Teraz jest 27 lis 2024, 00:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 02:01 

MK69A1 napisał(a):
zlomik napisał(a):
NO PROSZE !! :).. jaka taniutka jest na zachodzie.. nic tylko zamawiac :).. hyhy swoja droga niezle chamy z tych polaczkow ze chca na rodakach krocie zarabiac. a co gorsza na najmlodszych ktorzy podswiadomie chca miec taka klawiature i wierca starym dziure w brzuchu.. a biedni rodzice kupuja na "odczep sie" :)

O ile się nie mylę, to jest chyba tylko nakładka BF2.
W Polsce nakładka jest za ok. 90zł.

sorki - moja wina - zapodalem nie tego linka
ale to nie zmienia faktu ze w PL nadal sie nie oplaca kupowac, bo kompletna klawiatura tam i tak jest ponad 2x tansza ---> http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16823161013

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 08:39 

Dlamnie ta klawiatura to shit a szczegulnie ta do BF2. To wyglada jak by bylo dla niepelnosprawnego dziecka ktore nie umie odroznic WSAD od innych guzikow albo ma problemy z ustawieniem kontrolek. Bzdura!

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 08:49 

Nie naleze do tych ktorych nie stac.. ale az tak poje**ny na punkcie BF2 nie jestem.. W przeciwienstwie do wiekszosci tu obecnych ja uzywam kompa do aplikacji biurowych rowniez.

IMHO dla dzieciakow uzywajacych kompa tylko do gier jest ok.. gorzej z cena dla rodzicow :twisted:

EDIT: szczerze, ta klawiatura nie wyglada na cos co sie nadaje do czegos innego niz granie, a komu sie chce co chwile zmieniac klawiature, w zaleznosci co chcemy robic.. pisac dokumenty, grac etc.

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2005, 14:01 

ehm zauwarzylem ze wy myslicie ze jak ktos nie ma 18 lat to siedzi i tylko gra na kompie? :lol: i ze kase od starych na wszystko dostaje :lol: ja mam 16 lat komp przydaje mi sie do szkoly, sluchania muzy itp. wiec nie jest tylko do grania.... aaa a kasa myslicie ze kazdy dzieciak z tego forum dostaje po 400 zl na miecha :lol: jakos ja kompa nie mam za super ..... aaa moze jakies bachory (11-14 lat) co maja bogatych rodzicow to tak dla nich wszystko proste ale zauwazcie ze od 13 roku zycia zaczyna sie dorastac i przestaje sie patrzec tak ze rodzice kupia a jak nie to sie zamykam w pokoju .... wiem jak jest z kasa i nie
Cytuj:
[...] i wierca starym dziure w brzuchu..[...]
wiec podejscie do wszystkich niepelnoletnich ze to bachory to gratuluje....

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2005, 22:35 

Przez przypadek stalem sie posiadaczem tej klawiatury i nakladki na BF2.
Co moge o niej powiedziec....

Niestety granie na niej wymaga dluzszego czasu przyzwyczajanie, (oj bardzo dlugiego :) ) rozklad klawiszy dla lewej reki jest jednak troche inny niz w standardowym ukladzie. Mniej wiecej od premiery Half Lifa zaczolem grac na ukladzie WASD, wiec palce przez te lata sie juz przyzwyczaily/wyrobily (wczesniej gralem na strzalkach)
Pogralem na Z-Boardzie+BF2 jakies 4-5 godzinek i szybciutko wrocilem do starej klawiatury ktora bezpiecznie lezala sobie obok. (Nie ma problemu z podpinaniem 2 klawiatur rownoczesnie.) Bede jeszcze probowal opanowac Z-Boarda ale czy cos z tego wyjdzie, nie wiem.
Na razie widze wiecej minusow niz plusow. Klawisze chodza troche ciezej niz w przecietnej klawie i palce troche bola, jakosc plastiku jest delikatnie mowiac nie najlepsza, mam Winde i Linuxa i... problem przy starcie nie moge wybrac systemu (strzalki nie dzialaja), w standardowej nakladce zamiast litery "A" jest "D" tak wiec mamy 2XD, na szczescie to tylko pomylka w nadruku :) (oj jaka byla moja konsternacja jak to zobaczylem).
Z fajnych rzeczy to napewno bajerancki wyglad, szybkosc i latwosc wymiany nakladki, sterownik klawiatury sam momentalnie rozpoznaje nakladke i przekonfiguruje klawiature, (bez zadnej nakladki nie mozna nic "wklepac" klawa sie wylancza).

