Teraz jest 17 lut 2025, 06:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 11:44 

Nom też tanio. Ja za taką kosiarę zabuliłem 4500- z czego 1500 to za sam procesor hehehehe... :).

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 11:46 

Ja nie wiem po co ludzie kupują te 64 bitowe procki jak nie ma jeszcze systemu operacyjnego pod gry oraz samych aplikacji i gier które by tę architekturę wykorzystywały. Dajecie więcej kasy za napis 64 a dalej jedziecie w 32.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 12:01 

Ve2yr napisał(a):
Fajny pomysl, zreszta najczesciej dziala na starym kompie tez takie motywy wrzucalem :twisted: :) :twisted: :) :twisted: Teraz nie mam problemow komp :
p4 3,2 ghz,
1024mb ramu kingstona,
plytka asusa PRO,
GF 6600 GT.
Wszystkie giery chodza jak marzenie w najwyzszych detalach. Cud i miod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :D

Napisz coś więcej o tym GF6600 GT - jakiej firmy, ile ramu, jaka szyna, jakie taktowanie, ile zapłaciłeś i ... jak się gra 8)

PotulnY napisał(a):
Ja nie wiem po co ludzie kupują te 64 bitowe procki jak nie ma jeszcze systemu operacyjnego pod gry oraz samych aplikacji i gier które by tę architekturę wykorzystywały. Dajecie więcej kasy za napis 64 a dalej jedziecie w 32.

Kupują z myślą o przyszłości. Ja, jak bym teraz kupował nową płytę, to też bym się zastanowił nad 64 bitami. Wiem, że teraz mi to na nic, ale po co mam za rok znowu kupować nową płytę ...

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 12:23 

PotulnY napisał(a):

I tu się nie zgodzę.... Procesory Athlon 64bitowe są bardzo wydajne w 32 bitach i co do gier są lepsze od P4 32 bitowych, mimo, że gry nie wykorzystują 64 bitów.
Ale chyba przyszłość procesorów będzie w procesorach kilkurdzeniowych.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 30 sie 2005, 13:31 przez wexel, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 13:22 

Gigabyte gf 6600gt, 128mb ramu, jeszcze zadna ga mi sie nie ciela nawet po 10 g grania. gram juz od 7.00 w bfa i nic a potradie po 15 godzin :) :twisted: A i RZECZ NAJWAZNIEJSZA KARTA JEST W WERSJI PCI EXPRESS 16 POTOKOWA, PLYTKA MAM TEZ NA ZLACZU 16 POTOKOWYM, DLATEGO WSZYSTKO TAK DZIALA!!! AGP W POROWNANIU DO PCI TO NIEBO A ZIEMIA.............. :!: :!: :twisted: :twisted: :twisted: :) :) :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 13:34 

wexel napisał(a):
PotulnY napisał(a):

I tu się nie zgodzę.... Procesory Athlon 64bitowe są bardzo wydajne w 32 bitach i co do gier są lepsze od P4 32 bitowych, mimo, że gry nie wykorzystują 64 bitów.
Ale chyba przyszłość procesorów będzie w procesorach kilkurdzeniowych.

Pozdrawiam.
Tak owszem ale nie jest to taka kolosalna różnica. Owszem można kupować przyszłościowo, ale IMHO lepiej poczekać i zobaczyć jak się to rozwinie kiedy już będzie soft na 64. Bo jak narazie wydaje mi się że to tylko taka moda na 64 aby być na topie, ale jak ktoś ma i chce wydawać kase to ja nic przeciwko nie mam;).

Tytuł: Re: heheh
PostNapisane: 30 sie 2005, 13:59 

Barten napisał(a):
No wiesz, trochę mamy inne sprzęty... Powiedz mi jak się Athlon 64 sprawuje w grach...

