Teraz jest 25 kwi 2025, 23:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 mar 2006, 10:50 

a ty 90s jaka masz rozdzielczosc i ile hz ustawione? i jezeli tez mozesz ustawiac to jaka czulosc W myszy?

Tytuł:
PostNapisane: 11 mar 2006, 11:10 

Specyfik napisał(a):
G5 nie polecam przyciski są za blisko siebie i są małe. Cała mysz wygląda jak krowa te wszystkie linie i załamanie mogą się podobać ale ciężko się gra choć wiadomo po czasie możąna do wszystkiego się przyzwyczaić.

To się nie ma podobać, to ma działać:P te załamania są idealne do większych rąk.

Porównaj sobie mx518 z g5 to wtedy zmienisz zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2006, 19:13 

Ja polecam Razera i do tego podklade Qck

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2006, 12:21 

Ja jade od roku na Razer Diamondbacku i Icemacie i jestem bardzo zadowolony. Ślizgi na myszce są na tyle dobre i trwałe, że jeszcze nie musiałem nowych kleić. Myszka ogólnie wypas. Co z tego, że te nowe mają 2000dpi, 400dpi różnicy to w zasadzie nic.

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2006, 14:55 

No mam copperheada ale ktos mi stad polecil i gram na 1600 dpi :D a podkladke mam steelpad qck mini i jakos nie widze Zadnej roznicy w celowaniu w porownaniu do mojej poprzedniej myszy(jakas optyczna a4techa kupiona 2 lata temu za 50 zl )

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2006, 15:41 

Ja mam Revolteca za 50 zł i do tego Qck i swietnie sie gra

Tytuł: Myszka
PostNapisane: 5 kwi 2006, 17:23 

Witam ja mam myszke VOBIS warta 49zł.Dlamnie jest bardzo dobra wszystko chodzi bardzo Płynnie jak za ta cene to tylko ta myszka.Jednak pozostaje przy zdaniu Kolegi ze Myszka umiejetnosci nie daje(nie zmieni)Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2006, 22:52 

Ja bym bral Logitecha G7 :P

http://pclab.pl/art16521.html

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2006, 09:22 

tez bym bral gdyby nie to ze jest bez kabla :) Bo mojemu bratu by spadala pewnie z kilka razy dziennie :) a tak kabel mi przechodzi pod drukarka i nawet jak spadnie z biurka to zawisa :D

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2006, 13:00 

Killer20200 napisał(a):
Bo mojemu bratu by spadala pewnie z kilka razy dziennie Smile

Fajnego masz brata Pozdrów od nas :lol:

BTW: Generalnie myszka nie ma duzego znaczenia jak sie jest lamką. Można mieć myszke z Tesco byle gra chodziła płynnie w miare i wtedy można sobie spokojnie ćwiczyc :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2006, 14:09 

Razer ale Diamondback. Niższa cena, lepszy imho komfort.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2006, 00:33 

mam pytanie co daje to dPi??.... i wogule jak macie je ustawione tzn jaka wartosc...

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2006, 00:55 

Dpi - roździelczość (czułość) myszy. W wielu nowych myszach masz możliwość regulowania roździałki z jaką mysz pracuje. Np w G5 (która posiadam) ustawiasz w aplikacji od myszki do 5 wartości dpi. Max to 2000 min chyba 400. Na górze myszy masz dwa przyciski + i - któymi możesz zmieniać dpi w czasie gry.
Im wyższa wartośc dpi tym mniejszy ruch myszą trzeba wykonać żeby przesunąć kursor o daną odległość. Np przy 2000dpi przesunięcie myszy o 1cm przesuwa kursor o 5cm na ekranie. Przy 400 dpi ruch myszą o 1cm przesuwa kursor o 2cm (te odległości zmyśliłem, to tylko przykład).

A jaką kto ma wartość ustawioną to już indywidualna sprawa. Szczególnie że większość fpsów ma dodatkowo możliwość ustawienia czułości myszy poprzez grę. Zatem pewnie każdy ma nieco inaczej. Ja np gram na dość niskich czułościach. Większa precyzja celowania kosztem tego że nie można się tak szybko obracać. W czołgu już mam ustawione wyżej. A heli w ogóle na maxa.

Co daje zmiana czułości on the fly? Widzę czasem gdzieś daleko biegnący pikselek, naciskam guzik zmienając czułośc na mniejszą i mogę pikselkowi heada wsadzić z połowy mapy. Ale rzadko tego używam. No jak już wsiądę do heli (też się od święta zdarza), to przestawiam sobie na max - 2000dpi.
Ogólnie zmiany dpi w locie to raczej bajer dla super pr0. Nie jest to niezbędne do szczęścia. 2000dpi to już przegięcie na maxa. Mały ruch ręką i postać robi pół pirueta.

Ostatnio edytowano 28 sie 2006, 07:18 przez pasqdnick, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2006, 01:22 

dzieki... teraz bede musial rozszyfrowac ile sobie ustawic :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2006, 12:46 

90s napisał(a):
Nie wiem czy teraz jest sens kupowac markowy sprzet i placic za samo logo jak A4Tech coraz lepsze rzeczy robi.i wyrabia coraz lepsza marke.

zobaczymy co powiesz za 2 lata i czy jeszcze będziesz pamiętał tego a4techa. Mi w tym roku kończy się 5 letnia gwarancja na logitech mx500 a mysz oprócz delikatnego zmatowienia koloru i starcia się 2 małych nadruków na przyciskach, wygląda i pracuje tak samo - czytaj blisko ideałowi. Jeśli sam jej nie zepsuje, pewnie laser pociągnie jeszcze ze 2-3 lata. Używam jej baardzo dużo. Z tego względu że świeci pełną mocą bez przerwy i nie gaśnie, a komputer mam odpalony koło 8-10 h dziennie.

Odnośnie DPI... i różnych czułości.

Osobiście wydaje mi się że mysz na ekranie można przesunąć o max 1 piksel tak ? Więc kupno myszy z dpi jakimiś tam > 1000 na oko mija się z celem, jeśli ktoś gra na małch rozdzielczościach ( nie twierdze tu że dpi ma cos wspolnego z rozdzielczoscia ekranu ). 1024 piksele w poziomie i nic więcej nie przesuniesz... Przy 1600x1200 można bawić się w dokładność, ale tu ? To tylko taka moja teoria. Ktoś mnie w tym uświadomi ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2