Witajcie. Mam podobny problem z wysokim pingiem. Korzystam z Neostrady 6 MB, a mój komputer spełnia wszystkie zalecane wymagnia gry. PB mam w pełni zaktualizowany. Kłopot polega na tym, że prawie zawsze, gdy gram na nierankingowych serwerach, mój ping wynosi 200 - 400 ms. Na rankingowych jest to najczęściej 53, a maksymalnie 130 ms.
Nietrudno się domyślić, że z takim pingiem na nierankingowych po kilku sekundach serwer mnie wywala

Odblokowałem już wszystkie bronie dla klas, którymi gram najczęściej, więc na unlockach i punktach do BFHQ mi nie zależy. Trudno jest jednak znaleźć popularny i w miarę zapełniony serwer rankingowy, na którym gra się na innej mapie niż Strike at karkand. Nie mogę już na nią patrzeć. Moje ulubione mapy to FuShe Pass, Operation Clean sweep, Daqing oilfields, Kubra dam, Songhua Stalemate i Dragon Valley. Ta ostatnia akurat często jest grana na rankingowych, jednak pomimo swojej wspaniałości też może być nużąca po pewnym czasie.
Szukałem już wcześniej rozwiązania tego problemu i zauważyłem, że inni ludzie mieli odwrotną sytuację. Na rankingowych im lagowało a na nierankingowych bez problemu.