PS.1 Mi nie chodzi na low , tylko na high ile będzie;p
PS.2 nasze procki dzieli 800 mhz, to o ponad 2 razy więcej od mojego starego procka który rządził przez 7 lat:). Vice City przeszedłem na nim :)

Ahahahaha jaka bzdura 800MHz hahahahaha kto ci tak powiedzial? Pan w sklepie mowil ze ten athlon ma 3.8GHz? czy co? Buahahah nie no leze wybitnie :D. 3800+ nie oznacza ze masz 3800MHz... O ile dobrze pamietam to 3800+ ma taktowanie 2.4GHz, moj 3200+ ma 2.0GHz, ale juz do mnie jedzie chlodzenie takze za jakis tydzien juz bede mial tego twojego 3800+ ;]. Po swietach troche kasy wpadnie to kupie ram i chlodzenie na karte (GeForce 6600GT) i zegary podkrece do 580/1120. I bede mial 500zl taniej lepszy sprzet ot twojego. Takze mysle, zes nie trafil :D

UPDATE: Wezyr blagam nie pisz o sprzecie bo sie nie znasz kompletnie. Od kiedy to gf 6600GT ma 16 potokow? Acha i co to jest 16 potokowe pci-e? Super neologizmy! Szkoda, ze nie do przyjecia! gf 6600GT ma 8 potokow. Roznica miedzy agp i pci-e jest taka ze podczas gry jej nie zobaczysz. Na drugi raz sprawdz zanim co napisales zanim to opublikujesz, bo gdybymy zyli w sredniowieczu to jzu bys na stosie za herezje plonal...

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 14:11 

Może i kolosalnej róznicy nie ma w wydajności Athlonów 64 i P4 ale .... Platforma pod Athlona 64 razem z procesorem wychodzi kilka stów taniej niż platforma P4 o zbliżonej wydajności.
Fakt... do obrabiania grafiki , strumieni wideo P4 jest lepszy ale w grach to Athlony już od jakiegoś czasu są lepsze.
A jeżeli coś co jest w grach szybsze oraz ogólnie tańsze ... wybór jest jeden.
Są zwolennicy platformy P4 i dobrze, bo gdyby nie było konkurencji to byśmy na dzień dzisiejszy pewnie stali na poziomie P2 500MHz który by kosztował z 1000PLN :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 14:38 

ja co prawda sprzet mam prawie za darmo ale w momencie gdy za 800 zl mam p4 3.0/64 i za prawie takie same pieniadze mam 32 no to o czym tu myslec? akurat w tym momencie gdy kupowalem intelowskie '64' bylo tansze nawet od amd64. skladalem wczoraj oferte na komputer do domu dla ludzi, chcieli amd. przecierz nie bede im ladowal jakiegos socketu a tylko dlatego ze calosc wyjdzie 200 zl taniej, a "nie ma jeszcze oprogramowania korzystajcego z architektury 64bit"? co z tego ze dzisiaj nie ma roznicy? nie wszyscy wymieniaja sprzet co pol roku 8)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 15:13 

keicaM napisał(a):
Barten napisał(a):
No wiesz, trochę mamy inne sprzęty... Powiedz mi jak się Athlon 64 sprawuje w grach...

PS.1 Mi nie chodzi na low , tylko na high ile będzie;p
PS.2 nasze procki dzieli 800 mhz, to o ponad 2 razy więcej od mojego starego procka który rządził przez 7 lat:). Vice City przeszedłem na nim :)

Ahahahaha jaka bzdura 800MHz hahahahaha kto ci tak powiedzial? Pan w sklepie mowil ze ten athlon ma 3.8GHz? czy co? Buahahah nie no leze wybitnie :D. 3800+ nie oznacza ze masz 3800MHz... O ile dobrze pamietam to 3800+ ma taktowanie 2.4GHz, moj 3200+ ma 2.0GHz, ale juz do mnie jedzie chlodzenie takze za jakis tydzien juz bede mial tego twojego 3800+ ;]. Po swietach troche kasy wpadnie to kupie ram i chlodzenie na karte (GeForce 6600GT) i zegary podkrece do 580/1120. I bede mial 500zl taniej lepszy sprzet ot twojego. Takze mysle, zes nie trafil :D