Powalcze jeszcze jakis czas na niej i napisze jak mi poszlo z przyzwyczajaniem.

P.S. Nakladka do gier i BF2 jednak sie roznia troszeczke nie jest to tylko doklejony obrazek z BF

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2005, 23:23 

eh to zle powiedzialem ale na zdjeciu wyglada prawie tak samo :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2005, 23:45 

xIx napisał(a):
Mniej wiecej od premiery Half Lifa zaczolem grac na ukladzie WASD, wiec palce przez te lata sie juz przyzwyczaily/wyrobily (wczesniej gralem na strzalkach)

Dokladnie tak jak ja, dostalem komapa w czasach gdy bylo juz wypasione demo Unreal Tournament (stara czesc) i full wersja HL 1. Podpatrzylem ze wiekszosc kolegow gra na WSADzie wiec tez nie chcialem byc gorszy i zaczolem. PIerszy miech patrzylem sie na przyciski a potem juz nie moglem grac na strzalkach bo bylo to niewygodne trzymac reka tak blisko myszy.
Dla mnie by bylo wazne zeby ten uklad dla lewej reki byl jak najbardziej podobny do WSADa i klawiszy kolo niego

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2005, 00:51 

g-sus.. przez te swoje debesciarskie avatarki jestes dla mnie bogiem :)..

a ja gram na ESDF po to zeby miec po obu stronach klawiszy kierunkowych dodatkowe klawisze odpowiadajace jeszcze dodatkowym funkcja :).. pod A i Q mam kanaly radia w BF'ie ( a szkoda by mi bylo na rzecz WSAD'u stracic te klawisze )

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2005, 09:30 

Znalazła się też w ofercie Multimedia Vision: http://www.mmv.pl/news/index.php?szczegoly=491

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2005, 13:08 
MK69A1 napisał(a):
zlomik napisał(a):
NO PROSZE !! :).. jaka taniutka jest na zachodzie.. nic tylko zamawiac :).. hyhy swoja droga niezle chamy z tych polaczkow ze chca na rodakach krocie zarabiac. a co gorsza na najmlodszych ktorzy podswiadomie chca miec taka klawiature i wierca starym dziure w brzuchu.. a biedni rodzice kupuja na "odczep sie" :)

To jest nakladka co nie zmienia faktu ze w przeliczeniu na zlotowki 6.99 USD to 23 zl a nie 90 zl.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2005, 13:20 

BoBo napisał(a):
ale to nie zmienia faktu ze w PL nadal sie nie oplaca kupowac, bo kompletna klawiatura tam i tak jest ponad 2x tansza ---> http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16823161013

Ktoś z Was kupował na newegg? Wysyłają do Polski? Jakie są koszty wysyłki do PL? Trzeba płacić cło? Podatek? Jaki byłby łączny koszt tej klawiatury z newegg (base+nakładka bf2)?

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2005, 16:16 

Anonymous napisał(a):
MK69A1 napisał(a):
zlomik napisał(a):

To jest nakladka co nie zmienia faktu ze w przeliczeniu na zlotowki 6.99 USD to 23 zl a nie 90 zl.

Pozdrawiam

Boże, widzisz i nie grzmisz??? Gdzie ty masz człowieku napisane 6.99$??? To jest kwota PRZESYŁKI!!!! Dodaj sobie do tego jeszcze dodatkową usługę serwisową - za jakies 10 $ (minimum) i łącznie wychodzi ci za klawe 60$ a za nakładkę jakies 27$!!

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2005, 11:43 

AndyN napisał(a):
BoBo napisał(a):

Ktoś z Was kupował na newegg? Wysyłają do Polski? Jakie są koszty wysyłki do PL? Trzeba płacić cło? Podatek? Jaki byłby łączny koszt tej klawiatury z newegg (base+nakładka bf2)?

Z newegg nie ma problemu bo wszystko zalatwiasz przez shopthestates.com ;) Oni Ci moga to nawet przepakowac zeby bylo uzywane i obchodzisz sie bez cla ;) Wiem, bo tak ram bede kolowal do Polski. Wyjde na tym 400 zl taniej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2