Teraz jest 26 lis 2024, 21:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 15:40 

Goomich napisał(a):
Hokahey napisał(a):
Wystarczy spojrzeć na powyższ zdjęcie i chyba staje się jasne co potrafi X-Fi (zakłądająć tak jak napisałem wczśniej jeślli to jest prawda (czyt. w innych grach będzie podobnie) także oprócz 64MB ramu i kolorwej diodki dodaj sobie zwiększenie wydajności w grach 8)

Nie tyle zwiększenie wydajności, co zmniejszenie strat z powodu dźwięku.
Niemniej, tylko odrobina RAMu, to trochę za mało, jak na różnicę cen między Platinum, a Fata1ity.

Zwiększają/zmniejszają w tym wypadku to to samo i to jest oczywiste ( liczy się efekt końcowy)... - natomiast różnica cenowa Platinum vs Fatal1ty - to już jest całkiem inny "temat" jednych stać innych nie lub im szkoda... tam gdzie liczy się maksymalna wydajność w grach Fata1ity sprawdzi się znakomicie :) ( chyba zamieszczone fotki mówią same za siebie a przyrost/zmniejszenie obciążenia wydajności rzędu 40 % jest bardzo dużym atutem SB Fata1ity

P.S. Jeżeli różnica rzędu 41 FPS a 57 FPS jest dla Ciebie zbyt mała biorąc pod uwagę cenę to po prostu nie kupisz tego produktu i tyle natomiast mi osobiście bardzo odpowiada taki "przyrost" wydajności i na pewno sobię sprawię SB Fatal1ty ( zakładając że poziom wydajności utrzyma się w innych grach na mniej więcej podobnym poziomie)
P.S.2 No i na dodatek X-Fi to nie tylko boost w grach to całkiem nowy kodek dźwiękowy oferujący szereg innych zastosowań/korzyści...

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2005, 12:59 

Hokahey napisał(a):
sprawdzi się znakomicie :) ( chyba zamieszczone fotki mówią same za siebie a przyrost/zmniejszenie obciążenia wydajności rzędu 40 % jest bardzo dużym atutem SB Fata1ity

Ale te fotki to reklama.

Popatrz się na to:

http://www.guru3d.com/article/sound/246/13/
http://www.anandtech.com/multimedia/sho ... =2518&p=10

W porównaniu do "starego" Audigy 4 daje w jednym raptem 2 klatki więcej, w drugim nie ma różnicy. Większa jest przy porównaniu do VIA.

I teraz pomyśl sobie, że jeśli różnica między Audigy, a X-Fi jest taka mała, to jaka będzie między X-Fi, a X-Fi?

i zwisa mi to.

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2005, 14:28 

Goomich napisał(a):
Hokahey napisał(a):
sprawdzi się znakomicie :) ( chyba zamieszczone fotki mówią same za siebie a przyrost/zmniejszenie obciążenia wydajności rzędu 40 % jest bardzo dużym atutem SB Fata1ity

Ale te fotki to reklama.

Popatrz się na to:

http://www.guru3d.com/article/sound/246/13/
http://www.anandtech.com/multimedia/sho ... =2518&p=10

W porównaniu do "starego" Audigy 4 daje w jednym raptem 2 klatki więcej, w drugim nie ma różnicy. Większa jest przy porównaniu do VIA.

I teraz pomyśl sobie, że jeśli różnica między Audigy, a X-Fi jest taka mała, to jaka będzie między X-Fi, a X-Fi?

To że jest to reklama to ja doskonale sobie zdaję z tego sprawę i chyba jasno się wyraziłem w poprzednich postach "zakładając że poziom wydajności utrzyma się w innych grach na mniej więcej podobnym poziomie" i tu niestety wyszło szydło z worka po tych testach co dałeś do nich linki (wcześniej ich nie widziałem )... osobiścię liczę na to iż przyszłe gry dadzą jednak tak upragnioną różnicę w grach w przypadku samych FPS a X-RAM wtedy zapracuje na siebie :) :D ...

Ale nie zapominajmy że X-Fi posiada szereg innych funkcji jak choćby obsługa 127 głosów !!!! mniam mniam :wink: gdzie Audigy 4 potrafi obsłużyć zaledwie 64 głosy... już tylko ten atut skłoniłby mnie do kupna nowej dźwiękówki bo 2 x więcej odgłosów to w grze może robić naprawdę piorunujące wrażenie :-) plus kilka innych ciekawych funkcji takich jak poprawa odsłuchu dźwięku mp3 czy świetne odwzorowanie dźwięku na słuchawkach stereo ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2