Co do ustawień- być może coś skopałem... Zobacze i zmienie to i owo. U mnie problem jest taki, ze single chodzi mi nawet na high (wszystko oprócz AA i anzio), a w multi mapki juz na srednich się wieszają. W każdym razie - wole grać na low, przynajmniej do czasu skompletowania nowego kompa
.
A co do P4... Można mniej więcej powiedzieć tak:
Athlon 3000+ odpowiada wydajnościowo mniej wiecej P4 3,2 Ghz (Prescott, L2 2048 kb). Pomijam milczeniem fakt, ze P4 jest o 300 zł droższe...
I tu zaczynają się ciekawe rzeczy dziać, bo dochodzimy do overclockingu. Jeśli w P4 zwiększenie FSB daje nieznaczne efekty (sprawdzone empirycznie... dodanie do mojego proca 500 mhz dało taki jedynie efekt, ze można było wyłączyć grzejniki w pokoju - i tak ciepło było) to w Athlonach pozwala na realne zwiększenie wydajności... I tak za owe niecałe 700 zł, które wydamy na 3000+ mamy wydajność rzędu P4 670 (3,8 Ghz; 2048 kb cache) i to na standardowym chłodzeniu z boxowej wersji proca... A jesli mamy lepsze chłoenie, np. Thermaltake Typhoon czy Arctic Cooling Freezer 64 Pro (odpowiednio 170 i 70 zł, ale ten pierwszy jest troche lepszy) mozemy pójść jeszcze dalej i z standardowych 1800 mhz uzyskać 2600-2700, co bije na głowe wszystko co jest w stanie zaoferować Intel (wliczając w to serie Extreme Edition za 4,5 tys zł...). A na dokładke mamy zapewnienie AMD, że Socket 939 będzie wykorzystywany jeszcze conajmniej 2 lata...
Co do kart dźwiękowych zintegrowanych - niedość, że na pewno ma to jeszcze zapewne z dźwiękiem 7.1
...