wracajac do realistyki to mam amercicas army i ono wcale nie jest takie realistyczne... przeszedlem wszystkie treningi tylko nie rozumiem po jakiego grzyba musimy np. zdawac test na medyka... ktory da nam tylko tyle ze bedziemy mogli byc medykiem i dawac bandaze... a na tescie byla porcedura reanimacji, zachowywania sie podczas szoku itp... po jakiego chu... jest to skoro i tak w praktyce sie tego nie wykorzystuje.
zreszta hitboxy sa tam troche niedoskonale i powinno byc tak ze masz ten "pasek zycia" w postaci goscia podzielony na rece i nogi itd... bo i tak jak dostaniesz w reke to wolniej biegniesz....
Najrealistyczniejsze jest Operation Flashpoint bo tam nie masz paska zycia tylko mosisz sie czuc w zolnierza... pamietam jak jechalem w abramsie i pierd... we mnie t-72... bylem wtedy dowdoca... rozwalilo mi nogi i rece... cudem wyskoczylem z czolgu... i moglem sie tylko powoli czolgac TO jest realizm... tylko ze grafa mogla by byc trohce lepsza ale cos za cos... np. w OF jest grawitacja, jezlei sie jest snajperem trzeba uwzglednic kierunek wiatru, grawitacje itd...
Wiem ze to jest stronka o bfie ktorego jestem fanem, ale musialem wam podac przyklad prawdziwy wzor realistycznego FPS'a
PS: W OF mozna jezdzic traktorkami samochodami cywilnymi itd