznie zrob format systemu i powinno smigac

PostNapisane: 31 sty 2011, 17:15 

Niestety BF2 nie obsługuje 64 bitowej wersji systemu.
Możemy spróbować z tym.
http://www.sevenforums.com/tutorials/31 ... -mode.html
Jeżeli nic nie da to niestety nie pogramy na win7

PostNapisane: 31 sty 2011, 20:51 

M4rio napisał(a):
Niestety BF2 nie obsługuje 64 bitowej wersji systemu

co?! ja gram na 64 bitowej od początku istnienia win7 i nie mialem najmniejszego problemu z gra.

PostNapisane: 1 lut 2011, 06:36 

To tak samo jak ze starym jedi knight 2:jedi outcast niektorzy grali na win7 64x a inni (w tym i ja) próbowali 1000 sposobów i nadaremno.

PostNapisane: 4 lut 2011, 20:24 

Tak odpisało mi EA...
Ja też próbowałem już chyba wszystkich możliwych sposobów (poza zmianą systemu oczywiście)

Strefa czasowa: UTC + 2