Teraz jest 25 lis 2024, 02:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 kwi 2013, 22:48 

Witam. Dzisiaj wraz z kolegą kupiliśmy sobie BF'a 2jeczkę w edycji kolekcjonerskiej. Poinstalowane wszystko elegancko(włącznie z PB), spatchowane do wersji 1.5 no i potem już tylko schody... Obojętnie na jaki serwer nie wejdę mija max minuta gra zcina i wraca do menu z komunikatem "Utracono połączenie z serwerem"... Porty podane w instrukcji odblokowałem - nie pomogło, przeinstalowałem PB - nie pomogło. Wstyd się przyznać ale kiedy się przed zakupem ciskało na piracie to wszystko śmigało. Dzisiaj świeżutka płyta prosto z empiku i taki feler :( Dodam, że czasami dzieje się tak dokładnie w chwili kiedy "padnę" (zakładając, że nie wywali po 30 sekundach jak nie wyjdę nawet z respa) a czasami właśnie bez żadnego szczególnego momentu, na przykład po 30 sekundach jak dopiero co ruszam się z respa...

Posiadam Windows 7 x64
Internet : TPSA 20mb/s kablowy

Konfiguracja sprzętowa ciągnie BF'a 3 na ultra więc pytania o nią możemy sobie darować ^^ Zgodność z Win7 i WinXp SP3 nic nie daje. "Uruchom jako administrator" również nie pomaga. Z góry dzięki za pomoc.

PostNapisane: 5 kwi 2013, 16:37 

Właśnie (między innymi) chodzi o to, że masz za dobry sprzęt do tej gry. Masz system ...x64 (64 bitowy) a gra była tworzona dla systemów x86 (32 bitowych). Zainstaluj sobie windows xp x86 - później grę i pochwal się wtedy czy działa :) lub jeśli tak dobrze śmigał Ci pirat - to go zainstaluj , ale z własnym oryginalnym kodem.

PostNapisane: 5 kwi 2013, 22:35 

Wydaje mi się, że w moim wypadku problemem była zmiana miejsca instalacji BF2. Potem Jednoski specjalne instalator bez pytania walił na C:/ ... kiedy to BF2 miałem zainstalowane na D:/. Po przeinstalowaniu, bez zmiany lokalizacji (wszystko domyślne na C:/Program Files etc.) wszystko działa z serwerów nie wywala ;) Dzięki za pomoc, wydaje mi się, że temat można zamknąć chyba ze ktos coś jeszcze podpowie, żeby może osoby z podobnym problemem, nie musiały robić nowego tematu ;)

PostNapisane: 6 kwi 2013, 23:40 
Redaktor Battlefield.pl

Ja tylko dodam żeby nie słuchać ZebMCS, mi BF2 działał bez problemów na 64 bitowej Siódemce, bez żadnych trybów zgodności i innych sztuczek. Na Win8 x64 mam już problem z alt-tabem ale dalej można grać godzinami po sieci bez trybów zgodności, pod warunkiem że nie będzie się wychodziło na pulpit.

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 7 kwi 2013, 01:41 

_Dominiko_PL napisał(a):
Ja tylko dodam żeby nie słuchać ZebMCS, mi BF2 działał bez problemów na 64 bitowej Siódemce, bez żadnych trybów zgodności i innych sztuczek. Na Win8 x64 mam już problem z alt-tabem ale dalej można grać godzinami po sieci bez trybów zgodności, pod warunkiem że nie będzie się wychodziło na pulpit.

Też już nie odnotowuje, żadnych problemów z serwerami i samą grą. Jedynie faktycznie jak "alttabuje" grę to potem albo mi sie wylacza sama albo zamiast powrotu gry mam czarny ekran. Nie wiem, jakby ktoś miał na to jakąś radę to chętnie posłucham, nie jest to jakieś MEEEGA ważne ale zawsze warto wiedzieć ;)

PostNapisane: 7 kwi 2013, 10:05 

Ściągnij alt-tab hotfix.

Strefa czasowa: UTC + 2