UPDATE: Wezyr blagam nie pisz o sprzecie bo sie nie znasz kompletnie. Od kiedy to gf 6600GT ma 16 potokow? Acha i co to jest 16 potokowe pci-e? Super neologizmy! Szkoda, ze nie do przyjecia! gf 6600GT ma 8 potokow. Roznica miedzy agp i pci-e jest taka ze podczas gry jej nie zobaczysz. Na drugi raz sprawdz zanim co napisales zanim to opublikujesz, bo gdybymy zyli w sredniowieczu to jzu bys na stosie za herezje plonal...

Kurcze keicaM, wyprzedziłeś mnie...

Ve2yr napisał(a):
Gigabyte gf 6600gt, 128mb ramu, jeszcze zadna ga mi sie nie ciela nawet po 10 g grania. gram juz od 7.00 w bfa i nic a potradie po 15 godzin :) :twisted: A i RZECZ NAJWAZNIEJSZA KARTA JEST W WERSJI PCI EXPRESS 16 POTOKOWA, PLYTKA MAM TEZ NA ZLACZU 16 POTOKOWYM, DLATEGO WSZYSTKO TAK DZIALA!!! AGP W POROWNANIU DO PCI TO NIEBO A ZIEMIA.............. :!: :!: :twisted: :twisted: :twisted: :) :) :D :D

Ve2yr, przetłumacz mi na polski, proszę, co oznacza to sformułowanie: "PLYTKA MAM TEZ NA ZLACZU 16 POTOKOWYM" :?:

Co do stwierdzenia: "jeszcze zadna ga mi sie nie ciela" , to będziesz miał okazję poznać pierwszą. Wystarczy, że uruchomisz BF2 w rozdzielczości 1280x1024 w najwyższych detalach.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 15:17 

PotulnY napisał(a):

Przecież jest Windows XP Pro x64, a co do gier to jest patch do Far Cry dla 64 bitowego OS poprawiający wydajność tejże gry dla przykładu...

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 16:20 

do werewolf. GRAM w bfa2 wlasnie w takiej rozdzielczosci i najwyzszych detalach :!: :!: :!: :P a chodzilo mi o to ze mam plytke pod ktora podchodza zlacza pci express. 16 potokow :!: :!: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 16:21 

PotulnY napisał(a):

mam inne zdanie, po kupnie procesora 64 bitowego wszystko przyśpieszyło (sprawa architektury i połaczenia procesor - pamięć).
Tak jak kolega wyżej pisał jest windows 64bitowy, jest linux 64 bitowy i są patche do gier, ale ja go wykożystuje barziej w programach.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 16:33 

Ve2yr napisał(a):
do werewolf. GRAM w bfa2 wlasnie w takiej rozdzielczosci i najwyzszych detalach :!: :!: :!: :P a chodzilo mi o to ze mam plytke pod ktora podchodza zlacza pci express. 16 potokow :!: :!: :!:

Ve2yr ... to nie jest 16 potoków ... tylko PCIx16, tak jak AGPx8 , tu niechodzi o potoki tylko szerokość magistrali która w PCI Express wynosi 1x, 8x i 16x ( to są na razie najczęściej używane tryby) ... a w praktyce na razie wydajność platformy AGP i PCI Express jest porównywalna... co nie znaczy, mże gorsza, PCIE jest bardziej przyszłościowa, bo zastąpi i PCI i AGP... na kilka lat pewnie, bo znowu coś wymyślą.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 16:45 

[quote="PotulnY"]Ja nie wiem po co ludzie kupują te 64 bitowe procki jak nie ma jeszcze systemu operacyjnego pod gry oraz samych aplikacji i gier które by tę architekturę wykorzystywały. Dajecie więcej kasy za napis 64 a dalej jedziecie w 32.[/quote]

Mylisz się. Ja mam Athlon 64 bit i Windows XP 64 bit i gram na tym w BF2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2